Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Καραπίτσος: Κερδίσαμε δίκαια


Μία ακόμα νίκη πέτυχε ο Τριταιικός σε γειτονικό ντέρμπι. Κέρδισε στην Κάτω Αχαΐα την Αχαϊκή με 1-0 με γκολ του Ν. Γραμματικόπουλου και ο Χρήστος Καραπίτσος ο τεχνικός της ομάδας τόνισε: «Πήραμε μία σημαντική νίκη αφού κατά μεγάλο ποσοστό μας εξασφαλίζει την παραμονή μας.Ήμασταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και το αποτέλεσμα που πετύχαμε ήταν δίκαιο.

Πιστέψαμε στο «διπλό» και το πετύχαμε αφού τα παιδιά έδωσαν όλη την ψυχή τους και τους αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό. Πλέον έχουμε ανέβει σε όλους τους τομείς και έχουμε ξεκινήσει να δείχνουμε στα παιχνίδια μας το πραγματικό πρόσωπο. Πίστευα από την αρχή σε αυτή την ομάδα και συνεχίζω να πιστεύω γιατί η ομάδα αυτή έχει χαρακτήρα και την νοοτροπία του νικητή». Ο Τριταιικός πλέον είναι εφτά βαθμούς πάνω από την διαχωριστική γραμμή και δείχνει να έχει τις δυνατότητες να πλασαριστεί στην «τετράδα».

Πηγή: svoice.gr

Σε αδιέξοδο ο τελικός του μπάσκετ


Πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει με τη διεξαγωγή του τελικού την Κυριακή. Εστω κι αν ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι από επίσημα χείλη, η αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός βρίσκεται στον αέρα και την Τρίτη (12:30) θα γίνει νέα σύσκεψη, προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος διεξαγωγής του τελικού.

Το πρόβλημα φαίνεται πως ξεκινά από το Υπουργείο Παιδείας, που κωλύεται στο θέμα των μαθητών του Δημοτικού. Δεν υπάρχει μηχανισμός για να έρθουν παιδιά και πλέον πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος. Και ίσως αυτός να είναι η παρουσία Ακαδημιών, Οπως και να έχει, η πρόταση της ΓΓΑ για τα παιδιά καταλήγει σε φιάσκο και ο τελικός βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο.

Τρεις μεγάλες μάχες


Αν έλειπε το «διπλό» της Ρόδου στον Ασπρόπυργο, θα μιλάγαμε για μια Παναχαϊκιώτικη Κυριακή μετά από πολύ καιρό. Αλλά ας είναι. Κι έτσι όπως πήγαν τ’ αποτελέσματα, μια χαρά ήταν. Η Παναχαϊκή πλησίασε στο «τρίποντο» από την 1η θέση και τώρα ετοιμάζεται να παίξει τα ρέστα της.

Τα τρία επόμενα παιχνίδια θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την τύχη της Παναχαϊκής στο φετινό πρωτάθλημα. Θα δείξουν, μ’ άλλα λόγια, αυτό που λέει ο λαός «πόσα απίδια πιάνει ο σάκος». Το ερχόμενο Σάββατο η Παναχαϊκή υποδέχεται τον Ηρακλή Ψαχνών στην Πάτρα και μετά θα πάει διαδοχικά σε Κόρινθο και Ρόδο για να παίξει τα δύο ντέρμπι τίτλου. Μεγάλο ρόλο, βεβαίως, θα παίξει και το αποτέλεσμα του ντέρμπι Ρόδος-Κόρινθος την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Φουντώνει η "μάχη" 10 στροφές πριν το τέλος...


Φουντώνει η μάχη του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας, 10 ''στροφές'' πρίν τον τερματισμό. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέχεια μετά την διακοπή για τις αποκριές και τίποτα δεν φαίνεται να έχει κριθεί. Η μόνη ομάδα που δείχνει μια σταθερότητα και έχει αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα είναι η Θύελλα Σκιαδά.

Αλλά μέσα σε 10 αγωνιστικές κανείς δεν είναι σίγουρος για τίποτα...
Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα των 6 πρώτων ομάδων, στην μάχη του τίτλου και των μπαράζ :

ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ
: 55 (βαθμοί)…..Φαραικό (εντός), Δόξα Παραλίας (εκτός), Λέων Αλισσού (εντός), Ρωμανό (εκτός), Αναγέννηση Ψαθ. (εντός), Πείρο Ισώματος (εκτός), Άγιο Δημήτριο (εντός), ΑΠΟ Αρόης (εντός), Λιμνοχώρι (εκτός), Θύελλα Αιγίου (εντός)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : 49 (βαθμούς)….Αιγέα/Άρη (εκτός), Αμπελόκηπους (εντός), Πετεινούς (εκτός), Ολυμπιακό (εντός), Φαραικό (εκτός), Δόξα Παραλίας (εντός), Λέων Αλισσού (εντός), Ρωμανό (εκτός), Αναγέννηση Ψαθ. (εντός), Πείρο Ισώματος (εκτός)

ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ
: 47 (βαθμούς)…..Ολυμπιακό (εκτός), Φαραικό (εκτός), Δόξα Παραλίας (εντός), Λέων Αλισσού (εκτός), Ρωμανό (εντός), Αναγέννηση Ψαθ. (εκτός), Πείρο Ισώματος (εντός), Άγιο Δημήτριο (εκτός), Θύελλα Σκιαδά (εντός), ΑΠΟ Αρόης (εντός)

ΑΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝ : 44 (βαθμούς)…..ΑΠΟ Αρόης (εκτός), Αιγέα/Άρη (εντός), Αμπελόκηπους (εκτός), Πετεινούς (εντός), Ολυμπιακό (εκτός), Φαραικό (εντός), Δόξα Παραλίας (εκτός), Λέων Αλισσού (εντός), Ρωμανό (εντός), Αναγέννηση Ψαθ. (εκτός)

ΠΕΙΡΟΣ ΙΣΩΜΑΤΟΣ : 43 (βαθμούς)…..Λέων Αλισσού (εντός), Ρωμανό (εκτός), Αναγέννηση Ψαθ. (εντός), ΑΠΟ Αρόης (εντός), Άγιο Δημήτριο (εκτός), Θύελλα Σκιαδά (εντός), Θύελλα Αιγίου (εντός), Πανιώνιο/Αχιλλεά (εκτός), Απόλλων Εγλυκάδας (εντός)

ΦΑΡΑΙΚΟΣ : 39 (βαθμούς).....Θύελλα Σκιαδά (εκτός), Λιμνοχώρι (εντός), Θύελλα Αιγίου (εκτός), Πανιώνιο/Αχιλλεά (εκτός), Απόλλων Εγλυκάδας (εντός), Άρη Πατρών (εκτός), Αιγιέα/Άρη (εντός), Αμπελόκηπους (εκτός), Πετεινούς (εντός), Ολυμπιακό (εκτός)

Πηγή: apolloneglykadas.blogspot.com

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

«Θα είμαστε οι συνεχιστές της ιστορίας του Πάτραι»


Ο Φίλιππος Σχοινάς είναι ο πιο νέος προπονητής που κάθεται σε πάγκο ομάδας της Α΄ κατηγορίας και οδηγεί το Πάτραι στο φετινό πρωτάθλημα της συγκεκριμένης κατηγορίας που από την περασμένη αγωνιστική απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Γεννημένος το 1974, είναι παντρεμένος με την Ηρώ Λιάτσου και έχουν αποκτήσει ένα γιο, τον Ζήσιμο.

Απόφοιτος της γυμναστικής ακαδημίας, ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής -την περίοδο 1997-1998 όταν ήταν για σπουδές στην Αθήνα- από την ομάδα Νέων του Γ. Σ. Καισαριανής. Πρώτη ομάδα που ανέλαβε στην Πάτρα ήταν η Αναγέννηση, στη συνέχεια εργάστηκε ως προπονητής της ομάδας Νέων του Πατραϊκού μαζί με τον Νότη Παολίνο, πήγε στις ακαδημίες της Παναχαϊκής μετά τη συγχώνευση με τον Πατραϊκό και τη χρονιά του Γρηγόρη Γεωργάτου ήταν ο επικεφαλής των ακαδημιών.

Αργότερα πήγε για δυο χρόνια στην ομάδα Νέων της Θύελλας, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Μιντιλογλίου, ενώ πέρυσι ήταν προπονητής στη Νίκη Προαστίου και φέτος την 3η αγωνιστική διαδέχθηκε τον Βασίλη Μαρκάτο στην τεχνική ηγεσία του Πάτραι. Ο Φίλιππος Σχοινάς μιλά σήμερα στον «Κόσμο» σε μια συνέντευξη για όλους και για όλα.


Η ομάδα σου βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Πιστεύω ότι το τρίπτυχο «διοίκηση, καλό υλικό και προπονητής» είναι το μυστικό κάθε ομάδας που πάει πολύ καλά. Υπάρχει άριστη συνεργασία ανάμεσά μας, άριστο κλίμα στην ομάδα και όλοι μας λειτουργούμε ως μια οικογένεια. Ευχαριστιόμαστε κάθε προπόνηση, κάθε παιχνίδι και τα πάντα κυλούν άψογα στην ομάδα. Στην αρχή, ήμουν επιφυλακτικός, το υλικό το ήξερα και με τον καιρό η ομάδα έδειξε ότι έχει δυνατότητες και πιστεύω ότι αξίζει εκεί που είναι, στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ομάδα σου έχει έναν μηδενισμό στο παιχνίδι με την Λακκόπετρα και έχει χάσει τρεις βαθμούς. Πιστεύεις ότι αν είχατε αυτούς τους βαθμούς, θα ήσασταν το φαβορί;

Αν είχαμε αυτούς τους βαθμούς, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Θα είμασταν τέσσερις βαθμούς μπροστά και θα είχαμε άλλη ψυχολογία. Αν είχαμε αυτούς τους τρεις βαθμούς, θα έλεγα την ομάδα μου φαβορί για την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Στην αρχή πολλοί έλεγαν φαβορί ότι θα ήταν η Θύελλα. Εσύ περίμενες ότι σήμερα θα ήταν η ομάδα σου στην κορυφή της βαθμολογίας;

Με ειλικρίνεια, θα πω ότι όταν είδα τη Θύελλα στον πρώτο γύρο, είπα ότι θα είναι το φαβορί. Μου μπήκε στο μυαλό ότι δεν θα υπήρχαν καθόλου μπαράζ. Δεν περίμενα τέτοια κάμψη από τη Θύελλα. Μετά το παιχνίδι με τη Συμπολιτεία πίστεψα ότι η ομάδα μου έχει πολλές δυνατότητες. Έβλεπα ότι έχει το κατάλληλο υλικό, αφού -παρά τις αποβολές που είχαμε- ανταπεξήλθαμε στις απουσίες. Έβλεπα ότι η ομάδα είχε νοοτροπία νικητή... ακόμα και στις προπονήσεις και κατάλαβα ότι η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες για να φτάσει ψηλά.

Το Πάτραι κουβαλάει ένα βαρύ όνομα. Πιστεύεις ότι κουβαλάει μια μεγάλη ιστορία στην πλάτη του;

Κάθε φανέλα είναι βαριά. Και οι άνθρωποι του Πάτραι θέλουν να γίνει και πάλι δυνατό το όνομα αυτής της ομάδας. Προσπαθούν να φέρουν παλιούς παίκτες, παλιούς παράγοντες, παλιούς φιλάθλους πιο κοντά στην ομάδα αφού θέλουν να ξαναζωντανέψουν αυτή την ιστορική ομάδα. Εγώ δεν φαντάζομαι το ποδόσφαιρο της Πάτρας χωρίς το Πάτραι, χωρίς τον Εθνικό. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι κουβαλάμε ένα μεγάλο όνομα, μια μεγάλη ιστορία. Πολλοί ρίχνουν μπηχτές ότι δεν είναι το παλιό Πάτραι και κοροϊδεύουν απαξιωτικά την ομάδα. Δεν είναι σωστή συμπεριφορά αυτή, αφού απαξιώνουν ανθρώπους που κάνουν σοβαρή δουλειά για την ομάδα σε δύσκολους οικονομικά καιρούς. Έτσι, όπως δείχνουν τα πράγματα, εμείς θα είμαστε οι συνεχιστές της ιστορίας του Πάτραι.

Η διοίκηση του Πάτραι είναι συνεπέστατη στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για την πορεία της ομάδας;


Είναι η απάντηση που έδωσα στην αρχή για τη λειτουργία που έχει το τρίπτυχο στην ομάδα. Είναι μεγάλη βοήθεια για την ομάδα το σοβαρό νοικοκυριό που υπάρχει από πλευράς διοίκησης. Είναι κύριοι με όλη την σημασία της λέξεως σε όλα. Τυπικοί στα πάντα για το καλό της ομάδας. Δώρα, τραπέζια στους παίκτες, πράγματα που δεν τα βλέπεις εύκολα, αφού έχουν δυσκολέψει οι εποχές. Σε όλα είναι τέλειοι και αγγίζουν την τελειότητα στη λειτουργία της ομάδας.

Θα υπάρξουν πλέι οφ ή θεωρείς ότι κάποια ομάδα μπορεί να ανέβει απευθείας στη Δ΄ Εθνική;

Πιστεύω ότι θα γίνουν πλέι οφ. Τόσο εμείς όσο και ο Ωλενιακός έχουμε δύσκολο πρόγραμμα και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κρύβει παγίδες. Κάθε Σάββατο κρύβει εκπλήξεις. Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να πάρει μια ομάδα τη διαφορά και ν' ανέβει κατηγορία. Θα φανούν, βέβαια, πολλά πράγματα στα ντέρμπι που ακολουθούν και σε μεγάλο ποσοστό θα δείξουν τι θα γίνει στη μάχη της κορυφής.

