Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

«Ανοικτό» για δανεισμό Μπουρλάκη, Ζέλιου


Η τεχνική ηγεσία και ο Αλέξης Κούγιας πιστεύουν πολύ στην αξία των νεαρών ποδοσφαιριστών Γιάννη Μπουρλάκη και Σωτήρη Ζέλιου και μάλιστα μετά το DVD που είδαν από το παιχνίδι της ομάδας Νέων με τον Θρασύβουλο ενθουσιάστηκαν από την απόδοση των δυο νεαρών παικτών.

Πάντως μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθούν οι δυο νεαροί παίκτες δανεικοί,όπως αναφέρει η "Γνώμη" σε ομάδα που θα έχει άριστη σχέση με την Παναχαϊκή ώστε να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους αφού ο Ηλίας Φυντάνης τους θεωρεί επένδυση για την πατρινή ομάδα.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Απέκτησε Παπαστεργίου από Επανομή


Μία ακόμη μεταγραφή ανακοίνωσε σήμερα η ΠΑΕ Παναχαϊκή που απέκτησε τον 23χρονο δεξιό οπισθοφύλακα, Δημήτρη Παπαστεργίου που έμεινε ελεύθερος από την Αναγέννηση Επανομής.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει την απόκτηση με ελεύθερη μεταγραφή από την ΠΑΕ Αναγέννησης Επανομής, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο Δημήτρη Παπαστεργίου γεννήθηκε στις 24/3/1988, έχει ύψος 1.83 και αγωνίζεται στην θέση του δεξιού μπακ.Έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ την περίοδο 2006-2007.

Την σεζόν 2007-2008 δόθηκε δανεικός στην ΠΑΕ Δόξα Δράμας όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και είχε 26 συμμετοχές, την περίοδο 2008-2009 δόθηκε δανεικός στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου όπου είχε 31 συμμετοχές και 4 γκολ , την περίοδο 2009-2010 αγωνίστηκε στην Κύπρο και μέχρι σήμερα αγωνιζόταν στην Αναγέννηση Επανομής όπου είχε 7 συμμετοχές .

Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο με την ΠΑΕ Παναχαϊκή 3 ετών. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή και προσωπικά ο κ. Κούγιας θέλουν να ευχαριστήσουν τον πρόεδρο της Αναγέννησης Επανομής κ. Μπαλασά για την πραγματοποίηση αυτής της μεταγραφής».

Παρελθόν ο Χλωρός από την Παναχαϊκή


Τρεις ακόμα ποδοσφαιριστές αποτελούν παρελθόν από την Παναχαϊκή. Ο λόγος για τους Γιάννη Χλωρό, Αλσίντ Ταφίλι και Κώστα Παγώνη.

Και η σχετική ανακοίνωση:"Από κοινού αποφασίστηκε η λύση των συμβολαίων Χλωρού, Παγώνη και Tafili. Σήμερα στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή θα συμφωνήσει τις λεπτομέρειες με τον manager του Χλωρού και του Παγώνη, Γιάννη Ευαγγελόπουλο και η ΠΑΕ Παναχαϊκή εύχεται τόσο σε αυτούς τους 3 όσο και στον Ανδρίκο, ο οποίος πρόσφατα έλυσε το συμβόλαιο του, κάθε επιτυχία στο ποδόσφαιρο και στην ζωή τους. Η συνεργασία μαζί τους ήταν εξαιρετική και μακάρι τέτοιοι ποδοσφαιριστές να έρχονται στην Παναχαϊκή".

Επίσης, η ΠΑΕ Παναχαϊκή διέψευσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον Βασίλη Ρόβα του ΟΦΗ:

"Η ΠΑΕ Παναχαϊκή διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο μεταγραφής του εξαίρετου ποδοσφαιριστή Βασίλη Ρόβα στην ποδοσφαιρική μας ομάδα. Είναι γεγονός ότι η ΠΑΕ Παναχαϊκή εξέτασε το ενδεχόμενο μεταγραφής του Βασίλη Ρόβα στην ποδοσφαιρική μας ομάδα αλλά κατόπιν αποκτήσεως του Antoni Fatjon και του Kibikula Alex οι οποίοι σύμφωνα με τον κ. Φυντάνη μαζί με τον Αλέξη Τσεμπερίδη μπορούν να καλύψουν με τον καλύτερο τρόπο τις δύο θέσεις των αμυντικών χαφ, το ενδεχόμενο αποκτήσεως του Βασίλη Ρόβα αποκλείστηκε".

O ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα της χρονιάς!


Είναι η έκπληξη του φετινού Champions League! Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε και πήρε την πρόκριση στους 16 του θεσμού τερματίζοντας μάλιστα πρώτος σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο.

Το Reuters, ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία στη στήλη του «Left field» φιλοξενεί άρθρο με τίτλο: «Ποδοσφαιρική ομάδα της χρονιάς; Ο ΑΠΟΕΛ»!
Ο συντάκτης αναφέρει ότι η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους «16» του Champions League αποτελεί θαύμα, καθώς τερμάτισε μπροστά από την Πόρτο, η οποία έχει κατακτήσει δύο φορές την διοργάνωση, αλλά και τις πρώην κατόχους του Κυπέλλου UEFA, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Διαβάστε τι ακριβώς αναφέρει το άρθρο:

"Εντάξει, εντάξει ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς θα ουρλιάζετε "και η Μπαρτσελόνα;", αλλά αφού όλοι την εγκωμιάζουν αποφάσισα να πάρω μία αντίθετη θέση.
Ναι οι Παγκόσμιοι, Ευρωπαίοι και Ισπανοί πρωταθλητές είναι εκπληκτικοί και μετά από λίγο καιρό μπορεί να πούμε ότι είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος που έπαιξε ποτέ.
Αλλά με δεδομένο ότι έχουν τον Λιονέλ Μέσι -ο οποίος ίσως μετά από λίγο καιρό να αναγνωρίζεται ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου-, έχουν το μεγαλύτερο στάδιο της Ευρώπης, τεράστια οικονομικά στοιχεία και την βάση της εθνικής Ισπανίας της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και μία οργάνωση που αυτοαποκαλείται "περισσότερο από ένας σύλλογος", η Μπαρτσελόνα θα έπρεπε να είναι στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Θα έπρεπε να έχουν πάρει περισσότερα από τα τέσσερα ευρωπαϊκά, τρία από τα οποία ήρθαν στα τελευταία πέντε χρόνια. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι καν στην κορυφή του πρωταθλήματος, με τη Ρεάλ να είναι τρεις βαθμούς μπροστά.
Ο ΑΠΟΕΛ στο μεταξύ δεν έχει υψηλές προσδοκίες..."

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Σοκ στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο από το τραγικό τέλος του Κατέ


Το χαμό του Μάρκος Αντόνιο Λέμος Τότσι, γνωστού ως Κατέ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, θρηνεί το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Ο 38χρονος Βραζιλιάνος προπονητής και παλαίμαχος βρήκε τραγικό θάνατο την Τρίτη, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε με φορτηγό.