Πολλοί λένε ότι από τη στιγμή που πρωταγωνιστούν νεοφώτιστες ομάδες φέτος στην Α κατηγορία ότι έχει πέσει το επίπεδο. Εσύ τι πιστεύεις;

Κάθε χρόνο κάποιες ομάδες πρωταγωνιστούν. Δεν συμφωνώ ότι έχει πέσει το επίπεδο. Υπάρχουν ομάδες με φανέλα όπως η Νίκη Προαστίου, η Αναγέννηση, ο Φωστήρας Οβρυάς δυνατές ομάδες όπως η Ακράτα, ο Αίας και θεωρώ ότι το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό. Απλώς οι ομάδες που ανέβηκαν, ενισχύθηκαν γιατί είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη και αυτό τους βγήκε σε καλό. Δεν έχει πέσει το επίπεδο, το πρωτάθλημα διαθέτει καλές ομάδες και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Βλέπουμε ότι και στην κορυφή και στον αγώνα για την παραμονή, οι ομάδες πάνε βήμα - βήμα και είναι λάθος, υπεροπτικό και αλαζονικό να λέγεται για το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας ότι έχει πέσει το επίπεδο του. Πάντα αυτό το πρωτάθλημα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.

Αύριο Σάββατο υπάρχει ντέρμπι με τη Θύελλα εκτός έδρας. Πώς βλέπεις την αναμέτρηση;

Είναι δύσκολο παιχνίδι και όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα. Είναι ένα ντέρμπι που θα κριθεί στις άμυνες των δυο ομάδων. Οι άμυνες θα παίξουν μεγάλο βάρος. Η Θύελλα είναι καλή ομάδα, έχει καλούς παίκτες και υπολογίζω πολύ την επίθεσή της.

Στις επόμενες τρεις αγωνιστικές υπάρχουν τα ντέρμπι κορυφής. Θα είναι καθοριστικά τα αποτελέσματα;

Πιστεύω ότι θα υπάρξει μια εικόνα. Θα είναι καθοριστικές οι επόμενες τρεις αγωνιστικές, αλλά το πρωτάθλημα έχει πολλά δύσκολα παιχνίδια ως το τέλος για όλες τις ομάδες και δεν τελειώνει στα δυο ντέρμπι. Τα αποτελέσματα των ντέρμπι θα παίξουν ρόλο στην ψυχολογία. Όλα είναι ανοικτά μέχρι το τέλος γι αυτό πιστεύω ότι θα πάμε σε πλέι οφ. Είναι δύσκολο να ξεφύγει κάποια ομάδα.

Το Πάτραι αξιοποιεί την έδρα του, αφού με σένα στον πάγκο δεν έχει την παραμικρή απώλεια. Πόσο σημαντικό είναι αυτό;


Είναι έδρα το Ντα Λουζ. Θεωρώ ότι είναι ένα γήπεδο που μας βολεύει που ξέρουμε να το αξιοποιούμε και ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο. Η ομάδα είχε μια ήττα την 1η αγωνιστική με τον Ατρόμητο με τον προηγούμενο προπονητή και από την ημέρα που ανέλαβα, έχει το απόλυτο αφού σε εννιά παιχνίδια έχουμε εννιά νίκες! Είναι μεγάλη υπόθεση η έδρα και πέρυσι στο Προάστιο που ήμουν, το ίδιο έγινε. Η έδρα παίζει μεγάλο βάρος γιατί κάθε Σάββατο έχει εκπλήξεις. Δεν υπάρχει η σταθερότητα των μεγάλων κατηγοριών.

Πριν δυο εβδομάδες έγιναν επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ίκαρο Πετρωτού. Πολλά ειπώθηκαν, ποια είναι η άποψή σου;


Κανείς δεν είπε την αλήθεια. Έστησαν τα παιδιά στον τοίχο και τα διέβαλαν. Όλοι ξέρουν τι παιδιά είναι, τι χαρακτήρες είναι και ποτέ δεν έχουν δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Κατά τη γνώμη μου προβλήθηκαν όλα επιλεκτικά και δεν ξέρω για πιο λόγο. Τα επεισόδια δεν έγιναν έτσι. Χάσαμε τον τερματοφύλακά μας για τα δυο ντέρμπι και είμαστε πρώτοι και δεν έχουμε πάρει ούτε ένα πέναλτι. Κάποιοι προσπάθησαν να μειώσουν την ομάδα μου και στενοχωρήθηκα πολύ για τα παιδιά. Προβλήθηκαν ως κακά παιδιά, ως αλήτες και όλοι είναι οικογενειάρχες και καλά παιδιά. Ποτέ δεν έχουν δώσει δικαίωμα και για κανένα λόγο.

Πιστεύεις ότι το φετινό σύστημα των πλέι οφ είναι δίκαιο;

Είναι καλύτερο και πιο δίκαιο για την ομάδα που βγαίνει πρώτη, αφού είναι άδικο να χάνει από ένα παιχνίδι το πρωτάθλημα. Για μένα ο πρώτος είναι πρώτος και θα έπρεπε να ανεβαίνει απευθείας στη Δ΄ Εθνική.

Φέτος έρχεται αρκετός κόσμος στα γήπεδα της Α΄ κατηγορίας. Τι δείχνει αυτό;
Είναι αλήθεια ότι στην Α΄ κατηγορία έρχεται περισσότερος κόσμος από αγώνες της Δ΄ Εθνικής. Η παρουσία τού κόσμου είναι τόνωση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αφού υπάρχουν ομάδες με ιστορία. Και μην κρυβόμαστε, το πρωτάθλημα έχει αναβαθμιστεί από την τηλεόραση και τη δημοσιότητα που υπάρχει, αφού έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στην άνοδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Είναι ωραίο πράγμα οι πρωταγωνιστές να βλέπουν τον εαυτό τους στην τηλεόραση, να είναι στη δημοσιότητα. Αυτά είναι βήματα προς τα μπρος.

Υπάρχουν ταλέντα στην Αχαΐα που έχουν αδικηθεί;

Πιστεύω ότι η γενιά από το 1985 και μετά είχε καλούς ποδοσφαιριστές και για μεγάλο επίπεδο. Όπως λειτουργεί η Παναχαϊκή με στόχο τον πρωταθλητισμό, είναι δύσκολο να απορροφήσει τα παιδιά αυτά. Δεν κατάλαβα τόσα χρόνια σε ένα ρόστερ 28-30 παικτών γιατί να μην υπάρχουν δυο-τρία παιδιά από την περιοχή γιατί έτσι μελλοντικά θα έπαιζαν πολλά παιδιά από την Πάτρα. Κατά καιρούς έχουμε δει τι παίκτες έχουν έρθει, χωρίς να θέλω να αδικήσουμε κανένα παιδί. Έχουν έρθει καλοί παίκτες αλλά και παίκτες που δεν υπήρχε λόγος να έρθουν. Υπήρχαν παιδιά από την περιοχή που μπορούσαν να παίξουν γιατί ήσαν καλύτερα από αυτά που ήρθαν. Γιατί δεν έγινε αυτό δεν το καταλαβαίνω. Θα κέρδιζες μετά από ένα-δύο χρόνια έναν δικό σου παίκτη που δεν θα σε επιβάρυνε με τα 600 ευρώ που θα έπαιρνε.

Παρακολουθείς την Παναχαϊκή. Πώς βλέπεις την εξέλιξη; Μπορεί να ανέβει;

Αδικεί τον εαυτό της. Απαρτίζεται από ένα καλό ρόστερ και μου κάνει εντύπωση που με τέτοιο ρόστερ, κόσμο και διοικητική σειρά να έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία. Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Δεν ξέρω αν προλαβαίνει για την 1η θέση αλλά ακόμα όλα είναι ρευστά. Όσο δεν κερδίζει δικά της παιχνίδια, είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά για την τριάδα προλαβαίνει. Μπορεί να ανέβει. Είναι καλύτερη ομάδα και από τις ομάδες του Βορείου ομίλου και στα μπαράζ να πάει, μπορεί να ανέβει στη Β΄ Εθνική.

Συμπαθείς και τον Παναιγιάλειο, αφού έπαιξες ως παίκτης. Τι εκτιμάς για την Αιγιώτικη ομάδα;

Έχασε την ευκαιρία την περασμένη Κυριακή. Αν κέρδιζε, θα ήταν σε πλεονεκτική θέση γιατί έχει βγάλει το δύσκολο πρόγραμμα. Έδειξε πολύ καλό πρόσωπο ως ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο. Έχω δει τον Παναιγιάλειο αρκετές φορές και θεωρώ ότι του λείπει η σταθερότητα. Πιστεύω ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα του. Αν δεν έχει απώλειες στην έδρα του, προλαβαίνει την τριάδα. Κοστίζουν οι βαθμοί που έχασε εντός. Δεν μπορεί να χάνει από τον Πλατανιά και τον Βύζαντα μέσα στο Αίγιο. Ο Παναιγιάλειος έχει δυναμική και μπορεί να τα καταφέρει.

Λίγος κόσμος στο ντέρμπι. Πώς το σχολιάζεις;

Ξέρουμε όλοι για ποιο λόγο δεν πήγε πολύ κόσμος στο γήπεδο και δεν ρίχνω ευθύνες σε κανέναν. Με λυπεί το γεγονός γιατί δεν γίνεται σε ένα τέτοιο παιχνίδι να μην έχει ούτε 2.000 κόσμο γιατί έτσι χάνει το ποδόσφαιρο. Χάνουν όλοι από αυτό και είναι κρίμα που δεν πήγε πολύ κόσμος στο γήπεδο γιατί έγινε ωραίο παιχνίδι.

Στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής θεωρείς ότι θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες;
Όπως πάει, θα πέσουν τρεις ομάδες από την Αχαΐα. Με τα αποτελέσματα που έρχονται τις τελευταίες αγωνιστικές τα πράγματα είναι δύσκολα και το πιθανότερο είναι να πέσουν τρεις ομάδες.

Ποιο είναι το προσωπικό στοίχημα του Φίλιππου Σχοινά;

Βήμα-βήμα και συνετά να πάμε μπροστά. Βασίζομαι σε ηθικές αξίες. Ακούω πολλά που δεν με αγγίζουν. Έχω την δική μου κουλτούρα, τα δικά μου «πιστεύω» και θέλω να πάω όσο πιο ψηλά γίνεται. Όραμά μου είναι να δουλέψω σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει και ειδικά τον Νίκο Πατρώνη και τον Νότη Παολίνο. Τους ανθρώπους στο περιβάλλον μου που με στηρίζουν ηθικά και ψυχολογικά και φυσικά τη γυναίκα μου που έχει τεράστια υπομονή.

Θα είναι μεγάλο επίτευγμα για σένα να ανεβάσεις φέτος το Πάτραι στη Δ΄ Εθνική;

Θα είναι για την ηλικία μου μεγάλο επίτευγμα. Δεν κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου και θα είναι μεγάλη επιτυχία για μένα να ανεβάσω το Πάτραι φέτος στη Δ΄ Εθνική!

Πηγή: dete.gr

Πετεινοί με το δικό τους γήπεδο


Όταν λέμε δικό τους, εννοούμε κατά δικό τους. Δηλαδή να μην ανήκει ούτε στην Δήμο, ούτε ένα μέρος του σε κάποιον ιδιώτη, ούτε σε κανέναν. Οι Πετεινοί έχουν το δικό τους γήπεδο και είναι ίσως η μοναδική ομάδα στην Πάτρα μαζί με την Νίκη Προαστείου και τον Δαβουρλή Κ’ 92 (που όμως έχουν ιδιωτικές ακαδημίες) με το δικό τους γήπεδο.

Τα υπόλοιπα σωματεία της Πάτρας, δεν έχουν γήπεδο, δεν έχουν το δικό τους σπίτι και οι πρόεδροι των ομάδων είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν κάθε τόσο, είτε στην Ένωση, είτε σε ιδιώτες για να μπορέσουν οι παίκτες τους να προπονούνται και να δίνουν τους αγώνες τους. Στα τόσα έξοδα με άλλα λόγια έχουν και άλλο ένα ακόμα…

Πηγή: SportWeek

ΕΑΠ Λουξ: Έχασε 3-0 στην Ιταλία από τη Ματσεράτα


Για δεύτερη φορά στην ιστορία της η ΕΑΠ Λουξ δεν κατάφερε να ξεπέρασει το εμπόδιο της ιταλικής Ματσεράτα. Στον β’ ημιτελικό του Τσάλεντζ Καπ ανδρών στην Ιταλία η ομάδα του Μάουρο Μπερούτο επικράτησε ξανά με 3-0 25-16, 25-16, 25-23 των Πατρινών, που ολοκλήρωσαν τη φετινή τους ευρωπαϊκή πορεία και πλέον επικεντρώνουν όλο τους το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Volleyleague.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός της ΕΑΠ Λουξ, Γιώργος Χριστόπουλος, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα πικραμένος για τον τραυματισμό του Ντέιβινσον σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο στη μάχη που δίνουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σε ότι αφορά το σημερινό παιχνίδι, πιστεύω ότι μπορούσαμε να κατακτήσουμε το τρίτο σετ αλλά δυστυχώς κάποια λάθη απειρίας μας στοίχισαν και η Ματσεράτα νίκησε δίκαια.

Νομίζω ότι ο απολογισμός του φετινού ευρωπαϊκού ταξιδίου της ΕΑΠ Λουξ είναι θετικός, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και κερδίσαμε πολλά πράγματα σε πολλούς τομείς. Η ΕΑΠ Λουξ έκανε υπέρβαση που έφτασε στους 4 της Ευρώπης και έχοντας στο ρόστερ της αθλητές που είναι 19 ετών και αποτελούν την επένδυση του συλλόγου για το μέλλον, θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλη επιτυχία».

ΜΑΤΣΕΡΑΤΑ (Μπερούτο): Σαβάνι 4, Βερμίλιο 4, Στάνκοβιτς 10, Μαρτίνο 12, Ομρσεν 5, Ποντρασκάνιν 4, λίμερο ο Παπαρόνι με 61%, (Ντάβινσον 3, Βαν Βάλλε 5).

ΕΑΠ Λουξ (Χριστόπουλος): Ντορνέλας 12, Ντειβινσον 1, Κουρνέτας 1, Σικέιρα 9, Σουλτανόπουλος 5, Μαντέκας 5, λίμπερο ο Στεφάνου με 71%, (Ασπιώτης 6, Παπαδόπουλος, Πατρινός).

"Κούνησε μαντήλι" ο Εθνικός...


Ήττα σοκ γνώρισε ο Εθνικός Σαγείκων στην Κεφαλονιά από τον Ολυμπιακό με σκορ 2-1 και η εν λόγω αποτυχία σήμανε δυστυχώς τον υποβιβασμό των «πολεμιστών» στην Α ΕΠΣΑ κατηγορία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ (23ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ολυμπιακός Κεφ-Εθνικός Σαγείκων 2-1
Αχαϊκή-Τριταιϊκός 0-1
Ατρόμητος Λάππα-Αστέρας Μαχαιράδου 4-1
Αχιλλέας Καμαρών-Σπάρτη 1-0
Μεσσηνιακός-Καλαμάτα 1-5
Εράνη-Αστέρας Αμαλιάδας 0-0
Πάμισος-Κυπαρισία 0-1
Κροκεές-Ζαβλάνι 0-3 (α.α.)

ΡΕΠΟ: Διαγόρας Βραχνείκων

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 22 ματς)

1. Καλαμάτα 55 (44-7) *
--------------------------------------------
2. Αστέρας Αμαλιάδας 48 (52-20)
3. Αχαϊκή 42 (38-13)
4. Ατρόμητος Λάππα 42 (45-21)
5. Σπάρτη 38 (32-17)
6. Τριταιϊκός 36 (39-24)
7. Πάμισος 33 (30-21)
8. Διαγόρας Βραχνεΐκων 32 (22-21) *
9. Εράνη Φιλιατρών 31 (24-27)
--------------------------------------------
10. Κυπαρισσία 29 (21-21) *
11. Αστέρας Μαχαιράδου 28 (33-38)
12. Εθνικός Σαγεΐκων 23 (19-33)
13. Ζαβλάνι 23 (21-30) *
14. Ολυμπιακός Κεφαλ. 20 (19-43)
15. Αχιλλέας Καμαρών 18 (18-40)
16. Μεσσηνιακός 11 (13-56) *
17. Κροκεές — (Έχουν παραιτηθεί από το πρωτάθλημα)
*Από 2 ρεπό...

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (24η- 5/03/11)

Ατρόμητος Λάππα - Πάμισος
Κυπαρισσία – Κροκεές 3-0 (α.α.)
Αστέρας Μαχαιράδου - Αχαϊκή
Ζαβλάνι - Μεσσηνιακός
Τριταιϊκός - Ολυμπιακός Κεφαλονιάς
Καλαμάτα - Διαγόρας Βραχνεΐκων
Εθνικός Σαγεΐκων - Αχιλλέας/Εθνικός Αιγιάλειας
Σπάρτη - Αστέρας Αμαλιάδας

Ρεπό: Εράνη Φιλιατρών

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου


Ασπρόπυργος – Ρόδος 0-1
(31΄ Μανίκας)

Ηρακλής Ψαχνών – Κόρινθος 1-0
(55΄Σέγκος)

Πλατανιάς – Βύζας Μεγάρων 1-1
(22΄ Μιρτσέτα, 79΄Στρατάκης))

Αίας Σαλαμίνας – Παναχαϊκή 1-3
(66΄Καραχάλιος-14΄,38΄Ακπαρίδης, 63΄Δαμιανίδης)

Παναιγιάλειος – ΠΑΟ Ρουφ 1-0
(9΄Σιώκος)

Απόλλων Σμύρνης -ΑΟ Χανιά 2-0
(11΄ , 54΄Βέρμπης)

Οι αγώνες Ολυμπιακός Χερσονήσου-Κεραυνός Κερατέας και Αγία Παρασκευή-Πανηλειακός δεν θα διεξαχθούν μετά την αποβολή των ΤΑΠ Κεραυνός Κερατέας και ΠΑΕ Αγία Παρασκευή από το Πρωτάθλημα.

Η βαθμολογία
(σε 22 αγώνες)

Κόρινθος 26-15 40
-------------------------
Πλατανιάς 27-10 40
Ρόδος 27-17 39
-------------------------
Ηρακλής Ψαχνών 26-18 38
Παναχαϊκή 28-15 37
Απόλλων Αθ. 27-19 36
Παναιγιάλειος 19-17 35
Βύζας Μεγάρων 22-16 35
Αίας Σαλαμίνας 22-29 28
ΠΑΟ Ρουφ 25-23 27
Ασπρόπυργος 20-25 26
------------------------
Χανιά 24-30 25
Χερσόνησος 17-21 24
Πανηλειακός 13-18 24
Αγία Παρασκευή - - *
Κεραυνός Κερατέας - - *

* Έχουν αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23η)

Ρόδος – Κόρινθος
Βύζας – Ασπρόπυργος
Παναχαϊκή - Ηρακλής Ψαχνών
Κεραυνός Κερατέας - Πλατανιάς Χανίων 0-3 α.α.
ΠΑΟ Ρουφ - Αίας Σαλαμίνας
Χανιά - Ολυμπιακός Χερσ.
Αγία Παρασκευή – Παναιγιάλειος 0-3 α.α.
Πανηλειακός - Απόλλων Αθ.

"Τρίποντο" και -3 από την κορυφή


Χωρίς να δυσκολευτεί... ιδιαίτερα απέναντι στον Αίαντα, στην Σαλαμίνα, η Παναχαϊκή κατάφερε να πάρει το «χρυσό» εκτός έδρας "τρίποντο", το 3ο φετινό της, με δυο γκολ του Ακπαρίδη και ένα του Δαμιανίδη (3-1). Ένα αποτέλεσμα που την φέρνει τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή, βάζοντας «φωτιά» και πάλι στο πρωτάθλημα του Νοτίου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής...

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

14’: ΓΚΟΟΟΟΛ: Εκτέλεση φάουλ του Στεργίδη από δεξιά, αδράνεια στην άμυνα της Σαλαμίνας, το εκμεταλλεύτηκε ο Ακπαρίδης, που από κοντά έκανε το πλασέ και άνοιξε το σκορ για την Παναχαϊκή κάνοντας το 0-1…
30’: Σουτ – κεραυνός του Χαϊντούτη, ο Κύργιος έκανε μεγάλη απόκρουση, διώχνοντας από το παραθυράκι της εστίας του…
38’: ΓΚΟΟΟΟΛ: Κόρνερ του Πάγκαλου κεφαλιά του Ακπαρίδη 0-2...
63’: ΓΚΟΟΟΟΛ: Εκτέλεση κόρνερ του Πάγκαλου, ο Δαμιανίδης από το ύψος του πέναλτι έκανε το πλασέ 0-2…
67’: ΓΚΟΛ: Ο Καραχάλιος έκανε την κούρσα πέρασε δυο αμυντικούς της Παναχαϊκής, έφτασε απέναντι στον Κύργιο και με πλασέ μείωσε σε 1-3…
90’: Ο Καραχάλιος στο ύψος της μικρής περιοχής σούταρε ωστόσο, ο πεσμένος Κύργιος, έδιωξε μακριά…

Οι συνθέσεις:

ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (Σ. Βερούτης): Γκιόκας, Παπακωνσταντίνου, Ανδριανόπουλος (57' Πολύζος), Λαζαρίδης, Χαϊντούτης, Δημογιάννης, Βελιανίτης (75' Βασιλείου), Χαλιώτης, Κιλιασινγκ, Αντωνίου, Καραχάλιος.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ηλ. Φυντάνης): Κύργιος, Ακπαρίδης, Πιθαρούλης, Κοιλιάρας (46' Δαμιανίδης), Κωνσταντινίδης, Μαρτίνος, Κοκλιώτης (46' Βλασόπουλος), Δελαπόρτας, Στεργίδης, Πάγκαλος (72' Ουρτάδο), Ατματζίδης.

Διαιτητές: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) βοηθοί: Καραγιώργος – Νενεκούνης (Αργολίδας).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

Πηγή: sportfmpatras.gr

Τρίποντα – σωτηρίας για Αιγιέα/Άρη – Άγιο Δημήτριο


Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε σήμερα η 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας της ΕΠΣΑ. Η Δόξα Παραλίας συνεχίζει απτόητη το σερί των νικών της, επικρατώντας με 2-1 του Πείρου Ισώματος. Εκτός έδρας νίκες για Αιγιέα/ Άρη (1-0 τον Πανιώνιο/Αχιλλέα) και Άγιο Δημήτριο (1-0 τον Φαρραϊκό), στην «μάχη» της παραμονής.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (24η Αγωνιστική)

Σάββατο 26/02/11
«Λιμνοχωρίου»: Λιμνοχώρι - Πετεινοί 3-1
«Άνω Αλισσού»: Λέων Αλισσού - Αναγέννηση Ψαθόπυργου 1-4
«Πετεινών»: Απόλλων Εγλυκάδος - Άρης Πατρών 0-0
«Νικολεΐκων»: Θύελλα Αιγίου - Αμπελόκηποι 1-0
«Μ. Ηλιόπουλου (Ρωμανού): Ρωμανός - Αρόη 2-5
«Προσφυγικών»: Ολυμπιακός Πατρών - Θύελλα Σκιαδά 2-3

Κυριακή 27/02/11
«Παραλίας»: Δόξα Παραλίας - Πείρος Ισώματος 2-1
«Νίκης Προαστίου»: Πανιώνιος Αχιλλέας- Αιγέας/Άρης 0-1
«Φαραϊκού»: Φαραϊκός - Άγιος Δημήτριος 0-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 24 αγώνες)

1. Θύελλα Σκιαδά 55 (65-26)
2. Απόλλων Εγλ 49 (58-25)
3. Λιμνοχώρι 47 (43-27)
4. Άρης Πατρών 44 (35-23)
5. Πείρος Ισώμ 43 (29-14)
6. Φαραϊκός 39 (28-26)
7. Δόξα Παραλίας 37 (47-39)
8. Πετεινοί 36 (26-33)
9. Θύελλα Αιγίου 33 (33-29)
10. Ολυμπιακός Π 32 (26-30)
11. Πανιώνιος/Αχιλ 30 (38-39)
12. Αναγέννηση Ψαθ 27 (30-27)
13. Αμπελόκηποι 26 (26-30)
14. Αιγιέας/Άρης 28 (28-29)
15. Άγιος Δημήτριος 25 (22-42)
16. Αρόη 21 (35-55)
17. Λέων Αλισσού 14 (27-64)
18. Ρωμανός 10 (23-62)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (25η αγωνιστική)

Σάββατο 12/03/11
16:00 Πείρος Ισώματος - Λέων Α. Αλισσού
16:00 Ολυμπιακός Πατρών - Λιμνοχώρι
16:00 Αναγέννηση Ψαθόπυργου - Ρωμανός
16:00 Αιγεύς-Άρης - Απόλλων Εγλυκάδος
16:00 Πετεινοί - Θύελλα Γ.Σ. Αιγίου
18:30 Αμπελόκηποι - Πανιώνιος Αχιλλέας (Αγυιάς)
18:30 Άγιος Δημήτριος - Δόξα Παραλίας

Κυριακή 13/03/11
16:00 Αρόη - Άρης Πατρών
16:00 Θύελλα Σκιαδά - Φαραικός

Παναιγιάλειος - ΠΑΟ Ρουφ (1-0)


Αίγιο: Γιώργος Μπάστας

Με το τέρμα του Ηλία Σιώκου στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον ΠΑΟ Ρουφ στο Αίγιο, ο Παναιγιάλειος κατάφερε να διατηρηθεί ζωντανός στο κυνήγι της ανόδου και σε συνδυασμό με τους τρεις βαθμούς που παίρνει την ερχόμενη Κυριακή από το ματς με την Αγία Παρασκευή αλλά και το βατό πρόγραμμα που ακολουθεί είναι από τα φαβορί για την κατάληψη μιας από των προνομιούχων θέσεων.

Πάντως, το 1-0 στο σημερινό ματς φάνηκε «εύθραυστο» ειδικά προς το τελευταίο δεκάλεπτο, όπου ο Τζαναβάρας, με τις αλλαγές που πραγματοποίησε έδειξε να ρισκάρει… Τέλος καλό όμως, όλα καλά για την «μελανόλευκη» ομάδα».