Ο εκλιπών ήταν μέλος της Σάο Πάολο το 1992, όταν η βραζιλιάνικη ομάδα κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο, νικώντας την Μπαρτσελόνα. Στη Βραζιλία έπαιξε ως το 1994 και στη συνέχεια μεταγράφηκε στην ιταλική Σαμπντόρια, για να συνεχίσει την καριέρα του στη Χιλή. Εν συνεχεία εργάστηκε ως προπονητής, με τελευταία ομάδα τη Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, περιοχή που αποτελούσε και τη γενέτειρά του.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Απόλλων Πατρών: Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ακαδημιών


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνεται το καθιερωμένο εσωτερικό τουρνουά των ακαδημιών Μπάσκετ και Βόλεϊ του Απόλλωνα Πάτρας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από 27-30 Δεκεμβρίου 2011.

Στους αγώνες θα συμμετάσχει και αντιπροσωπευτική ομάδα των "Εκπαιδευτηρίων Πάνου".Το απόγευμα της Παρασκευής 30/12/11 θα γίνουν οι τελικοί αγώνες αλλά και οι διαγωνισμοί, ενω θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις όλων των συμμετεχόντων και θα ακολουθήσει η καθιερωμένη γιορτή με τη συμμετοχή όλης της αθλητικής οικογένειας του Απόλλωνα.

Περισσότερα για το τουρνουά (ομάδες - πρόγραμμα) στην ιστοσελίδα του Απόλλωνα www.apollonpatras.gr !

Η Παναχαϊκή απέκτησε τον Antoni Fatjon


Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοίνωσε την απόκτηση με ελεύθερη μεταγραφή του Antoni Fatjon από την ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας Καισαριανής. Ο Antoni Fatjon είναι γεννημένος το 1991 στην Αθήνα από γονείς Αλβανικής καταγωγής και αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού μέσου, έχει ύψος 1,86 και είναι βασικό στέλεχος παρά το νεαρό της ηλικίας του τα δυο τελευταία χρόνια στον Εθνικό Αστέρα.

Είναι ήδη στις προεπιλογές της Εθνικής Αλβανίας και αγωνίζεται στο Ελληνικό πρωτάθλημα ως κοινοτικός. Ο ποδοσφαιριστής λόγω του νεαρού της ηλικίας του υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τη ΠΑΕ Παναχαϊκή όπως και όλοι οι νεαροί ποδοσφαιριστές που αποκτά η ΠΑΕ Παναχαϊκή και θα είναι αύριο στην αποστολή για το φιλικό παιχνίδι με τη Ζάκυνθο.

Η ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας σε περίπτωση μεταγραφής του ποδοσφαιριστή από την ΠΑΕ Παναχαϊκή σε άλλη ΠΑΕ στην Ελλάδα ή το εξωτερικό δικαιούται το 30% των χρημάτων της μεταγραφής.

ΠΙΤ ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ: «Ο Κούγιας θα ανεβάσει την Παναχαϊκή»


Άνοδο της Παναχαϊκής στη Σούπερ Λιγκ μέσα στην επόμενη διετία προέβλεψε ο γνωστός αστρολόγος Πιτ Παπαδάκος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ». Ο γνωστός αστρολόγος, ερωτηθείς ποια περιφερειακή δύναμη στο ποδόσφαιρο βλέπει να έχει άμεσες επιτυχίες, απάντησε: «Ο Κούγιας μέσα στην επόμενη διετία θα ανεβάσει την Παναχαϊκή στη Σούπερ Λιγκ και όχι μόνο θα την ανεβάσει αλλά θα την έχει και δυνατή. Έχει λεφτά, έχει τρέλα με το ποδόσφαιρο και γνώσεις. Το γουστάρει αυτό που κάνει».

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Και Κιμπικούλα η Παναχαϊκή!


Μετά τον Μπουραμά Ουατάρα η ομάδα της Πάτρας έκλεισε μία ακόμα μεταγραφή, όπως αναφέρει το onsports.gr. Ο λόγος για τον γνωστό μας από την τριετή παρουσία του (2006-09) στον Ιωνικό, Άλεξ Κιμπικούλα. Ο 26χρονος αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα στη γαλλική Ομπερβιγιέρ και στους Νικαιώτες ήταν συμπαίκτης με τον νεοαποκτηθέντα τερματοφύλακα των Αχαιών, Χρήστο Πουρή.

Όπως έκανε γνωστό η Παναχαϊκή, ο Κιμπικούλα, ο οποίος θα φορά τα «κοκκινόμαυρα» για τρία χρόνια, έχει αγωνιστεί σε: «Lens (2002-2003), Beauvais (2003-2004), Noisy-le-Sec (2004-2006), Ιωνικός (2005-2008) AFC Compiegne (2008-2010), Noisy-le-Sec (2010-2011) και Aubervilliers (2011).

Ο Κονγκολέζος ποδοσφαιριστής φτάνει το απόγευμα της Τρίτης (27/12) από το Παρίσι, την ίδια ώρα με τον Μπουραμά Ουαταρά και θα τους παραλάβει και θα τους συνοδεύσει στην Πάτρα ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Χάρης Ανδρεόπουλος. Στο μεταξύ, την Πέμπτη (29/12) θα γίνει στο Δημοτικό της Ζακύνθου το φιλικό με την τοπική ομάδα στις 15.00».

H κορυφαία 11άδα για το 2011


Η L'Equipe ανέδειξε την κορυφαία 11άδα για την χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες. Έξι παίκτες της εκπληκτικής Μπαρτσελόνα είναι μεταξύ των 11 ενώ μόλις 2 της Ρεάλ Μαδρίτης. Μπάγερν και οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ έχουν εκπρόσωπο...

1. Μάνουελ Νόιερ (Σάλκε, Μπάγερν)
2. Ντάνι Άλβες (Μπαρτσελόνα)
3. Μαρτσέλο (Ρεάλ Μαδρίτης)
4. Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα)
5. Νεμάνια Βόντιτς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
6. Τσάβι (Μπαρτσελόνα)
7. Ινιέστα (Μπαρτσελόνα)
8. Μπούσκετς (Μπαρτσελόνα)
9. Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης)
10. Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
11. Νταβίντ Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι)

Η Παναχαϊκή απέκτησε τον Μπουραμά Ουαταρά


Εναν ποδοσφαιριστή με εντυπωσιακά - για την Β΄ Εθνική - αγωνιστικά προσόντα, αλλά με πολύ εκρηκτικό χαρακτήρα απέκτησε η Παναχαϊκή. Ο λόγος για τον Μπουραμά Ουαταρά. Ο 27χρονος έγχρωμος Γάλλος έρχεται σήμερα Τρίτη στην Πάτρα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Παίζει κυρίως σαν αριστερός χαφ-εξτρέμ και είναι αριστεροπόδαρος.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή: «Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει την απόκτηση του Γάλλου αριστερού ακραίου κυνηγού Bourama Ouattara. O Bourama Ouattara είναι 27 ετών και πριν έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου τη χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, έκανε καριέρα στη Γαλλία με την πολύ γνωστή γαλλική ομάδα Chateauroux για να μεταγραφεί μετά τον Ολυμπιακό Βόλου στην Πορτογαλική Naval ομάδα Α΄ Εθνικής κατηγορίας και να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Εθνικού Πειραιώς την περίοδο 2010-2011 με τον οποίο είχε 30 συμμετοχές και από τον οποίο έμεινε ελεύθερος λόγω του υποβιβασμού του Εθνικού στην Δ’ Εθνική κατηγορία. Ήρθε και πάλι στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2011 για λογαριασμό του Βύζαντα Μεγάρων από όπου έμεινε ελεύθερος μετά από προσφυγή λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα των Μεγάρων."