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

7': ΓΚΟΟΟΟΛ: Αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Ηλία Σιώκου, ένα μέτρο έξω από την περιοχή, η μπάλα απευθείας στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Βουτσινά, που είδε την μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του 1-0…
22’: Δυνατό σουτ του Χρυσάφη έξω από την μεγάλη περιοχή του ΠΑΟ Ρουφ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι…
24': Σουτ του Γενιτσανάκη από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα λίγο άουτ, την ώρα που ο Σιώκος δέχθηκε αγκωνιά από τον Χαλιμούρδα, το Ρουφ δεν τήρησε το fair play...
28’: Ο Χαλιμούρδας έκανε την κεφαλιά η μπάλα αρκετά μακριά από την εστία του Ανδρούτσου
63’: Το ένα – δυο έκανε ο Στάϊκος με τον Χρυσάφη, ο τελευταίος στον Ιορδανίδη, έκανε το σουτ η μπάλα λίγο άουτ…
85': Σουτ του Χρυσάφη από πλάγια θέση, υποχρεώθηκε σε μεγάλη απόκρουση ο Βουτσινάς...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Π. Τζαναβάρας): Ανδρούτσος, Γκοτσούλιας, Κοροβέσης, Παπαδόπουλος, Λίτσος, Αργυρόπουλος (57' Πελέκης), Σιώκος, Σκαρτσίλας (75' Ραμπαβίλας), Χρυσάφης, Χαϊκάλης (54' Σταϊκος), Ιορδανίδης.

ΠΑΟ ΡΟΥΦ
(Μ. Γκόφας): Βουτσινάς, Μπαρμπούδης, Σίμος, Κοκολάκης, Γρομιτσάρης, Χαλιμούρδας (77΄Καφές), Πέτρου (46' Κοζανίδης), Θεοδωρόπουλος, Γενιτσανάκης, Καπουράνης (64' Λουκίνας), Μιχελής.

Διαιτητές: Κορδολαίμης (Πειραιά) Βοηθοί: Καρφής – Χαλβατζάκος (Πειραιά).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ιορδανίδης, Σιώκος, Πελέκης, Γκοτσούλιας/Μπαρμπούδης, Χαλιμούρδας, Θεοδωρόπουλος, Βουτσινάς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

Β’ - Γ’ ΕΠΣΑ: Τα τελικά αποτελέσματα


Με την διεξαγωγή της 18ης αγωνιστικής συνεχίστηκε αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣΑ.

Στον Α’ Όμιλο, η Νίκη Λουσικών μετά την ήττα από τον Πρωτέα (με 4-2), δεν κατάφερε να επικρατήσει ούτε των Ροϊτικων στο «στείρο» 0-0. Ο δεύτερος Αστέρας Μιντιλογλίου ηττήθηκε στην έδρα του Κρίνου, ενώ συντριβή για τον Κεραυνό Μιτόπολης στην έδρα της Άρλας με 4-0!

Στο Β’ όμιλο, ο Μίλωνας νίκησε εύκολα με 3-0 τα Ψηλαλώνια, ενώ η Θέα νίκησε τη Γαλήνη και πλησίασε στην δεύτερη θέση.

Στον Γ’ Όμιλο, δεν άλλαξε κάτι ούτε σημειώθηκε κάποια έκπληξη, με τους πρωτοπόρους να συνεχίζουν με νίκες.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (18η αγωνιστική)

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Σάββατο 26.02.11
Γηπ. Νιφορεΐκων: Δόξα Νιφ. - Διαγόρας 2010 5-2
Γηπ. Κρίνου: Κρίνος - Αστέρας Μιντιλογλίου 3-2
Κυριακή 27.02.11
Γηπ. Βουπρασίου: Βουπράσιο - Δόξα Χαλ. 5-2
Γηπ. Βραχνεΐκων: Πρωτέας - Μετόχι 4-2
Γηπ. Βασιλικού: Βασιλικό - Απόλλων Βίδ. 0-0
Γηπ. Άρλας: Άρλα - Κεραυνός Μιτόπουλος 4-0
Γηπ. Λουσικών: Νίκη Λουσικών - Ροΐτικα 0-0

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Κυριακή 27.02.11
Γηπ. "Α. Κάνιστρας" : Πατρέας - Ατρόμητος Ζαρουχλεϊκων 4-4
Γηπ. Ζαρουχλεΐκων : Ηρακλής Π. - Αχαϊκός 0-5
Γηπ. Προσφυγικών : Ψηλαλώνια - Μίλων 0-3
Γηπ. Ζαρουχλεΐκων : Πυρσός - ΑΕΚ Πατρών 4-0
Γηπ. "Α. Κάνιστρας": Παμπατραϊκός - ΠΑΟΚ Πατρών 1-2
Γηπ. "Κ. Ζάρρας": Θέα - Γαλήνη 2-1
Γηπ. "Da Luz" Οβρυάς: Πήγασος Μπεγουλακίου - Παναχαϊκός 4-3

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
Σάββατο 26.02.11
Γηπ. Πλαστήρα: Δάφνες Αιγιάλειας - Αετός Ρίου (Αναβλήθηκε)
Γηπ. Αγ. Βασιλείου: Κεραυνός Αγ. Β. - Κεραυνός Σελ. 4-0
Κυριακή 27.02.11
Γηπ. Ροδιάς: Απόλλων Συνοικ. - Αστήρ Τέμενης 4-0
Γηπ. Ζαχλωριτίκων: ΑΕ Αιγίου - Βούντενη 3-2
Γηπ. Κάτω Καστριτσίου: Άνω Καστρίτσι - Σκεπαστό 4-1
Γηπ. Αιγείρας: Θύελλα Αιγείρας - Δρέπανο 1-1
Γηπ. Καλαβρύτων : Καλάβρυτα - Ατρόμητος Σταφιδαλώνων 7-0

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ (Σε 18 αγώνες)

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Νίκη Λουσ. (41-20) 36
----------------------------
Αστέρας Μιντ. (46-29) 34
Κεραυνός Μιτ. (26-17) 34
Δόξα Νιφ. (36-30) 32
Κρίνος (28-25) 31
Πρωτέας (35-35) 26
Απόλλων Βίδ. (22-26) 23
Βουπράσιο (39-39) 22
Δόξα Χαλ. (18-28) 21
Μετόχι (29-34) 20
Ροΐτικα (27-30) 20
Άρλα (26-39) 19
Βασιλικό (24-27) 18
----------------------------
Διαγόρας 2010 (25-42) 15

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Μίλων (61-12) 48
----------------------------
Ψηλαλώνια (46-21) 36
Θέα (33-21) 35
Πήγασος (38-31) 30
Πυρσός (43-41) 30
Αχαϊκός (35-38) 28
ΑΕΚ Πατρών (30-34) 28
Πατρέας (40-31) 21
Ατρόμητος Ζ. (28-38) 21
ΠΑΟΚ (29-39) 18
Παμπατραϊκός (17-34) 17
Γαλήνη (18-48) 17
Παναχαϊκός (28-29) 16
----------------------------
Ηρακλής Π. (15-44) 6
*Ο Πατρέας έχει -3 βαθμούς

Γ’ ΌΜΙΛΟΣ
Κεραυνός Αγ. Β. (66-15) 43
----------------------------
Απόλλων Συν. (50-18) 40
Άνω Καστρίτσι (56-20) 38
Αετός Ρίου (44-19) 36 *
Δρέπανο (33-21) 33
Ατρόμητος Σταφ. (28-34) 30
Καλάβρυτα (38-30) 24
Κεραυνός Σελ. (35-34) 23
Θύελλα Αιγ. (26-24) 23
Αστέρας Τέμ. (24-28) 21
ΑΕ Αιγίου (20-41) 16
Βούντενη (13-55) 8
Δάφνες (9-56) 7 *
----------------------------
Σκεπαστό (16-61) 6
* Ο Κεραυνός Αγ. Βασιλείου και ο Κεραυνός Σελιανιτίκων ξεκίνησαν με -2 βαθμούς
*Έχουν αγώνα λιγότερο

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Γηπ. «Ντα Λουζ»: Αετός Πατρών – ΑΕ Πάτρα 2005 1-2
Γηπ. «Α. Κάνιστρας»: Πολύτεκνος – Δίας 2-0
Γηπ. Ζαρουχλεΐκων: Δάφνη – Άτλας 1-1

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
Γηπ. Ροδιάς,: Φλόγα Ροδιάς – Δόξα Ελαιώνα 1-1
Γηπ. Νικολεΐκων,: Νίκη Νικολεΐκων – Μελίσσια 0-3 α.α.

Επιμέλεια: Νίκος Παπαστεφανάτος
Photo: Αποστόλης Νικολόπουλος

Μεγαλεία για Μαλεζάνι


Ζει μεγάλες στιγμές στο Καμπιονάτο ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ο οποίος οδήγησε σε τεράστια νίκη τη Μπολόνια μέσα στην έδρα της Γιουβέντους με 2-0.

"Πριν από το παιχνίδι είχα πει ότι θα έπρεπε να παίξουμε με αυτοσυγκέντρωση, μεγάλος σθένος και ακρίβεια όσον αφορά στην τακτική. Τα εφαρμόσαμε όλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο όπου πήραμε ελάχιστα ρίσκα και μετά, ως συνήθως, βελτιωθήκαμε στην επανάληψη. Επιπλέον, όταν έχουμε τον Ντι Βάιο να παίζει έτσι, μπορούμε να προκαλέσουμε φόβο σε οποιαδήποτε ομάδα" τόνισε ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού και συνέχισε: "Θα ήθελα επίσης να δώσω συγχαρητήρια στον διαιτητή της αναμέτρησης.

Εάν ήταν πάντα έτσι, τότε ίσως οι μικρές ομάδες να είχαν ελπίδες για κάτι παραπάνω".
Κλείνοντας, ο Μαλεζάνι αναφέρθηκε και στην εικόνα που εμφανίζουν οι παίκτες της Γιουβέντους: "Μου φαίνεται απίστευτο ότι αυτή είναι η πραγματική Γιούβε.

Πιθανότατα οι παίκτες να έχουν μπλοκάρει ψυχολογικά, γεγονός που τους αναγκάζει να παίζουν έτσι. Μου αρέσει η Γιούβε, όλοι την κατακρίνουν για τις μεταγραφές της αλλά εγώ πιστεύω ότι αγόρασε παίκτες πρωταθλητές. Μου φαίνεται πως είναι το ίδιο δυνατή με τη Μίλαν, από τη στιγμή που θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα στην ψυχολογία τους, θα ξαναγίνουν πολύ δυνατοί".

O Θοδωρής χτυπάει πάντα τρεις φορές...


Ο Θοδωρής πήρε το όπλο και χτύπησε τρεις φορές.Η Θύελλα Σκιαδά κέρδισε τον Ολυμπιακό με 2-3 με τον Λαμπρόπουλο να πετυχαίνει τρία γκολ και να βάζει την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 0-3.

«Χάρηκα για τα τρία γκολ που πέτυχαν, αλλά χάρηκα ακόμα περισσότερο που κέρδισε η ομάδα μου» τόνισε σχετικά ο έμπειρος σκόρερ μετά την λήξη του αγώνα. Να σημειωθεί ότι η Θύελλα με τη νίκη της αυτή και σε συνδυασμό με το «Χ» του Απόλλωνα μεγάλωσε ακόμα περισσότερο την διαφορά και την ψαλίδα από τους διώκτες της.

Photo: Αποστόλης Νικολόπουλος

Θύελλα Αιγίου - Αμπελόκηποι 1-0


Στην εκπνοή κρίθηκε το ματς Θύελλα Αιγίου – Αμπελόκηποι στα Νικολεϊκα, όπου η ομάδα του Κυριάκου Αθανασίου επικράτησε 1-0 με γκολ του Αρβανίτη στο 89΄. Οι Αμπελόκηποι, που αγωνίστηκαν με αρκετές ελλείψεις βασικών παικτών (μόνο 13 ήταν διαθέσιμοι!) πάλεψαν και δικαιούταν τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως στάθηκαν άτυχοι στην εκπνοή, λυγίζοντας κόντρα στους πιτσιρικάδες της Θύελλας.

Οι Αιγιώτες ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 8΄, όταν ο Περδικάρης εξουδετέρωσε το δυνατό απευθείας φάουλ του Σαλάι, ενώ οι Αμπελόκηποι «απάντησαν» στο 18΄ με εκπληκτικό γυριστό σουτ του Ρηγόπουλου, που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκούσκος σούταρε άουτ.

Νέα χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 20΄ σε κεφαλιά του Βασιλόπουλου (άουτ) μετά από σέντρα του Τρυπαναγνωστόπουλου, ενώ στο 26΄ η Θύελλα απείλησε με κεφαλιά του Α. Παξιμάδη.

Λιγοστές οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες στο β’ μέρος, με την Θύελλα να κερδίζει πέναλτι στο 72΄ σε ανατροπή του Ντάλλα από τον Μπάτραλη. Ο Σαλάι ανέλαβε την εκτέλεση από τα 11 βήματα, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς βρήκε την ρίζα του δοκαριού και έφυγε άουτ. Με περισσότερες δυνάμεις οι γηπεδούχοι στο τελευταίο 15λεπτο, απείλησαν και πάλι στο 83΄ με κεφαλιά του Βλάχου (άουτ).

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημειώθηκε στο 89΄, όταν μετά από λάθος του Ρηγόπουλου στο κέντρο του γηπέδου, η Θύελλα βγήκε στην κόντρα με τον Γ. Παξιμάδη, ο οποίος «σέρβιρε» στον Αρβανίτη, που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Περδικάρη. Κάποιες τελευταίες προσπάθειες των παικτών των Αμπελοκήπων στις καθυστερήσεις δεν καρποφόρησαν.

Διαιτήτευσε ο Γ. Παπαδόπουλος (Χρυσόπουλος – Χαραλαμπόπουλος).

ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ
: Λέσης, Γ. Παξιμάδης, Σωτηρόπουλος, Παπαχριστόπουλος, Α. Παξιμάδης, Βλάχος, Σαλάι, Ντάλλας, Δορλής (75΄ Κουκουμαφτσής), Μακρυγιαννάκης (81΄ Σταματόπουλος), Αρβανίτης (90΄ Ζήσης).

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
: Περδικάρης, Μπάτραλης, Ραμαντάνης, Καρέλας, Χ. Λαγκαδινός, Τσεκούρας (76΄ Μούκας), Γεωργαντόπουλος, Γκούσκος, Τρυπαναγνωστόπουλος (90΄ Φλιάτουρας), Βασιλόπουλος, Ρηγόπουλος.

Ρεπορτάζ : Δημήτρης Σαρρής

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

"Λευκή" ισοπαλία στο ντέρμπι


Γήπεδο Πετεινών: Αποστόλης Νικολόπουλος

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπυ της 24ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Απόλλων Εγλυκάδας και τον Άρη Πατρών. Το τελικό 0-0 δείχνει και την ποιότητα του παιχνιδιού, το οποίο ήταν μέτριο εώς κακό, με λιγοστές καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Ο Άρης ήταν αυτός που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 10' όταν η κεφαλιά του Σπηλιώτοπουλου και μετά από εκτέλεση κόρνερ, βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αγοράκη.

Ο Απόλλων απάντησε στο 15' με τον Φιλλιπακόπουλο να εξουδετερώνει το σούτ του Σουγλέρη. Ο Άρης έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, είχε την μπάλα περισσότερο στα πόδια του αλλά χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα την εστία του Απόλλωνα.

Στις λιγοστές φάσεις του α' μέρους συγκαταλέγονται ένα επικίνδυνο σούτ του Νικολόπουλου στο 30' που κατέληξε άουτ, μετά από λάθος απέκρουση του Κώστα Αβαρμόπουλου με κεφαλιά και ένα σούτ του Ρουμελιώτη που απέκρουσε έυκολα ο Αγοράκης.

Στο β' μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Άρη να δείχνει μεγαλύτερη διάθεση για κάτι καλό και τον Απόλλωνα να προσπαθεί σε αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να απειλεί την αμυντική διάταξη των ''κόκκινων''.

Η μόνη ίσως αξιόλογη φάση που έγινε στο β' μέρος ήταν μια επικίνδυνη εκτέλεση κόρνερ του Παπαδημητρόπουλου στο 75' που έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο γκολκήπερ των γηπεδούχων. Η απάντηση του Απόλλωνα έγινε στο 90' με την κεφαλιά του Γιαννόπουλου να καταλήγει άουτ. Αυτά τα ελάχιστα έγιναν πραγματικά στο γήπεδο των Πετεινών σε ένα κακό παιχνίδι που το μόνο που το κράτησε σε ενδιαφέρον ήταν η ατμόσφαιρα από πολλούς φίλους και των δύο ομάδων που βρέθηκαν στην Εγλυκάδα.

Ο Απόλλων δεν ήταν και πάλι καλός και δείχνει να κάνει μια ''αγωνιστική κοιλιά''. Πάντως κατάφερε να διατηρήσει την διαφορά των 5 βαθμών από τον Άρη, αλλά βλέπει την Θύελλα Σκιαδά να αυξάνει και άλλο την διαφορά της από την 2η θέση.

Ο Άρης φάνηκε ότι ήθελε περισσότερο την νίκη για να πλησιάσει στην 2η θέση αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Συνθέσεις


ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Γ. Αβραμόπουλος, Ραμόπουλος, Κ. Αβραμόπουλος, Γιαννόπουλος, Ανδριακόπουλος, Σ. Κυριτόπουλος, Ν. Κυριτόπουλος (76' Β. Νικολόπουλος), Χριστόπουλος, Σουγλέρης (61' Κατεργάρης), Παναγόπουλος (81' Σπαθής)

ΑΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝ : Φιλλιπακόπουλος, Μπαζάρογλου, Κ. Ασημακόπουλος, Σπηλιωτόπουλος, Ρουμελιώτης, Νικολόπουλος (83' Χριστόπουλος), Ν. Ασημακόπουλος, Παπαδημητρόπουλος, Μούγκουλης (63' Μπαντούνας), Οικονόμου, Κανταρτζόπουλος

Πηγή: apolloneglykadas.blogspot.com

Και οι δύο "Χ"αμένοι...


Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Αχαϊας. Ο Απόλλωνα Εγλυκάδας έμεινε στο 0-0 με τον Άρη Πατρών και μοιράστηκαν τους βαθμούς, γεγονός που ευνοεί την πρωτοπόρο Θύελλα Σκιαδά που πήρε τη νίκη εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό Πατρών.

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

Ολυμπιακός – Θύελλα Σκιαδά 2-3

Λιμνοχώρι – Πετεινοί 3-1

Θύελλα Αιγίου – Αμπελόκηποι 1-0

Λέων – Αναγέννηση Ψαθοπύργου1-4

Απόλλων – Αρης 0-0

Ρωμανός – Αρόη 2-5


ΚΥΡΙΑΚΗ 27/2/11


15:30, Προαστείου, Πανιώνιος Αχιλλέας-Αιγιευς/Άρης (Παναγιωτόπουλος)

15:30, Φαραϊκού, Φαραϊκός-Αγ. Δημήτριος (Γραββάνης)

15:30, Παραλίας, Δόξα Παραλίας-Πείρος Ισώματος (Πασχάκης)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 24 αγώνες)

1. Θύελλα Σκιαδά 55 (65-26)
2. Απόλλων Εγλ 49 (58-25)
3. Λιμνοχώρι 47 (43-27)
4. Άρης Πατρών 44 (35-23)
5. Πείρος Ισώμ 43 (28-12) *
6. Φαραϊκός 39 (28-25) *
7. Πετεινοί 36 (26-33)
8. Δόξα Παραλίας 34 (45-38) *
9. Θύελλα Αιγίου 33 (33-29)
10. Ολυμπιακός Π 32 (26-30)
11. Πανιώνιος/Αχιλ 30 (38-38) *
12. Αναγέννηση Ψαθ 27 (30-27)
13. Αμπελόκηποι 26 (26-30)
14. Αιγιέας/Άρης 25 (27-29) *
15. Άγιος Δημήτριος 22 (21-41) *
16. Αρόη 21 (35-55)
17. Λέων Αλισσού 14 (27-64)
18. Ρωμανός 10 (23-62)
*Έχουν αγώνα λιγότερο

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (25η αγωνιστική)

Σάββατο 12/03/11
16:00 Πείρος Ισώματος - Λέων Α. Αλισσού
16:00 Ολυμπιακός Πατρών - Λιμνοχώρι
16:00 Αναγέννηση Ψαθόπυργου - Ρωμανός
16:00 Αιγεύς-Άρης - Απόλλων Εγλυκάδος
16:00 Πετεινοί - Θύελλα Γ.Σ. Αιγίου
18:30 Αμπελόκηποι - Πανιώνιος Αχιλλέας (Αγυιάς)
18:30 Άγιος Δημήτριος - Δόξα Παραλίας

Κυριακή 13/03/11
16:00 Αρόη - Άρης Πατρών
16:00 Θύελλα Σκιαδά - Φαραικό

Μόνος στην κορυφή ο Ωλενιακός


Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Θύελλα-Πάτραι 1-1

Αχαιός-Δαβουρλής 1-1

Ωλενιακός-Ζήρια 5-0

Αίας Πιλαβάς-Αναγέννηση Πατρών 1-2

Συμπολιτεία-Φωστήρας 1-7

Ατρόμητος-Νίκη Προαστίου 1-0

Ίκαρος Λακκόπετρας-Ίκαρος Πετρωτού 1-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 21 αγώνες)

1. Ωλενιακός 47 (42-20)
2. Πάτραι 46 (38-21)
3. Θύελλα 44 (44-21)
4. Αίας Πιλαβάς 38 (40-27)
5. Ακράτα 38 (42-29) *
6. Ατρόμητος Πατρών 31 (30-32)
7. Αναγέννηση Π. 31 (35-30)
8. Νίκη Πρ. 29 (25-24)
9. Φωστήρας 24 (34-34)
10. Δαβουρλής Κ' 92 23 (24-34)
11. Ίκαρος Πετρ. 23 (29-33)
12. Αχαιός Σαρ. 22 (27-31)
13. Αστραπή 21 (23-33) *
14. Ίκαρος Λακκόπετρας 17 (22-28)
15. Ζήρια ΤΑΔ'93 14 (22-47)
16. Αναγέννηση/Αίας 12 (24-57)
*Έχουν αγώνα λιγότερο

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (22η αγωνιστική)

Σάββατο 12/03/11
16:00 Νίκη Προαστίου - Αστραπή Ψαροφαΐου
16:00 Φωστήρ Οβρυάς - Ικαρος Λακκόπετρας
16:00 Αναγέννηση Πατρών - Ατρόμητος Πατρών
16:00 Ζήρια-ΤΑΔ'93 - Αναγέννηση-Αίας Συμπολ.
16:00 Δαβουρλής - Αίας Πιλαβάς
16:00 Α.Ο. Πάτραι - Ωλενιακός
16:00 Αχαιός Σαραβαλίου - Θύελλα Πατρών
16:00 Ακράτα - Ικαρος Πετρωτού

Έχασε τη μάχη ο Κώστας Ανδριόπουλος- Θρήνος στη Γαστούνη


Ο τερματοφύλακας Κώστας Ανδριόπουλος από την Ηλεία, έχασε τη μάχη για τη ζωή καθώς ο αγώνας του ενάντια στη λευχαιμία ήταν άνισος.

Έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα, στο νοσοκομείο "Μεταξά" όπου νοσηλευόταν.

Ο 27χρονος που έχει φορέσει μεταξύ άλλων τη φανέλα του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού Βόλου, της Βέροιας, της Παναχαϊκής και Ναυπακτιακού, ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της πόλης όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, τον Αίαντα Γαστούνης.

Ήταν ένα μεγάλο ταλέντο που δεν πρόλαβε να ανθίσει.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Κυριακή στις 11:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Γαστούνη που θρηνεί για τον τόσο πρόωρο χαμό του.

Στην Εγλυκάδα έχει "ντέρμπι"...


Με τον αέρα των 4 βαθμών που Έχει αποκτήσει από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Απόλλων Εγλυκάδας, η Θύελλα Σκιαδά αγωνίζεται στο γήπεδο των Προσφυγικών απέναντι στον Ολυμπιακό Πατρών, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα βέβαια, περιλαμβάνει και το ντέρμπι ανάμεσα στον δεύτερο Απόλλωνα και τον πέμπτο (πλέον) Άρη Πατρών στο γήπεδο Πετεινών. Το Λιμνοχώρι που προέρχεται από τη νίκη επί των Αμπελοκήπων και τα παρατράγουδα που έγιναν μετά τη λήξη του ματς, φιλοξενεί τους Πετεινούς.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (24η Αγωνιστική)

Σάββατο 26/02/11
15:30 «Λιμνοχωρίου»: Λιμνοχώρι - Πετεινοί (Τσιρίνης Ι.)
15:30 «Άνω Αλισσού»: Λέων Αλισσού - Αναγέννηση Ψαθόπυργου (Φράγκος)
15:30 «Πετεινών»: Απόλλων Εγλυκάδος - Άρης Πατρών (Κωνσταντάκης)
15:30 «Νικολεΐκων»: Θύελλα Αιγίου - Αμπελόκηποι (Γ. Παπαδόπουλος)
15:30 «Μ. Ηλιόπουλου (Ρωμανού): Ρωμανός - Αρόη (Τσιμπούκης)
15:30 «Προσφυγικών»: Ολυμπιακός Πατρών - Θύελλα Σκιαδά (Τζαγκαράκης)

Κυριακή 27/02/11
15:30 «Παραλίας»: Δόξα Παραλίας - Πείρος Ισώματος (Πασχάκης)
15:30 «Νίκης Προαστίου»: Πανιώνιος Αχιλλέας- Αιγέας/Άρης (Πααναγιωτόπουλος)
15:30 «Φαραϊκού»: Φαραϊκός - Άγιος Δημήτριος (Γραββάνης)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 23 αγώνες)

1. Θύελλα Σκιαδά 52 (62-24)
2. Απόλλων Εγλ 48 (58-25)
3. Λιμνοχώρι 44 (40-26)
4. Πείρος Ισώμ 43 (28-12)
5. Άρης Πατρών 43 (35-23)
6. Φαραϊκός 39 (28-25)
7. Πετεινοί 36 (25-30)
8. Δόξα Παραλίας 34 (45-38)
9. Ολυμπιακός Π 32 (25-27)
10. Θύελλα Αιγίου 30 (32-29)
11. Πανιώνιος/Αχιλ 30 (38-38)
12. Αμπελόκηποι 26 (26-29)
13. Αιγιέας/Άρης 25 (27-29)
14. Αναγέννηση Ψαθ 24 (26-26)
15. Άγιος Δημήτριος 22 (21-41)
16. Αρόη 18 (30-53)
17. Λέων Αλισσού 14 (26-61)
18. Ρωμανός 10 (21-57)

Α’ ΕΠΣΑ: Ντέρμπι κορυφής!