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ιδανικό πρόγραμμα για την Παναχαϊκή


Η Παναχαϊκή θα ξεκινήσει από την Τρίτη (27/12) την προετοιμασία της για την αντεπίθεση στο πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός των «κοκκινόμαυρων» Ηλίας Φυντάνης τόνισε και την Πέμπτη (22/12) στους παίκτες του ότι αν πιάσουν στη Football League την απόδοση που είχαν στο Κύπελλο απέναντι στον ΟΦΗ, τότε μπορούν να προλάβουν την εξάδα. Σε αυτό, βέβαια, βοηθάει και το πρόγραμμα, καθώς στις επτά προσεχείς αγωνιστικές οι Πατρινοί θα αντιμετωπίσουν τους: Αγροτικός Αστέρα (εντός), Αναγέννηση Επανομής (εκτός), Φωκικός (εντός), Αναγέννηση Γιαννιτσών (εκτός), Ηρακλή Ψαχνών (εντός), Διαγόρα (εκτός) και Πανσερραϊκό (εντός).

Η τεχνική ηγεσία έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές και οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη (27/12), όπως αναφέρει το οnsports. Από την πλευρά της η ΠΑΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε, ενημέρωσε ότι προχώρησε σε πληρωμές και συνεχάρη τον διαιτητή, Τάσο Κάκο, αλλά και τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθειά τους.

Τι θα ζητήσουν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ από τον Άγιο Βασίλη;.


Το 2011 αποτελεί μία από τις πιο ‘’μαύρες’’ χρονιές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τόσο λόγω του σκανδάλου των στημένων αγώνων, όσο και λόγω της πολυμέτωπης οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα και αναπόφευκτα χτύπησε και τον αθλητισμό. Έτσι, οι πρώτες μέρες του νέου χρόνου θα βρουν τις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος με πολλά και διάφορα προβλήματα, η λύση πολλών εκ των οποίων περιμένουν να έρθει από την καμινάδα, μες στο τσουβάλι του Άη-Βασίλη.

Ζητούν λοιπόν…

Άρης: …έναν ηγέτη. Πέρσι και φέτος, παίκτες ήρθαν και έφυγαν πολλοί, ενώ αναμένεται να φύγουν ακόμα περισσότεροι. Κανείς όμως μεταξύ των Καστίγιο, Πρίττα, Ιάκομπ, Πορτίγια, Φατί κ.α., οι οποίοι με το που ήρθαν τους δόθηκε το χρίσμα του ηγέτη της ομάδας, δεν κατάφερε να δώσει κάτι το ξεχωριστό στην ομάδα και να επιφέρει σε αυτήν ομοιογένεια, ομαδικό πνεύμα και σύμπνοια.


Ατρόμητος:
… Συγκέντρωση. Όχι πως δεν την έχει, απλά θα χρειαστεί πολύ περισσότερη για να συνεχίσει την εντυπωσιακή του πορεία. Ευρισκόμενος στην 4η θέση της βαθμολογίας, έχοντας θέσει από την αρχή υποψηφιότητα για τα play-offs θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πίεση και τις απαιτήσεις του κόσμου του. Ο Γιώργος Δώνης επωμίζεται της ευθύνης να κρατήσει τους παίκτες του συγκεντρωμένους και να διαχειριστεί αυτή τη πίεση ώστε να μη αποδοθεί σε άγχος και νευρικότητα στον αγωνιστικό χώρο.

Αστέρας Τρίπολης:
…μια παλιά συνταγή. Οι Αρκάδες έχουν καταφέρει να καθιερωθούν τα τελευταία χρόνια στην μεγάλη κατηγορία, κάτι που επετεύχθη μέσω μιας κλασικής συνταγής, το 1-0. Φέτος όμως, το 1 δεν είναι αρκετό, γιατί το 0 δεν υπάρχει. Για πρώτη φορά η ομάδα της Τρίπολης παρουσιάζει τόσο προβληματική άμυνα και προκαλεί πονοκέφαλο στον προπονητή Σάκη Τσιώλη. Με 7 γκολ ενεργητικό και 15 παθητικό, μάλλον κολακευτική είναι η 11η θέση.

ΠΑΟΚ: …κίνητρο. Παρατηρώντας κανείς την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ και την εντυπωσιακή πρόκρισή του στην φάση των 32 του Europa League, αποκλείοντας ένα από τα μεγάλα φαβορί για το τρόπαιο, την αγγλική Τότεναμ, θα εκπλαγεί όταν δει ότι βρίσκεται μόλις στην 5η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος. Η πορεία του Δικέφαλου του Βορρά στην Σούπερ Λιγκ έχει πολλαπλά αίτια, όπως την έλλειψη βάθους στον πάγκο και το διαφορετικό στυλ παιχνιδιού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όλοι πλέον όμως συμφωνούν ότι το πραγματικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ έχει να κάνει με το κίνητρο των ποδοσφαιριστών, καθώς αρκετές φορές καταφανέστατα έχουν ‘’σνομπάρει’’ τις εγχώριες διοργανώσεις.

Λεβαδειακός-Δόξα Δράμας: …κουράγιο. Σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και οι δύο ομάδες, καθώς είναι οι δύο καθυστερημένες του θεσμού, έχοντας ξεκινήσει από την 10η αγωνιστική, με μπάτζετ και παίκτες που υπολόγιζαν για την συμμετοχή τους στην Football League, με προετοιμασία που ‘’ακυρώθηκε’’ από τις εξελίξεις και με ένα κοπιαστικό πρόγραμμα συνεχών αναμετρήσεων. Είναι τα δύο φαβορί για τον υποβιβασμό και μόνο με κουράγιο, τύχη και πολλή δουλειά θα μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι στην διοργάνωση.

Ξάνθη: …αποτελεσματικότητα . Το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του σε αρκετά παιχνίδια του πρωταθλήματος , και ιδιαίτερα σε αυτά κόντρα στου μεγάλους, χωρίς ωστόσο να έχει ιδιαίτερα βαθμολογικά κέρδη. Αρκετά δεμένη ομάδα που ανταποκρίνεται σε πολλά στυλ παιχνιδιού με το πλούσιο ρόστερ που διαθέτει π.χ. Μαρσελίνιο, Πόι - τεχνίτη, Μαρκόφσκι, Βασιλακάκης-δυνατό. Το μόνο που της λείπει για το κυνήγι μιας θέσης στα play-offs είναι η αποτελεσματικότητα, η εκμετάλλευση δηλαδή των ευκαιριών που πραγματοποιεί στα δύσκολα παιχνίδια με τους δυνατούς και η αποφυγή των γκελών με τους μικρότερους, ιδιαιτέρως στα ματς στην έδρα της.