Πριν η Πάτρα φορέσει για τα καλά τα καρναβαλικά της, το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣΑ παίρνει κυριολεκτικά «φωτιά» με το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στη Θύελλα Πατρών και το Πάτραι που θα διεξαχθεί στις 3.30μ.μ. στο γήπεδο «Α. Κάνιστρας».

Εύκολο έργο φαίνεται πως θα έχει ο Ωλενιακός που καλείται να ξεπεράσει το σοκ της ήττας της περασμένης εβδομάδας στην Οβρυά από τον Φωστήρα, φιλοξενώντας τη Ζήρια που έχει απουσίες.

Ντέρμπι παραμονής στη Λακκόπετρας, με τον τοπικό Ίκαρο να φιλοξενεί τον Ίκαρο Πετρωτού. Η Αστραπή θα παίξει στις 6μ.μ. με την Ακράτα, ο Αίας Πιλαβάς ψάχνει την επιστροφή στις νίκες κόντρα στην Αναγέννηση Πατρών, ο Ατρόμητος Πατρών θα αγωνιστεί εντός έδρας με αντίπαλο τη Νίκη Προαστείου και τέλος η Αναγέννηση/Αίας θα υποδεχθεί τον Φωστήρα Οβρυάς.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (21η Αγωνιστική)

Σάββατο 26/02/11
15:30 «ΕΠΣΑ "Α.Κάνιστρας"»: Θύελλα Πατρών - Α.Ο. Πάτραι (Γ. Σταθόπουλος)
15:30 «"Κ.ΖΑΡΡΑΣ" (Σαραβαλίου): Αχαιός Σαρ. – Δαβουρλής (Γραμματικόπουλος)
15:30 «Μαζαρακίου»: Ωλενιακός - Ζήρια-ΤΑΔ'93 (Σπηλιωτόπουλος)
15:30 «Νίκης Προαστίου»: Αίας Πιλαβάς - Αναγέννηση Πατρών (Μπόρτσαρης)
15:30 «Δημητρόπουλου»: Αναγέννηση/Αίας - Φωστήρας (Κ. Γιαννόπουλος)
15:30 «Ζαρουχλεΐκων»: Ατρόμητος Πατρών - Νίκη Προαστίου (Α. Λαγός)
15:30 «Λακκόπετρας»: Ίκαρος Λακκόπετρας - Ίκαρος Πετρωτού (Χόρτης)
18:00 «ΕΠΣΑ "Α. Κάνιστρας"»: Αστραπή Ψαροφαΐου - Ακράτα (Α. Γκοτσόπουλος)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 20 αγώνες)

1. Πάτραι 45 (37-20)
2. Ωλενιακός 44 (37-20)
3. Θύελλα 43 (43-20)
4. Αίας Πιλαβάς 38 (39-25)
5. Ακράτα 38 (42-29)
6. Νίκη Πρ. 29 (25-23)
7. Ατρόμητος Πατρών 28 (29-32)
8. Αναγέννηση Π. 28 (33-29)
9. Δαβουρλής Κ' 92 22 (23-33)
10. Αχαιός Σαρ. 21 (26-30)
11. Αστραπή 21 (23-33)
12. Φωστήρας 21 (27-33)
13. Ίκαρος Πετρ. 20 (27-32)
14. Ίκαρος Λακκόπετρας 17 (21-26)
15. Ζήρια ΤΑΔ'93 14 (22-42)
16. Αναγέννηση/Αίας 12 (23-50)

του Νίκου Παπαστεφανάτου

Στο κανάλι ΟΠΑΠ TV οι αγώνες της Γ΄ Eθνικής!


Συνάντηση σε καλό κλίμα για περίπου μια ώρα με τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ Γιάννη Σπανουδάκη είχε την Τετάρτη αντιπροσωπεία των ομάδων της Football League 2.

Το παρών έδωσαν οι Σωτήρης Μαυρονάσος (Κόρινθος), Θανάσης Καφέζας (ΠΑΟ Ρουφ), Μιχάλης Μπαλασάς (Αναγέννηση Επανομής), Μπάμπης Αγγελετόπουλος (Απόλλων Σμύρνης), Στράτος Γιδόπουλος (Νίκη Βόλου) αλλά και η βουλευτής Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη, η οποία βοήθησε σημαντικά προκειμένου να ακουστούν τα αιτήματα των ομάδων της Γ' Εθνικής και είχε κατ' ιδίαν συζήτηση με τον κ. Σπανουδάκη.

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ εξέφρασε την κατανόηση του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι της κατηγορίας και τόνισε ότι θα θέσει όλα τα ζητήματα στο συμβούλιο και θα μεριμνήσει για την επίλυση τους. Οι εκπρόσωποι της Football League 2 του ζήτησαν να βοηθήσει για τη χορήγηση του ποσού των 700.000 ευρώ που αφορά την κάλυψη του κονδυλίου για τα έξοδα των μετακινήσεων και έλαβαν δέσμευση ότι θα εξεταστεί το θέμα αλλά φυσικά δεν είναι εύκολο να υλοποιηθεί λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Παράλληλα, οι παράγοντες μετέφεραν ότι η επιχορήγηση που δίνεται στις ομάδες της κατηγορίας δεν επαρκεί και θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά έτσι ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα βιωσιμότητας που ταλανίζουν τα σωματεία. Οπως είπε ο κ. Σπανουδάκης:

«Εχετε δίκιο γιατί η "ψαλίδα" με τις επιχορηγήσεις που δίνονται στη Σούπερ Λίγκα και τη Β' Εθνική είναι πολύ μεγάλη εν συγκρίσει με τη Γ' Εθνική, η οποία δεν παύει να αποτελεί επίσης μια επαγγελματική κατηγορία». Ακόμα, ο κ. Σπανουδάκης υπερασπίστηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος που προωθείται για τη νέα σεζόν με τη δημιουργία ενός ομίλου των 20 ομάδων επειδή όπως επισήμανε «με αυτό τον τρόπο η "πίτα" θα είναι μικρότερη και θα υπάρξει μεγαλύτερη βοήθεια στους συλλόγους».

Οι άνθρωποι της Γ' Εθνικής του έθεσαν ακόμα το ζήτημα της συμμετοχής παιχνιδιών της κατηγορίας στο κουπόνι του στοιχήματος. «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στο κουπόνι ομάδες π.χ. από το σουηδικό πρωτάθλημα και όχι οι δικές μας» του μετέφεραν, κάτι που δεν απέκλεισε για τη νέα σεζόν ο κ. Σπανουδάκης. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι τα περισσότερα έσοδα από το ελληνικό κουπόνι του στοιχήματος προέρχονται από το ποντάρισμα που γίνεται στους ξένους αγώνες και όχι στους ελληνικούς.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Οργανισμού μετέφερε ότι θα γίνει πρόταση για προβολή αγώνων Γ' Εθνικής από τη νέα σεζόν μέσα από το κανάλι του ΟΠΑΠ (ΟΠΑΠ ΤV), κάτι το οποίο θα επιφέρει ενδεχομένως επιπλέον διαφημιστικά έσοδα στα σωματεία.

Πηγή: mikriliga.com

Μόνο νίκη υπάρχει…


Φρεσκάρει την 11άδα της ομάδας του ο Ηλ. Φυντάνης στο αυριανό ματς με τον Αίαντα στη Σαλαμίνα. Σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον Παναιγιάλειο, αναμένονται τουλάχιστον τρεις αλλαγές. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο στόχος για την Παναχαϊκή είναι μόνο η νίκη. Ο,τιδήποτε άλλο θα είναι καταστροφή, για προφανείς και ευνόητους λόγους... Μια πιθανή 11άδα: Χάχαλης, Πάνος, Κοιλιάρας, Ιωάννου, Φούφουλας, Κοκλιώτης, Βλασόπουλος ή Κωνσταντινίδης, Ντίνας, Ουρτάδο, Ατματζίδης, Κυβελίδης.

πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

«Ρελάνς Καϋμενάκη»


Η αθηναϊκή αθλητική εφημερίδα «Γάτα» είχε χθες «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα της θέμα για Παναχαϊκή και Γιάννη Καϋμενάκη! «Οι σκέψεις του Καϋμενάκη για ρελάνς με Παναχαϊκή. Επανέρχεται το πλάνο επένδυσης στην Πάτρα», ήταν ο τίτλος στην πρώτη σελίδα της «Γάτας» και παρέπεμπε σε εσωτερική σελίδα για το αναλυτικό ρεπορτάζ. Πάμε να «δούμε» το αναλυτικό ρεπορτάζ της «Γάτας», που επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδιαφέρον του γνωστού επιχειρηματία για την Παναχαϊκή:

Ο τίτλος ήταν «Ρελάνς Καϋμενάκη για την…Παναχαϊκή, «ζεστό» παραμένει το ενδιαφέρον για την αγορά της Πατρινής ΠΑΕ». Και το κυρίως θέμα: Ραγδαίες εξελίξεις σ’ όλα τα επίπεδα θα δρομολογήσει πιθανός υποβιβασμός του Αστέρα Τρίπολης.

Νίκος Αποστολόπουλος: "Δεν έχουμε ανέβει ακόμα"


Σε τρεις ερωτήσεις απάντησε ο πρόεδρος του Μίλωνα, Νίκος Αποστολόπουλος, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα "Πελοπόννησος". Αναλυτικά:

1. Με τη διαφορά των εννέα βαθμών, μπορεί ο Μίλων να αισθάνεται πρωταθλητής στη Β’ Κατηγορία;

2. Λένε ότι έχετε χαλάσει πολλά χρήματα φέτος. Πώς ασχοληθήκατε με τον Μίλωνα;

3. Ποιος είναι ο στόχος για την επόμενη περίοδο;

Απάντησε

1.Aν δεν τελειώσει το πρωτάθλημα δεν μπορείς να πεις ότι είσαι πρωταθλητής. Μαθηματικά δεν έχουμε πάρει ακόμα την άνοδο. Εχουμε ένα σημαντικό προβάδισμα, αλλά απομένουν δέκα αγωνιστικές και παίζουν και οι άλλες ομάδες, δεν παίζουμε μόνοι μας. Οπότε καλύτερα να περιμένουμε. Ο στόχος της ανόδου ήταν μέσα στο πρόγραμμα από την αρχή της σεζόν και θέλαμε η ομάδα να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε μεγαλύτερη Κατηγορία από τη Β’ που συμμετέχει.

2.Δεν είναι αλήθεια αυτά που λένε ότι έχουμε χαλάσει πολλά χρήματα, είμαστε μέσα στον προγραμματισμό μας. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Επαιζα μπάλα παλιά και η μεγάλη μου αγάπη είναι το κόκκινο – μαύρο, η Παναχαϊκή δηλαδή. Αν δείτε και τις στολές του Μίλωνα είναι κοκκινόμαυρες. Το γήπεδο αποτελεί πρόβλημα για όλες τις ομάδες της Πάτρας, αφού και για εμάς είναι κάποιο κόστος, ενώ και ο αγωνιστικός χώρος του «Α. Κάνιστρας» δεν είναι καλός.

3.Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο στόχος για την επόμενη χρονιά θα είναι η άνετη παραμονή στην Α1 Κατηγορία. Αν μπουν κάποιοι άνθρωποι στο συμβούλιο και θελήσουν να συνεισφέρουν, τότε ίσως να έχουμε υψηλότερες βλέψεις. Πιστεύω ότι γνωρίζετε πως το καλοκαίρι η ομάδα θα αλλάξει όνομα και είτε θα λέγεται Μίλων/Περιβόλα ή Περιβόλα 2012 ή κάπως έτσι τέλος πάντων. Είναι μια απόφαση που έχουμε πάρει και ήδη έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

"Μάχη" ζωής...γιατί δεν είναι όλα ποδόσφαιρο!


Τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του δίνει ο 27χρόνος Ηλείος τερματοφύλακας Κώστας Ανδριόπουλος, που την περίοδο 2002-2003 είχε φορέσει την φανέλα της Παναχαικής (στην καλή ομάδα των Νέων τότε, ενώ είχε αγωνιστεί και για λίγο στην βασική ομάδα και ακολούθως στον ΠΑΟΚ, στον Ναυπακτιακό και στην Βέροια). Ο Κώστας Ανδριόπουλος έχει λευχαιμία, νοσηλέυεται στο αντικαρκινικό νοσοκομείο ''Μεταξά'' στον Πειραιά, δίνει καθημερινά με θάρρος τον αγώνα του, έχοντας και την συμπαράσταση κάποιων ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν τον Κώστα οικονομικά έχει ανοίξει λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα στο όνομα του αλλά και στου πατέρα του Διονύσιου με αριθμό 451/972024-30

A1 ΕΠΣΑ:Στατιστικά που ενδιαφέρουν....


** Η Δόξα Παραλίας είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας. Έφτασε τις 7 συνεχόμενες νίκες , έχοντας συγκεντώσει 25 βαθμούς στους 10 τελευταίους αγώνες.

** Έχασε μετά από 10 συνεχόμενες νίκες στην έδρα του ο Πείρος. Ο Φαραικός ήταν αυτός που κατάφερε να κερδίσει στο ‘’κάστρο΄’’ του Ισώματος αλλά και να του παραβιάσει την εστία μετά από 8 συνεχόμενα παιχνίδια.

** Μεγάλη και η νίκη της ΑΠΟ Αρόης που κατάφερε να κερδίσει μετά από 11 αγωνιστικές και μάλιστα τον 2ο της βαθμολογίας Απόλλων Εγλυκάδας.