ΑΕΚ: …λεφτά. Η φετινή ΑΕΚ εξέπληξε πολλούς. Όχι μόνο δεν υπέκυψε στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που την οδήγησαν σε ένα μηδαμινό μπάτζετ και λιγοστές λύσεις σε όλες τις θέσεις, αλλά καταφέρνει να αποδίδει θεαματικό ανά διαστήματα ποδόσφαιρο και να προωθεί παράλληλα –μη μπορώντας να κάνει αλλιώς- νεαρούς ποδοσφαιριστές από την δεύτερη ομάδα της. Θα έλεγε έτσι κανείς ότι θα μπορούσε να συνεχίσει η ομάδα σε αυτό τον ρυθμό και να μην ψάχνεται πια για χρηματοδότη. Μια μόνο εκκρεμότητα υπάρχει. Κάποτε θα πρέπει να πληρωθούν και οι ποδοσφαιριστές…

Εργοτέλης :… νέο αίμα. Ο Εργοτέλης του Νίκου Καραγεωργίου αρχίζει να παρουσιάζει σημαντική κάμψη από πέρσι η οποία συνεχίζεται και φέτος. Η αδυναμία εύρεσης επάξιου αντικαταστάτη για τους Μπέτο , Τζούνιορ, Ρομάνο, Χίμπλιγκερ εδώ και χρόνια, οδηγεί στη διαρκή συμμετοχή όλων, με αποτέλεσμα ένα σύνολο έμπειρο μεν, δυσκίνητο και ανενθουσιώδες δε. Μονόδρομος φαίνεται η ενσωμάτωση νεαρών, ταλαντούχων ποδοσφαιριστών αντί για φθηνούς, άγνωστους και αμφιβόλου αξίας ξένους, που τόσα χρόνια αποδείχτηκαν ατυχής επένδυση για του Κρητικούς.

ΟΦΗ :
…σταθερότητα. ‘Ήταν στην αρχή από τα πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό, μετά έγινε λόγος για έξοδο στην Ευρώπη, τώρα, η ομάδα του Ηρακλείου βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας, πραγματοποιώντας μια αρκετά αλλόκοτη πορεία. Μεγάλα και πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα (Ολυμπιακός εκτός 2-2, ΑΕΚ εντός 3-1, ΠΑΟΚ εκτός 0-0) από την μία και απογοητευτικές εμφανίσεις και ήττες(Άρης εντός 0-1,Κέρκυρα εντός 0-0) από την άλλη. Ο Νίκος Αναστόπουλος έχει ένα ικανό σύνολο με αξιόλογους παίκτες (Μάτζιος,Ταυλαρίδης, Κάρολ), που όμως δεν έχει σταθερή απόδοση σε όλα τα παιχνίδια και δεν εκμεταλλεύεται όπως θα μπορούσε την δυνατή έδρα του Γεντί Κουλέ.

Ολυμπιακός
:…γκέλες του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Πειραιά δεν μπορεί πλέον να βασίζεται μόνο στις δικές της δυνάμεις για την κατάκτηση του τίτλου. Ήδη η κούρσα του τίτλου είναι υπόθεση των δύο τους. Η διαφορά δυναμικότητας ΟΣΦΠ-ΠΑΟ σε σχέση με τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος φανερώνει μία δύσκολη μάχη έως το τέλος, με το κάθε κακό αποτέλεσμα του ενός να είναι ευεργετικό για τον άλλο. Κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός έχει το ρόστερ και το βάθος πάγκου να ανταποκριθεί και στις εγχώριες και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΠΑΟ :…
ηρεμία. Μία ομάδα που το καλοκαίρι την είχαν ξεγραμμένη και πλέον κατά πάσα πιθανότητα καταλήγει πρωταθλητής χειμώνα μόνο άξια εμπιστοσύνης δεν είναι. Η απόδοση του ΠΑΟ μπορεί να μεταβληθεί από στιγμή σε στιγμή και με κάθε αιτία. Γι αυτό και μόνο επιθυμητές δεν είναι οι εντάσεις σχετικά με τις διοικητικές εξελίξεις, οι συνεχείς παρεμβάσεις του Βλάσση Τσάκα, οι συζητήσεις περί διαιτησίας, και οι διαμαρτυρίες παικτών προς την διοίκηση. Κατά τα άλλα, ο ΠΑΟ έχει ένα αξιόμαχο σύνολο που έχει δέσει υπό τον Φερέιρα σε έναν βασικό κορμό που αποδίδει εξαιρετικά. Ο προπονητής και η διοίκηση όμως πρέπει να σταθούν κοντά στην ομάδα και με κάθε τρόπο να προσπαθούν να διατηρούν την ηρεμία στο εσωτερικό της, καθώς η μάχη για τον τίτλο έναντι του Ολυμπιακού είναι πολύ απαιτητική και δεν χωρά λάθη.

Κέρκυρα:…τον Μέσσι, αν γίνεται.Στατιστικά η χειρότερη ομάδα της Σούπερ Λιγκ, με 19 γκολ παθητικό και μόλις 7 ενεργητικό, εάν συνεχίσει έτσι δεν έχει σε τίποτα να ελπίζει. Η έδρα της μόνο άβατο δεν είναι για τους μεγάλους, η εμπειρία δεν την βοηθά καθώς στα κρίσιμα ματς, όταν η μπάλα καίει, δεν έχει παίκτες που θα πάρουν το παιχνίδι πάνω τους και ,γενικά, παρουσιάζει πολλές αδυναμίες. Ακόμα και οι άνθρωποι της Κέρκυρας θα δυσκολευτούν να βρουν την ευχή που θα τους σώσει…

Παναιτωλικός:
…αντι-Κουτρομάνο και τίποτα άλλο. Με μια πολύ αξιόμαχη ομάδα, μία δυνατή έδρα και ποδοσφαιριστές με αγωνιστική προσωπικότητα και χαρακτήρα, έχει όλα τα φόντα για να πετύχει τον στόχο της παραμονής. Ο Κουτρομάνος είναι σημαντικό κεφάλαιο στην ομάδα και μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Έτσι, η αντικατάστασή του είναι απαραίτητη, με ποδοσφαιριστή ίσης φυσικά αξίας για το δεξί πλευρό της άμυνας.

Πανιώνιος :…παίκτες (αρκετούς και καλούς!). Στην 10η θέση με μόλις 13 βαθμούς και… πάλι καλά! Σε τραγική κατάσταση οι Νεοσμυρνιότες και ο Άκης Μάντζιος κάνει εκκαθαρίσεις, ώστε να αναπνεύσει η ομάδα οικονομικά. Έφυγαν Ριέρα, Κουμορτζί κ.α. και αναζητούνται παίκτες φθηνοί, δανεικοί ή ελεύθεροι. Ήδη συμφώνησαν για τον δανεισμό του Ζαραδούκα από τον Ολυμπιακό και είναι κοντά κι ο παλιός γνώριμος Ντάριο Φερνάντες. Τα πράγματα στην πλατεία είναι δύσκολα, όμως ή όρεξη για δουλειά του Μάντζιου και το βάρος της φανέλας, φαίνονται ικανά τουλάχιστον να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία.