** Πρώτη ήττα για τον Άρη Πατρών στα Προσφυγικά. Έχασε από τον Πανιώνιο/Αχιλλέα με 2-0 και έφτασε συνολικά τους 13 χαμένους βαθμούς μέσα στην έδρα του (6 νίκες, 1 ήττα και 5 ισοπαλίες).

** 2η σερί νίκη για τον Άγιο Δημήτριο αφού κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό με 3-1.
** Έπρεπε να περάσουν 14 αγώνες για να πάρει βαθμό ο Ρωμανός μετά και την ισοπαλία του με 3-3 απέναντι στον Λέων Αλισσού.

** Δύο χατ-τρίκ είχαμε αυτή την αγωνιστική. Το πρώτο το πέτυχε ο Σούμπασης με τα 3 τέρματα του απέναντι στον Ολυμπιακό και το δεύτερο ο Δρακόπουλος απένατι στον Ρωμανό.

** Η Θύελλα Σκιαδά αποσπάστηκε 4 βαθμούς από την 2η θέση. Είναι η πρώτη φορά στο πρωτάθλημα που η ομάδα του Σκιαδά παίρνει μια τόσο σημαντική διαφορά.

** Σε διαρκή άνοδο και ο Φαραικός, μπήκε για τα καλά με το ‘’διπλό’’ στο Ίσωμα στο κυνήγι των μπαράζ.

Πηγή: apolloneglykadas.blogspot.com

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Προοδευτική - Σαρωνικός Αίγινας 3-0


Τίποτα και κανένας δεν φαίνεται ικανός να σταματήσει την Προοδευτική στην ξέφρενη πορεία που πραγματοποιεί για την επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες. Οι ποδοσφαιριστές του ιστορικού συλλόγου κερδίζουν τα προβλήματά τους και τους αντιπάλους τους, φτάνοντας στη μία νίκη μετά την άλλη.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Σαρωνικού Αίγινας να υποταχθεί στην ανωτερότητα των 'βυσσινί', οι οποίοι επικράτησαν με το 'καθαρό' 3-0. Μόλις στο 14' ο Λέκκας έκανε μία από τις γνωστές εξαιρετικές του ατομικές ενέργειες και σέντραρε για τον Ουσταμπασίδη που πρόλαβε την έξοδο του Γεωργακόπουλου για το 1-0. Στο 53' ο Γρίβας εκμεταλλεύθηκε το γύρισμα του Ουσταμπασίδη και με προβολή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Αλεξίου στο 88' με όμορφο τελείωμα μετά από συνεργασία με τον Γρίβα. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσουκαλάς (ΣΔ Αθηνών).

Συνθέσεις

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Μηλιώνης, Χαλκιάς, Καλαϊτζίδης, Χόρτσας Δ., Ζίζηλας, Μπιρμπίλι, Αλεξίου, Τσουλάκος (27' Χατζηγεωργαλής), Ουσταμπασίδης (75' Πούλιος), Λέκκας, Γρίβας (87' Γκίκας)

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ: Γεωργακόπουλος, Μουστάκας (46' Μυγγήρος), Ξενιτόπουλος, Λούβαρης, Χατζηράπτης, Τσάνης, Νταλάκος (82' Δελής), Σταμπούλογλου (65' Καγιώργης), Φιλιππίδης, Τύρπος, Πατούχος.

Πηγή: www.prooinside.com

Έχασε το πρωτάθλημα, κέρδισε τις εντυπώσεις


Καλό είναι να αρχίσουμε συζήτηση με όσα έχουμε ως δεδομένα. Ο Ολυμπιακός με τη νίκη καθάρισε το πρωτάθλημα από το μήνα Φεβρουάριο.

Πολύ νωρίς κι αυτό δεν είναι καλό για τη διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός που έχασε το ματς και το πρωτάθλημα πρέπει να έφυγε από το γήπεδο με ψηλά το κεφάλι. Η ομάδα που έχει δεν είναι γερασμένη δεν είναι τελειωμένη δεν είναι για γενική επισκευή και πέταμα όπως έχει γραφτεί κατά κόρον πριν από δύο μήνες.

Οι υποδείξεις των βοηθών του Καλόπουλου καταδίκασαν τον Παναθηναϊκό στην ήττα που δεν την άξιζε με βάση τη συνολική εικόνα του ματς.

Αναφέρομαι στο γκολ του Κατσουράνη που δεν μέτρησε αλλά και στο νικητήριο γκολ του Τζεμπούρ.

Τα ματς ως γνωστόν δεν τελειώνουν στο πρώτο ημίχρονο και πολύ περισσότερο στο πρώτο ημίωρο. Αν ήταν έτσι τώρα θα μιλούσαμε για απόλυτη κυριαρχία των ερυθρολεύκων που δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να βγουν με αξιώσεις στην επίθεση και άφησαν τον Σισέ απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα.

Στη συνέχεια και ενώ οι περισσότεροι θα περίμεναν ο Ολυμπιακός να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, άρχισε να εμφανίζει τις γνωστές αρρυθμίες που συνήθως εμφανίζει στα ντέρμπι. Ο Καραγκούνης με τον Κατσουράνη πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ο Λέτο άρχισε να αναστατώνει συνεχώς την άμυνα των ερυθρολεύκων.

Ο Φουστέρ ήταν αόρατος και ο Μπράβο επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ λαθών με αποκορύφωμα το φάουλ που κάνει στον Νίνη και "φέρνει" το γκολ της ισοφάρισης. Αν στον Ολυμπιακό μείνουν στη νίκη και τη διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος μάλλον θα κάνουν λάθος.

Αγωνιστικά δεν επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους από τον ανταγωνιστή τους Παναθηναϊκό. Κατά τη γνώμη μου κρίνοντας συνολικά δεν ήταν κατώτερος του αντιπάλου του αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έδειξε ότι είναι ανώτερος. Ισα - ίσα ο Παναθηναϊκός που πήγε με ελλείψεις στο "Καραϊσκάκη" "πάτησε" καλά στο γήπεδο και έφυγε αδικημένος.
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, εκείνοι που έκαναν ό,τι έκαναν μίκρυναν την ομάδα τους.

Φαντάζομαι ότι είναι οι ίδιοι που διαβεβαίωναν τον κ. Μαρινάκη ότι θα είναι φρόνιμοι. Θέλω να πιστεύω ότι πρώτος από όλους θα αισθάνεται προδομένος και εξοργισμένος από αυτούς τους αφιονισμένους, ο ίδιος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Πηγή: sportfm.gr
Επιμέλεια: Γίωργος Χελάκης

ΜΙΜΗΣ ΔΟΜΑΖΟΣ: Να βάλει φούστα ο Μαρινάκης


Τα όσα έγιναν στο Γ. Καραϊσκάκης είναι λογικό να έχουν και συνέχεια. Ο Μίμης Δομάζος, διοικητικός παράγοντας του Παναθηναϊκού, μίλησε στον Sentra FM...

Για τον Καλόπουλο: "Είδε όλη η Ελλάδα τι έγινε. Υπήρχε εισαγγελέας έπρεπε να πάει μέσα για κακούργημα. Γι αυτό βλέπουμε τέτοια στα γήπεδα, μπαίνουν, δέρνουν είναι ντροπή. Αμα του έχουν πει τα αφεντικά του να παίξει έτσι, έτσι θα παίξει. Μπορεί να μην δει αυτές τις φάσεις; Είναι σοβαρά πράγματα; Δεν πρέπει να ξανασφυρίξει πρέπει να του πάρει τη σφυρίχτρα κι αυτός και οι λάινσμαν. Να μείνουν νεαροί διαιτητές κι ό,τι γίνει."

Για τις δηλώσεις Μαρινάκη: "Ο Μαρινάκης μάλλον είχε φάει ψάρι το μεσημέρι και δεν έβλεπε καλά. Φούστα να βάλει αυτός που φοράει τα παντελόνια!"
.
Για τον Παναθηναϊκό: "Εδειξε ότι και καλύτερη ομάδα έχει και καλύτερους παίκτες έχει. Ασχετα αν είναι στο -10 στο πρωτάθλημα δεν μου λέει τίποτα."

Για τον Μητρόπουλο: "Μας χτυπήσανε και βγήκε ο Μητρόπουλος κι έκανε τσαμπουκά. Έπρεπε να είμαι εγώ στον στίβο μέσα. Δεν θα έκανα τσαμπουκά να τον βάλω στη θέση του ήθελα. Να το υποστηρίξει το μεροκαματάκι του, αλλά αλλιώς. Έχει παίξει μπάλα και ξέρει. Δυστυχώς δεν ήταν ποτέ μεγάλος παίκτης και άνθρωπος, δεν έκανε τίποτα. Οι μαγκιές δεν περνάμε στο γήπεδο. Οι μαγκιές περάσανε γιατί ο ΠΑΟ δεν είχε κανέναν στον πάγκο του. Έχει διοικητικά προβλήματα και δεν είχε αυτούς που πρέπει στον πάγκο."

Για τον Σισέ: "Για τον Σισέ δεν ξέρω τι θα κάνει, θα δούμε στην πορεία. Όταν συμπεριφέρονται έτσι σ'έναν παίκτη επαγγελματία που έρχεται να παίξει μπάλα και τον χτυπάνε είναι ντροπή."

Για τη διαιτησία: "Δεν είπα ότι ο ΠΑΟ δεν έχει πάρει ένα μάιμου, αλλά αυτοί πόσα πήρανε; Δεν είναι να ακυρώνονται τέτοια γκολ (σ.σ.: του Κατσουράνη) σε τέτοια ματς. Δεν υπάρχει λάθος, τι λάθος; Ασχετα με τον λάινσμαν έπρεπε να το πάρει πάνω του ο διαιτητής. Τρία μέτρα πίσω είναι ο Κατσουράνης. Δεν έδωσε και το πέναλτι. Θα πάει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη και θα γελάμε."

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Αναλλοίωτη η κορυφή


Δεν άλλαξε κάτι στη βαθμολογία μετά και την ολοκλήρωση της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στο Νότιο όμιλο.

Η πρωτοπόρος Κόρινθος νίκησε με 1-0 τον Αίαντα Σαλαμίνας και διατηρήθηκε μόνη πρώτη στην κορυφή, ενώ ο Πλατανιάς, «απέδρασε» (1-0) με το γκολ του Μιρτσέτα στις καθυστερήσεις από τον Ασπρόπυργο.

Η Ρόδος πήρε το ντέρμπι με τον Ηρακλή Ψαχνών (2-1), ο Βύζας συνέχισε την ανοδική του πορεία (2-0 τη Χερσόνησο), ενώ ο ΠΑΟ Ρουφ «ξέσπασε» (4-0) κόντρα στον Πανηλειακό.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:

Κόρινθος - Αίας Σαλαμίνας 1-0 (13’ Μαντάς)
Ρόδος - Ηρακλής Ψαχνών 2-1 (9’ Μανίκας, 81’ Γήττας / 40’ Φαρούκ)
Βύζας – Χερσόνησος 2-0 (11’ Ευαγγελάτος, 87’ Σκαφτούρος)
Ασπρόπυργος – Πλατανιάς 0-1 (90+3’ Μιρτσέτα)
Παναχαϊκή – Παναιγιάλειος 0-0
ΠΑΟ Ρουφ – Πανηλειακός 4-0 (33’ Καπουράνης, 87’ Μπαρμπούδης, 90+1’, 90+4’ Καφές)
Χανιά - Αγία Παρασκευή 3-0 (α.α.)
Κεραυνός Κερατέας - Απόλλων Αθηνών 3-0 (α.α.)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 21 αγώνες)

Κόρινθος 26-14 40
---------------------------------
Πλατανιάς 26-9 39
Ρόδος 26-17 36
---------------------------------
Ηρακλής Ψαχνών 25-18 35
Παναχαϊκή 25-14 34
Βύζας Μεγάρων 21-15 34
Απόλλων Αθ. 25-19 33
Παναιγιάλειος 18-17 32
Αίας Σαλαμίνας 21-26 28
ΠΑΟ Ρουφ 25-22 27

Ασπρόπυργος 20-24 26
---------------------------------
Χανιά 24-28 25
Πανηλειακός 10-18 21
Χερσόνησος 14-21 21
Αγία Παρασκευή - -
Κεραυνός Κερατέας - -

*Αγία Παρασκευή και Κεραυνός Κερατέας έχουν από 3 μηδενισμούς και αποβάλλονται από το πρωτάθλημα

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (22η)

Ασπρόπυργος – Ρόδος
Ηρακλής Ψαχνών – Κόρινθος
Πλατανιάς Χανίων – Βύζας
Αίας Σαλαμίνας – Παναχαϊκή
Ολυμπιακός Χερσ. - Κεραυνός Κερατέας 3-0 (α.α.)
Παναιγιάλειος - ΠΑΟ Ρουφ
Απόλλων Αθ. – Χανιά
Αγία Παρασκευή – Πανηλειακός 0-3 (α.α.)

Κεραυνός Αγ. Βασιλείου για άνοδο!


Με την διεξαγωγή της 17ης αγωνιστικής, συνεχίστηκε και αυτό το Σαββατοκύριακο η Β’ Κατηγορία της ΕΠΣΑ.

Στον Α’ Όμιλο, η Νίκη Λουσικών γνώρισε τη ήττα με 4-2 από τον Πρωτέα και ο Αστέρας Μιντιλογλίου πλησίασε στον βαθμό, μετά τη νίκη με 6-1 επί του Βασιλικού. Στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής, ο Κεραυνός Μιτόπολης επικράτησε 3-0 της Δόξας Νιφορεΐκων.

Στον Β’ όμιλο Παναχαϊκός και Ψηλαλώνια έμειναν στο 1-1, ενώ στα Ζαρουχλεϊκα ο Ατρόμητος πέτυχε σπουδαία νίκη με 3-1 επί της Θέας!

Τέλος, στον Γ’ Όμιλο, το ντέρμπι κορυφής, κατέληξε στα χέρια του Κεραυνού Αγίου Βασιλείου, καθώς πέρασε εντυπωσιακά με 3-0 από την έδρα του Άνω Καστριτσίου.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (17η αγωνιστική)

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 19.02.11
Γηπ. Ροϊτίκων: Ροΐτικα - Άρλα 3-1
Γηπ. Μιντιλογλίου: Αστέρας Μιντ. - Βασιλικό 6-1
Γηπ. Μαζαρακίου: Κεραυνός Μιτ. - Δόξα Νιφ. 4-0
Κυριακή 20.02.11
Γηπ. Απιδεώνα: Μετόχι - Βουπράσιο 2-0
Γηπ. "Da Luz Οβρυάς": Δόξα Χαλ. - Κρίνος 0-0
Γηπ. "Μαρακανά" Αλισσού: Πρωτέας - Νίκη Λουσικών 4-2
Γηπ. Λιμνοχωρίου: Απόλλων Βίδ. - Διαγόρας 2010 2-1

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 19.02.11
Γηπ. Βραχνεΐκων: Αχαϊκός - Πατρέας 1-2
Κυριακή 20.02.11
Γηπ. Ζαρουχλεΐκων: Πυρσός - Ηρακλής Πατρών 2-2
Γηπ. Ζαρουχλεΐκων: Ατρόμητος Ζαρουχλεϊκων - Θέα 3-1
Γηπ. Σουλίου: Παναχαϊκός - Ψηλαλώνια 1-1
Γηπ. "Μ. Ηλιόπουλος": ΑΕΚ Πατρών - Πήγασος Μπεγουλακίου 2-2
Γηπ. Προσφυγικών: ΠΑΟΚ Πατρών - Γαλήνη 7-0
Γηπ. "Α. Κάνιστρας" Μίλων-Παμπατραϊκός (Σε εξέλιξη)

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 19.02.11
Γηπ. Κ. Καστριτσίου: Α. Καστρίτσι-Κεραυνός Αγ. Β. 0-3
Κυριακή 20.02.11
Γηπ. Ρίου: Αετός Ρίου - Θύελλα Αιγείρας 0-0
Γηπ. Σκεπαστού: Σκεπαστό - Απόλλων Συνοικ. 2-6
Γηπ. Τεμένης: Αστήρ Τεμ. - Καλάβρυτα 1-0
Γηπ. Βαλιμιτίκων: Ατρόμητος Σταφ. - ΑΕ Αιγίου -
Γηπ. Κ. Καστριτσίου: Βούντενη - Δρέπανο 1-3
Γηπ. "Δημητρόπουλου": Κεραυνός Σελ. - Δάφνες 3-0

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ (Σε 15 αγώνες)

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Νίκη Λουσ. (41-20) 35
Αστέρας Μιντ. (44-26) 34
Κεραυνός Μιτ. (26-13) 34
Δόξα Νιφ. (31-28) 29
Κρίνος (27-23) 28
Πρωτέας (30-33) 23
Απόλλων Βίδ. (23-25) 22
Δόξα Χαλ. (16-23) 21
Μετόχι (27-30) 20
Βουπράσιο (34-37) 19
Ροΐτικα (27-30) 19
Βασιλικό (24-28) 17
Άρλα (22-39) 16
Διαγόρας 2010 (23-37) 15

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Μίλων (57-12) 42 *
Ψηλαλώνια (46-18) 36
Θέα (31-20) 32
ΑΕΚ Πατρών (30-30) 28
Πήγασος (34-28) 27
Πυρσός (39-41) 27
Αχαϊκός (30-38) 25
Πατρέας (36-27) 20
Ατρόμητος Ζ. (24-34) 20
Παμπατραϊκός (16-31) 17 * *
Γαλήνη (17-46) 17
Παναχαϊκός (25-25) 17
ΠΑΟΚ (27-38) 16
Ηρακλής Π. (15-39) 6
*Ο Πατρέας έχει -3 βαθμούς
* Πήγασος και Παμπατραϊκός έχουν ματς λιγότερο
** Δεν υπολογίζεται ο αγώνας Μίλων – Παμπατραϊκός

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
Κεραυνός Αγ. Β. (62-15) 40
Απόλλων Συν. (46-18) 38
Αετός Ρίου (44-19) 36
Άνω Καστρίτσι (52-19) 35
Δρέπανο (32-20) 32
Ατρόμητος Σταφ. (27-26) 29 *
Κεραυνός Σελ. (35-30) 23
Θύελλα Αιγ. (25-23) 22
Καλάβρυτα (31-30) 21
Αστέρας Τέμ. (24-24) 21
ΑΕ Αιγίου (15-39) 12 *
Βούντενη (11-52) 8
Δάφνες (9-56) 7
Σκεπαστό (15-57) 6

* Ο Κεραυνός Αγ. Βασιλείου και ο Κεραυνός Σελιανιτίκων ξεκίνησαν με -2 βαθμούς
** Σκεπαστό και Καλάβρυτα έχουν αγώνα λιγότερο

Επιμέλεια: Νίκος Παπαστεφανάτος

«Σοκ» για Εγλυκάδα


Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας της ΕΠΣΑ. Ο Απόλλων Εγλυκάδας έπεσε θύμα έκπληξης, καθώς ηττήθηκε με 4-2 από την Αρόη στο γήπεδο Ζαρουχλεϊκων, ενώ στο Προάστειο το Λιμνοχώρι νίκησε με 3-1 τους Αμπελόκηπους με αρκετή ένταση στο φινάλε.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (23η αγωνιστική)

Άρης Πατρών-Πανιώνιος/Αχιλλέας 0-2
Αιγιέας/Άρης-Θύελλα Αιγίου 3-0
Αναγέννηση Ψαθοπύργου-Δόξα Παραλίας 0-2
Ρωμανός-Λέων Αλισσού 3-3
Άγιος Δημήτριος-Ολυμπιακός Πατρών 3-1
Αρόη - Απόλλων Εγλυκάδας 4-2
Αμπελόκηποι - Λιμνοχώρι 1-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 23 αγώνες)

1. Θύελλα Σκιαδά 52 (62-24)
2. Απόλλων Εγλ 48 (58-25)
3. Λιμνοχώρι 44 (40-26)
4. Πείρος Ισώμ 43 (28-12)
5. Άρης Πατρών 43 (35-23)
6. Φαραϊκός 39 (28-25)
7. Πετεινοί 36 (25-30)
8. Δόξα Παραλίας 34 (45-38)
9. Ολυμπιακός Π 32 (25-27)
10. Θύελλα Αιγίου 30 (32-29)
11. Πανιώνιος/Αχιλ 30 (38-38)
12. Αμπελόκηποι 26 (26-29)
13. Αιγιέας/Άρης 25 (27-29)
14. Αναγέννηση Ψαθ 24 (26-26)
15. Άγιος Δημήτριος 22 (21-41)
16. Αρόη 18 (30-53)
17. Λέων Αλισσού 14 (26-61)
18. Ρωμανός 10 (21-57)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (24η αγωνιστική)

Ρωμανός - Αρόη
Απόλλων Εγλυκάδας - Άρης Πατρών
Λέων Αλισσού - Αναγέννηση Ψαθοπύργου
Πανιώνιος/Αχιλλέας - Αιγιέας/Άρης
Δόξα Παραλίας - Πείρος
Θύελλα Αιγίου - Αμπελόκηποι
Φαραϊκός - Άγιος Δημήτριος
Λιμνοχώρι - Πετεινοί
Ολυμπιακός Πατρών - Θύελλα Σκιαδά

Νίκη – ανάσα για Ίκαρο


Με τον αγώνα του Ίκαρου Πετρωτού με την Αναγέννηση/Αίας που έληξε 2-0 υπέρ των γηπεδούχων, ολοκληρώθηκε σήμερα η 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣΑ. Ο Σπηλιωτόπουλος στο 42’ έκανε το 1-0, για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 ο Γιαννακόπουλος στο 83’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (20η Αγωνιστική)

«ΕΠΣΑ "Α. Κάνιστρας"»: Δαβουρλής Κ ’92 - Θύελλα Πατρών 0-1 (41’ Πανταζής)
«Ακράτας»: Ακράτα - Ατρόμητος Πατρών 2-2 (22’ κεφ., 73΄κεφ. Μεντής / 10’ Σμυρλής,79’ Σωτηρίου)
«Νίκης Προαστίου»: Νίκη Προαστίου - Αίας Πιλαβάς 0-0
«Οβρυάς»: Φωστήρας Οβρυάς - Ωλενιακός 2-1 (60’ Αλία, 82’ Σωτηρόπουλος/ 56΄Θ. Παπουτσής)
«Ζαρουχλεΐκων»: Αναγέννηση Πατρών - Αχαιός Σαραβαλίου 4-1 (27΄, 38’ Τζελέπης, 57’ 82’ Παπαδόπουλος / 65’ Κ. Σωτηρόπουλος)
«Ζήριας»: Ζήρια-ΤΑΔ'93 - Α.Ο. Πάτραι 2-3 (13’ , 22’ Δαλιάνης / 6’, 43’ Καναβόγιαννης, 30’ Τσίφας) * Αποβολές (3) Μακαρόνας, Τσαμτσούρης, Λαλαής (Α Ο Ζήριας)
«Λακκόπετρας»: Ίκαρος Λακκόπετρας - Αστραπή Ψαροφαΐου 2-1 (16’ Σέρμπος, 42’ πεν. Θ. Πετρόπουλος/ 67’ Ρουντζαμάνης)
"Κ.ΖΑΡΡΑΣ" (Σαραβαλίου): Ίκαρος Πετρωτού – Αναγέννηση/Αίας 2-0 (42’ Σπηλιωτόπουλος, 83’ Γιαννακόπουλος)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 20 αγώνες)

1 Πάτραι 45 20 37-20
2 Ωλενιακός 44 20 37-20
3 Θύελλα 43 20 43-20
4 Αίας Πιλαβάς 38 20 39-25
5 Ακράτα 38 20 42-29
6 Νίκη Πρ. 29 20 25-23
7 Ατρόμητος Πατρών 28 20 29-32
8 Αναγέννηση Π. 28 20 33-29
9 Δαβουρλής Κ' 92 22 20 23-33
10 Αχαιός Σαρ. 21 20 26-30
11 Αστραπή 21 20 23-33
12 Φωστήρας 21 20 27-33
13 Ίκαρος Πετρ. 20 20 27-32
14 Ίκαρος Λακκόπετρας 17 20 21-26
15 Ζήρια ΤΑΔ'93 14 20 22-42
16 Αναγέννηση/Αίας 12 20 23-50

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (21η Αγωνιστική)

Σάββατο 26/02/11
15:30 «ΕΠΣΑ "Α.Κάνιστρας"»: Θύελλα Πατρών - Α.Ο. Πάτραι
15:30 "Κ.ΖΑΡΡΑΣ" (Σαραβαλίου): Αχαιός Σαραβαλίου - Δαβουρλής
15:30 «Μαζαρακίου»: Ωλενιακός- Ζήρια-ΤΑΔ'93
15:30 «Νίκης Προαστίου» : Αίας Πιλαβάς - Αναγέννηση Πατρών
15:30 «Δημητροπουλου»: Αναγέννηση-Αίας Συμπολ. - Φωστήρας Οβρυάς
15:30 «Ζαρουχλεΐκων»: Ατρόμητος Πατρών - Νίκη Προαστίου
15:30 «Λακκόπετρας»: Ικαρος Λακκόπετρας - Ικαρος Πετρωτού
18:00 «ΕΠΣΑ "Α.Κάνιστρας"»: Αστραπή Ψαροφαΐου – Ακράτα

Tα αποτελέσματα στον 6ου Όμιλο της Δ’ Εθνικής


Αστέρας Μαχαιράδου – Πάμισος 2-1
Σπάρτη - Ολυμπιακός Κεφαλονιάς 3-0
Εθνικός Σαγεΐκων – Αχαϊκή 1-1
Ζαβλάνι – Κυπαρισσία 1-2
Τριταιϊκός - Ατρόμητος Λάππα 1-0
Αστέρας Αμαλιάδας - Διαγόρας 4-0
Εράνη – Αχιλλέας Καμαρών 5-1
Καλαμάτα – Κροκεές 3-0 α.α.

Ρεπό ο Μεσσηνιακός

Η βαθμολογία


1. Καλαμάτα (39-6) 52
--------------------------------------------
2. Αστέρας Αμαλιάδας (53-22) 47
3. Αχαϊκή (38-12) 42
4. Ατρόμητος Λάππα (41-20) 39
5. Σπάρτη (32-16) 38
6. Πάμισος Μεσ (32-20) 33
7. Τριταιϊκός (38-24) 33
8. Διαγόρας Βραχνεΐκων (22-21) 32
9. Εράνη Φιλ (24-27) 30
---------------------------------------------
10. Αστέρας Μαχαιράδου (32-34) 28
11. Κυπαρισσία (20-21) 26
12. Εθνικός Σαγεΐκων (18-31) 23
13. Ζαβλάνι (18-30) 20
14. Ολυμπιακός Κεφ. (17-42) 17
15. Αχιλλέας Καμαρών (17-40) 15
16. Μεσσηνιακός (12-51) 11
17. Κροκεές - -