ΠΑΣ Γιάννινα :…χόρτο (του γηπέδου). Ένας κλασικός ΠΑΣ πρώτης κατηγορίας, όπου πάλι στο νήμα θα κριθεί η παραμονή του. Με αρκετούς έμπειρους παίκτες, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, δυσκολεύει πάντα τους μεγάλους, δυσκολεύεται όμως και να αντιμετωπίσει τους έτερους μνηστήρες της παραμονής. Μεγάλο πρόβλημα αποτελούσε το γήπεδο, που έχει επιεικώς χαρακτηριστεί από τον Λ.Μπόλονι ‘’χωράφι για πατάτες’’, η λύση του οποίου ελπίζουμε να δοθεί σύντομα, για το καλό των παικτών του ΠΑΣ αλλά και των ομάδων που υποδέχεται.

Συντάκτης: Στέλιος Καρκανοραχάκης

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Ευχές από την oμάδα του Απόλλωνα



Ευχετήρια ανακοίνωση, εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, εξέδωσαν οι διοικούντες τον Απόλλωνα:

«Η αθλητική οικογένεια του Απόλλωνα εύχεται σε όλους καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία».

Αφιέρωμα στον Γεωργακόπουλο


Αφιέρωμα στον Πάρη Γεωργακόπουλο είχε το κυριακάτικο φύλλο αθηναϊκής εφημερίδας, την προηγούμενη εβδομάδα. Και αναφερόταν σε όλη τη διαδρομή του Πατρινού άσσου των γηπέδων τη δεκαετία του '80 που το όνομά του είχε αρχίσει να κερδίζει όλο και περισσότερο τις κερκίδες.

Το αξιοσημείωτο πάντως, σύμφωνα με ό,τι ακούστηκε από άτομα του περιβάλλοντός του, ήταν ότι για το συγκεκριμένο αφιέρωμα (στη στήλη των αθλητικών) ο ίδιος ο κ. Γεωργακόπουλος δεν γνώριζε απολύτως τίποτα εκ των προτέρων.

Θρήνος στη Ζάκυνθο για τον ποδοσφαιριστή Χρ. Χαριάτη


Ανήμερα των Χριστουγέννων, ο θάνατος είχε στήσει... καρτέρι στον ποδοσφαιριστή της Ζακύνθου Χρήστο Χαριάτη, που έφυγε από τη ζωή σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, μόλις στα 24 χρόνια του. Το τροχαίο δυστύχημα το οποίο του αφαίρεσε τη ζωή συνέβη κάπου κοντά στον Αγγερικό, τα ξημερώματα.

Συγκλονισμένη η κοινωνία της Ζακύνθου, δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά του. Ο Χρήστος ήταν παιδί αγαπητό, χαμηλών τόνων και σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Στον ΑΠΣ Ζάκυνθος αγωνιζόταν τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ έπαιζε και στο παρελθόν. Είχε ακόμη φορέσει τις φανέλες του Ονήσιλου Σωτήρα της Κύπρου, της Εράνης Φιλιατρών και της Σπάρτης.

Χρόνια πολλά, Καλά Χριστούγεννα!





O ιδιοκτήτης του spornews90 και η συντακτική ομάδα του sportnews90 σας εύχoνται ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με υγεία, χαρά και ευτυχία.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Αχ αυτά τα Χριστουγεννιάτικα...


Η καυτή Ιρίνα Σάικ έκανε μία σέξι φωτογράφηση στο περιοδικό "Maxim" για τα Χριστούγεννα. Το καυτό σούπερ μοντέλο από τη Ρωσία, που είναι αρραβωνιαστικιά του Κριστιάνο Ρονάλντο απέδειξε πως έχει μεγαλύτερο ταλέντο σε αυτό που κάνει από τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Εξάλλου παίρνει το ψήφο μας για Νο 1 "WAG" στον πλανήτη ενώ ο επιθετικός της "βασίλισσας" είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να κερδίσει τον Λιονέλ Μέσι στην ψηφοφορία για το "Παίκτη της Χρονιάς του 2011".

Κρούση της Ίντερ για Καπίνο


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Ιταλοί παρακολουθούν την παρουσία του νεαρού άσου κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού από την πρώτη στιγμή που πήρε... γάντια βασικού, ενώ απεσταλμένος τους υπήρχε στο ΟΑΚΑ και στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ. Η Ιντερ φέρεται να έχει ενημερώσει τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό ότι είναι είναι διατεθειμένη να προσφέρει περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ για να κάνει "Ιταλό" τον νεαρό γκολκίπερ.

Έρανος για Σισέ!


Ο πρόεδρος της Οσέρ θέλει τον Σισέ πίσω στην Γαλλική ομάδα ωστόσο τα οικονομικά του συλλόγου δεν του επιτρέπουν μια τέτοια κίνηση, αλλά σκέφτηκε έναν άλλο τρόπο για να τον αποκτήσει. Με έρανο των οπαδών! Στο πνεύμα των Χριστουγέννων ο Μπουργκουάν τόνισε μεταξύ άλλων: «Βάλτε από 100 ευρώ για να φέρουμε τον Τζιμπρίλ». Αυτό πρότεινε ο πρόεδρος της Οσέρ, Ζεράρ Μπουργκουάν, στους οπαδούς της ομάδας αν θέλουν να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται για την αγορά του διεθνούς Γάλλου άσου από την Λάτσιο.

«Εάν πιστεύεις στον Άγιο Βασίλη, μπορείς να πιστέψεις στον Άγιο Σισέ... Δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στο σύλλογο, το θεωρώ απίθανο», δήλωσε αρχικά ο ο Μπουργκουάν και στην συνέχεια έριξε στο τραπέζι την πρότασηπου θα μπορούσε να δελέασει τους ανθρώπους της Ιταλικής ομάδας να αφήσουν τον πρώην επιθετικό του Τριφυλλιού να επιστρέψει στο «Αμπε Ντεσάν»:

«Έχω μία καλή ιδέα, αλλά δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε, σκέφτομαι να τοποθετήσω μία ταμπέλα στην είσοδο του γηπέδου και να ζητήσω από 15.000 οπαδούς να πληρώσουν από 100 ευρώ ο καθένας, για να συγκεντρώσουμε το ποσό που απαιτείται για να πληρώσουμε τον Σισέ».

Ποινές 20-30 μηνών σε 17 για την επίθεση στον Καλόπουλο


Σε ποινή φυλάκισης από 20 έως 30 μήνες, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης τα 17 άτομα που συνελήφθησαν κατηγορούμενα για την προ ημερών επίθεση εναντίον του διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλου, κατά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση της Α.Ε. Ποντίων με τη Σκόντα Ξάνθης, στο Εθνικό Στάδιο της Κατερίνης.

Οι 17 κατηγορούμενοι, που, όπως διαπιστώθηκε, ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού και πριν από την εισβολή τους στο γήπεδο είχαν παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας τους στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης κόντρα στον τοπικό Αγροτικό Αστέρα, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.

Ύστερα από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους, αναγνωρίζοντας σε κάποιους εξ αυτών τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Επίσης, τους απαγόρευσε για ένα 6μηνο να παρακολουθούν παιχνίδια των άμεσα εμπλεκόμενων ομάδων και του Παναθηναϊκού, κατά τη διάρκεια των οποίων είναι υποχρεωμένοι να δίνουν το "παρών" στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους.
Μετά το πέρας της διαδικασίας, οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η σύλληψή τους έγινε ύστερα από αστυνομική καταδίωξη σε διάφορα σημεία της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών, ενώ ένας ακόμη συλληφθείς -ανήλικος- παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Στα στημένα 17 ομάδες!


Νέος γύρος αποκαλύψεων στη γειτονική Ιταλία για τα στημένα παιχνίδια, καθώς αναμένεται η άσκηση διώξεων κατά 17 ομάδων.

Μάλιστα, ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται πέντε της πρώτης κατηγορίας (Λέτσε, Νάπολι, Αταλάντα, Σιένα, Νοβάρα) και 12 της Β' Κατηγορίας. Οι Ιταλοί περιμένουν και την έκδοση του Σκοπιανού Ράντε Τραϊκόφσκι, ο οποίος συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος, για να προχωρήσουν και στο "δεσιμο" αρκετών κατηγοριών.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Δεσμεύσεις, κατασχέσεις και δημεύσεις για την οικ. Ψωμιάδη


Περιουσιακά στοιχεία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας της οικογένειας Ψωμιάδη έχουν δεσμευτεί, έπειτα από αυτεπάγγελτη έρευνα του ΣΔΟΕ, το οποίο έλεγξε το μεγαλοπαράγοντα, αλλά και την οικογένειά του, για υπόθεση φοροδιαφυγής και "ξεπλύματος" βρόμικου χρήματος, την περίοδο 2000-2010.

Η είδηση, που μεταδόθηκε πρώτη από την εκπομπή "Πέτρα Σκανδάλου" του zougla radio, δίνει άλλες προεκτάσεις και στην υπόθεση των στημένων αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου, για την οποία ο "Big Μak" κρατείται στις φυλακές των Σκοπίων.
Αποτελεί, ωστόσο, αυτοτελή έρευνα, η οποία όλο αυτό το διάστημα παρέμενε μυστική, για ευνόητους λόγους.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ελέγχων των ανδρών του ΣΔΟΕ, που έχει στη διάθεσή της η zougla.gr, μέχρι στιγμής έχουν δεσμευτεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία τόσο του Μάκη Ψωμιάδη όσο του γιου του, Σταύρου, καθώς και ακόμα δύο μελών της οικογένειάς του. Ωστόσο, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι το προσεχές διάστημα θα "παγώσουν" τα περιουσιακά στοιχεία και άλλων προσώπων που βρίσκονται στο οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του Μάκη Ψωμιάδη.
Εντυπωσιακά τα ευρήματα

Εντύπωση προκαλούν τα ευρήματα των ανδρών του ΣΔΟΕ που διενήργησαν ελέγχους σε εταιρείες συμφερόντων Ψωμιάδη, στις περισσότερες εκ των οποίων φαίνεται ως εκπρόσωπος ο γιος του, Σταύρος. Μέχρι στιγμής, έχουν δεσμευτεί εκατομμύρια ευρώ, που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, 10 υπερπολυτελή αυτοκίνητα, καθώς και πολυτελείς κατοικίες της οικογένειας.

Ειδικότερα, σε λογαριασμό του Σταύρου Ψωμιάδη βρέθηκαν και δεσμεύτηκαν έξι εκατομμύρια ευρώ (!), τα οποία προέρχονταν από έσοδα εταιρείας όπου ο 26χρονος άνδρας φερόταν ως εκπρόσωπος. Παράλληλα, κατασχέθηκαν όλα τα πολυτελή αυτοκίνητα της οικογένειας (10 στο σύνολο), μεταξύ των οποίων Mercedes, Porsche, κτλ. Επίσης, δημεύτηκε η ακίνητη περιουσία της οικογένειας Ψωμιάδη, μεταξύ άλλων και η πολυτελή κατοικία στα νότια προάστια της Αθήνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ έχει προκύψει ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ενεργό μέλος σε τουλάχιστον μία εταιρεία.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ένα "αστεράκι" στη Λίβερπουλ


Στην απόκτηση του Τζόρντον Άιμπ από τη Γουίκομ προχώρησε η Λίβερπουλ. Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Γουίκομ έκανε γνωστό ότι ήρθε σε συμφωνία με τη Λίβερπουλ για την παραχώρηση του 16χρονου επιθετικού, Τζόρνταν Άιμπ.

«Είναι μία φανταστική μεταγραφή για αυτόν. Είναι φαινόμενο για το ποδόσφαιρο και είναι τυχερός που θα δείξει από τόσο νωρίς το μεγάλο του ταλέντο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την επιτυχία του στο μέλλον», αναφέρει η ανακοίνωση της Γούικομ.

Τον "καψερό" τον Βορονίν...


Από τη Μόσχα στο Μαϊάμι μετακόμισε ο Αντρέι Βορονίν, εκμεταλλευόμενος τη διακοπή του ρωσικού πρωταθλήματος πήρε την πανέμορφη σύντροφό του και αναχώρησε για διακοπές.

Ο άσος της Ντιναμό Μόσχας και η Γιούλια πέρασαν στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, με την «καυτή» σύντροφο του Oυκρανού άσου να ανεβάζει ακόμα περισσότερο την έτσι κι αλλιώς υψηλή θερμοκρασία στην περιοχή της Φλόριντα.

Τριήμερο με Κύπελλο Ελλάδας


Με τις αναμετρήσεις της 4ης φάσης, συνεχίζεται το Κύπελλο Ελλάδας. Στην συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης μπαίνουν και οι ομάδες της Super League.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου
Αγροτικού Αστέρα 14:00 Αγροτικός Αστέρας - Παναθηναϊκός
Δημοτικό Μυτιλήνης 15:00 Καλλονή - Πανιώνιος
1ο ΟΑΚΑ Κατερίνης 17:00 Πόντιοι Κατερίνης - Ξάνθη
Δημοτικό Φυλής 18:00 Θρασύβουλος - Λεβαδειακός

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου
«Νίκος Σαράφης» 14:00 Αναγέννηση Επανομής - Ατρόμητος
Δημοτικό Νίκαιας 14:00 Προοδευτική - Αστέρας Τρίπολης
Δημοτικό Σερρών 15:30 Πανσερραϊκός - Εργοτέλης
Δημοτικό Καισαριανής 16:00 Εθνικός Αστέρας - ΠΑΟΚ
«Γρ. Λαμπράκης» 16:00 Καλλιθέα - Δόξα Δράμας
Δημοτικό Μάλεμε 16:00 Πλατανιάς - Κέρκυρα
1ο ΟΑΚΑ Κατερίνης 17:00 Πιερικός - Ολυμπιακός
AEL FC ARENA 18:00 ΑΕΛ - Παναιτωλικός

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

Δημ. Ρόδου «Ο Διαγόρας» 14:00 Διαγόρας - ΠΑΣ Γιάννινα
Δημοτικό Καλαμάτας 15:00 Καλαμάτα - ΑΕΚ
Παναχαϊκής 16:00 Παναχαϊκή - ΟΦΗ
Δημοτικό Κομοτηνής 19:00 Πανθρακικός - Άρης

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Καταθέτει ένσταση η Παναχαϊκή!


Η Παναχαϊκή εξέδωσε ανακοίνωση και εκτός από τη διαμαρτυρία για τη διαιτησία αποκάλυψε ότι θα καταθέσει ένσταση όπως γράφει το onsports.gr σε βάρος του Εθνικού Αστέρα.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας της Πάτρας ανέφερε:

«Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή διαμαρτύρεται με τον πλέον έντονο τρόπο για την διαιτησία του Γιαννουλακη Γ. και του πρώτου βοηθού του Νικολακακη Β. γιατί σε ένα ολόκληρο παιχνίδι, επί 90 λεπτά ο μεν διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι υπέρ μας στο πρώτο ημίχρονο όταν σε σουτ του Κοιλιαρα, ο αμυντικός Άντονι σταμάτησε την μπάλα με το χέρι και μάλιστα θα δεχόταν και 2 κίτρινη κάρτα, έκοπτε με ανύπαρκτα επιθετικά φάουλ τον επιθετικό μας FOURTADO, o οποίος σε όλες τις φάσεις πηδούσε 15 πόντους πάνω από τους αμυντικούς, ο δε ανύπαρκτος βοηθός Νικολακακης Β. του οποίου η συμπεριφορά δημιουργεί ερωτηματικά και με υπόδειξη του καταλογίστηκε το πέναλτι το οποίο ήταν 1 μέτρο έξω από την περιοχή.

Η συμπεριφορά των διαιτητών που ορίζει ο κ. Δουρος και των βοηθών εποπτών που ορίζει ο κ. Δουρος, οι οποίοι από την αρχή του χρόνου δημιουργούν την εντύπωση από την Α’ αγωνιστική με τον διαιτητή Κατσικογιαννη και από τον αγώνα ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ο διαιτητής Κουτσιαυτης Α. και ο βοηθός Πασχάλης Γ. απέβαλαν τον ποδοσφαιριστή ΗOURTADO χωρίς λόγο ότι η Παναχαϊκή βρίσκεται υπό διωγμό.

Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή όμως θα καταγγείλει πρώτα στη επιτροπή δεοντολογίας της Ενώσεως όσο και στους αθλητικούς δικαστές τον γραφικό προπονητή της Ηλιούπολης Τσακογιάννη, Πέτρο Δημητρίου, τον πρώην πρόεδρο του Παναιγιαλείου στην Γ’ Εθνική Δημητριάδη, τον γενικό διευθυντή του Εθνικού Αστέρα Γιάννη Κιουλο για την αλήτικη συμπεριφορά μετά το τέλος του αγώνα όπου με χυδαίες εκφράσεις προσπαθούσαν να προκαλέσουν τον
προπονητή της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή και τον πρόεδρο της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή και πρόεδρο δεοντολογίας της Ενώσεως κ. Αλέξιο Κούγια υπό την ανοχή της ανύπαρκτης αστυνομίας.

Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν πήγε στην συνέντευξη Τύπου και το μόνο που έκανε ήταν να παραδώσει στους δημοσιογράφους μια από τις ογκώδεις πέτρες 20 εκατοστών η οποία κτύπησε τον ποδοσφαιριστή Γ. Κοκκίνη και την οποία περιμένουμε να αναφέρει ο παρατηρητής αγώνα και ο διαιτητής στις εκθέσεις τους.

Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή γιατί έπεσαν δυο πλαστικοί καφέδες στο γήπεδο τιμωρήθηκε με πρόστιμο 27000,00€, περιμένουμε τι ποινή θα επιβληθεί από τους γνωστούς αθλητικούς δικαστές στον Εθνικό Αστέρα .

Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή καταγγέλλει τον Αστυνομικό Διευθυντή και του υφιστάμενους του γιατί άφησαν ανυπεράσπιστους τους 250 οπαδούς μας στο έλεος των αλητών οπαδών του Εθνικού Αστέρα οι οποίοι με έναν ανηλεή πετροπόλεμο τραυμάτισαν τον γιο της γνωστής οπαδού μας Κελλης Σταμάτη σπάζοντάς του το χέρι, ενώ από πέτρες τραυματίστηκαν 10 ακόμη οπαδοί της Παναχαϊκής.

Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή είναι μεγάλη ομάδα γνωρίζει ότι σε λίγες ημέρες ο Εθνικός Αστέρας λόγω των χρεών δεν θα υπάρχει, γνωρίζει ότι οι περίεργοι αυτοί τύποι Δημητρίου, Δημητριάδης κλπ. δεν θα υπάρχουν αλλά εάν καταφέρουν και ξεπεράσουν τα προβλήματα και συνεχίσουν να υπάρχουν τους περιμένουμε στην Πάτρα για να τους δείξουμε τι ακριβώς σημαίνει Αχαϊκή φιλοξενία, στους δε κ. Δημητρίου και Δημητριάδη θα τους δώσουμε ειδική πλακέτα για την προσφορά τους στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή αύριο με τους νομικούς της συμβούλους θα εξετάσει εάν νομίμως συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Football League ο Εθνικός Αστέρας λόγω των προσφυγών και των αποφάσεων των διαιτητικών δικαστηρίων και αναλόγως θα καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα εντός 48 ωρών».

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

EAΠ: Νίκησε 3-1 την Κηφισιά


Σπουδαία νίκη σημείωσε η ομάδα βόλεϊ της ΕΑΠ η οποία επικράτησε εντός έδρας, με 3-1 (28-26, 16-25, 25-23, 25-19) σετ της Κηφισιάς, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α1 Εθνικής και έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την παραμονή της.

ΕΑΠ (Χριστόπουλος): Π. Παπαδόπουλος 8, Τ. Παπαδόπουλος 9, Γιούρισιτς 16 (2 άσους), Μαντέκας 13 (2 άσους), Ασπιώτης 22 (2 άσους), Βούγιοβιτς 1, λίμπερο ο Αχιλλεόπουλος με 53% (Μακρυγιάννης, Πατακιάρας με50% υπ., Πατρινός)

ΚΗΦΙΣΙΑ
(Αρσενιάδης): Νικολάκης 8, Μπέλλος 25, Καριπίδης 13, Εστράδα 8 (2 άσους), Καλαιτζίδης 9 (2 άσους), Ντερόκο 8, λίμπερο ο Ταμπουρταζής με 43%, (Παπαδόπουλος 1, Δελημπρίμης 1).

Ήττα στο Πέραμα για τον Απόλλων


Ο Απόλλων ηττήθηκε 78-70 στο Πέραμα από τον Ερμή (12η αγωνιστική στην Α2 Εθνική μπάσκετ). Η «μελανόλευκη» ομάδα δεν μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό της. Προηγήθηκε για τελευταία φορά στο 36.00 68-67 αλλά στη συνέχεια σκόραρε μόλις δύο πόντους και δέχτηκε 10!

Τα 10λεπτα: 19-19, 29-23, 16-22, 14-6

ΕΡΜΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
(Καλαμπάκος): Καπινιάρης 3, Μίχαλος 21 (1), Τσαρουχάς 17 (3), Κορωνίδης 10 (1, Σκούταρης 11 (2), Πασχάλης 12, Σπηλιώπουλος, Βελής, Τσαφαλής 2,

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): Αργυρόπουλος 21 (1), Πέτροβιτς 11 (1), Π. Καπερώνης , Βιρίγεβιτς 3 (1), Λιανός 3, Δανιήλ 9 (3), Ζαφείρης 11 (1), Σταμόπουλος 4, Κρόλο 8 (1/8 δίποντα!).

Η βαθμολογία:


Πανελευσινιακός 22
ΑΕΚ 21
Απόλλων Πατρών 20
Ίκαροι Σερρών 19
Λαύριο 19
ΟΦΗ 19
Αρκαδικός 18
Ερμής Λαγκαδά 18
Πανερυθραϊκός 18
Πέραμα 18
Πιερικός Αρχέλαος 17
Δόξα Λευκάδας 17
Νέα Κηφισιά 16
Παγκράτι 15
Αμύντας Δάφνης 16
ΑΕΚ Άργους 12

Απορρίφθηκε το αίτημα Μπέου και Τσακογιάννη για αποφυλάκιση


Η άρνηση του εισαγγελέα Γιώργου Κασίμη στην αποφυλάκιση του Αχιλλέα Μπέου και του Γιώργου Τσακογιάννη συνεχίστηκε μέχρι και την τελευταία πράξη του 9ου τακτικού ανακριτή, προτού παραδώσει τη δικογραφία των "στημένων" αγώνων στους νέους ανακριτές (Γ. Καλόφωνο - Γ. Αυγέρη) και τον εποπτεύοντα εισαγγελέα (Χρ. Μπαρδάκη).

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασίμης απέρριψε τα σχετικά αιτήματα, που είχαν καταθέσει οι δυο κρατούμενοι. Το ίδιο είχε γίνει νωρίτερα και με το αίτημα του Βασίλη Καρακούλια, την ώρα που η έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη από την ΠΓΔΜ (όπου εξακολουθεί να κρατείται) αναμένεται μετά τις γιορτές.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΣΕΠΑ: Φιλανθρωπικός αγώνας με Λάρισα τη Δευτέρα


Στο "Α. Κάνιστρας" και ώρα 17.30 θα διεξαχθεί το φιλικό της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου, του ΣΕΠ Αχα ίας με αντίπαλο την αντιπροσωπευτική ομάδα του ΣΕΠ Λάρισας. Το εισιτήριο του αγώνα θα έχει την συμβολική τιμή των 3 ευρώ και τα έσοδα θα πάνε για το ταμείο στήριξης του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που ξεκινάει την λειτουργία του.

Οι ενδιαφερόμενοι αλλά και οι παράγοντες των ομάδων μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια από τα γραφεία της ΕΠΣ Αχα ίας καθώς και επίσης την ημέρα του αγώνα στην είσοδο του γηπέδου.

Οι ποινές της FIFA και στα ερασιτεχνικά


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία με έγγραφό της ξεκαθάρισε πως κάθε σωματείο έχει την ίδια νομική μορφή, είτε ως ΠΑΕ είτε ως Ερασιτέχνης, οπότε η ποινή που επιβάλλεται, όπως αναφέρει το οnsports.gr ισχύει ακόμη και μετά τον υποβιβασμό ενός συλλόγου σε ερασιτεχνική κατηγορία. Μάλιστα ξεκαθαρίστηκε πως εφόσον μια ομάδα χρωστάει σε παίκτη, θα τιμωρείται με υποβιβασμό στην κατώτερη κατηγορία, μέχρι να πληρώσει.

Αυτό σημαίνει πως ο Μακεδονικός που έχει ήδη αποβληθεί από το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής δεν έχει ελπίδες να επανέλθει άμεσα στην αγωνιστική δράση, σε περίπτωση που δεν εξοφλήσει την οφειλή προς τον ποδοσφαιριστή Τσίπεφ. Η FIFA έχει ενημερώσει την ΕΠΟ για χρέη κι άλλων ομάδων που αγωνίζονται στη Δ’ Εθνική, όπως ο Ιωνικός, ο Εθνικός, η Ρόδος και η Καστοριά, όπου αν δεν πληρώσουν τις οφειλές προς τους παίκτες, τότε θα έχουν την μοίρα του Μακεδονικού.

Η ΕΠΟ αναμένεται να κοινοποιήσει την απάντηση αυτή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας σε όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες, οι οποίες βάσει αυτών των δεδομένων θα πρέπει να βρουν τα χρήματα για να εξοφλήσουν τις αμαρτίες του παρελθόντος, αλλιώς θα αποβληθούν από το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Εκδρομή με τον Απόλλωνα


Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 διοργανώνεται για τους φίλους του Απόλλωνα εκδρομή στο Πέραμα, εν όψει του επικείμενου ματς, με αντίπαλο τον Γ.Σ.Περάματος/Ερμή στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Μπάσκετ Ανδρών.
Για πληροφορίες και κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 6972107323, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτη 15/12/2011.

Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ (μεταφορά και εισιτήριο γηπέδου).
Επίσης υπάρχει η προσφορά της αγοράς και της φανέλας της ομάδας (κανονικής τιμής 20E) σε συνδυασμό με την εκδρομή με συνολικό κόστος 25E. Η αναχώρηση θα γίνει από το κλειστό της Περιβόλας.

Αθλητική Γιορτή Σχολείων στο Τόφαλος την Πέμπτη


Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.) Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας διοργανώνει Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες στο Άθλημα της Καλαθοσφαίρισης μαθητών – μαθητριών Δημοτικών Σχολείων περιοχής Πατρών και περιχώρων.

Η διεξαγωγή των συγκεκριμένων σχολικών αγώνων με τη μορφή αθλητικής γιορτής αποβλέπει στην συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων μαθητών –τριών προκειμένου να βιώσουν τη χαρά της συμμετοχής στους αγώνες και να αποκομίσουν όλες εκείνες τις εμπειρίες που προσφέρουν οι σχολικές αθλητικές διοργανώσεις.

Στους αγώνες δύναται να μετέχουν μαθητές – τρεις που φοιτούν στις τάξεις Δ΄ , Ε΄και Στ΄ . Οι αγώνες αυτοί θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο ΕΑΚ ΤΟΦΑΛΟΣ και στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2011 και ώρες από 08 : 30 π.μ. έως 13 :00 μ.μ.

Παράλληλα με την αθλητική γιορτή θα υπάρχει και Χριστουγεννιάτικο Bazaar με :
Χριστουγεννιάτικα είδη , στολίδια δέντρου , είδη δώρων , διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα κλπ.

Τυποποιημένα ή χειροποίητα σε συσκευασίες , όπως γλυκά του κουταλιού , μαρμελάδες , μπισκότα , σοκολάτες , κουλουράκια , κέικ κλπ. Διάφορες κατασκευές καλαθιών για διακόσμηση δώρων . Διάφορα Βιβλία λογοτεχνίας , παιδικά.
Διάφορα παιχνίδια επιτραπέζια , αυτοκινητάκια, κούκλες , ζωάκια κλπ.

Το χρηματικό ποσό που θα μαζευτεί από αυτή την χριστουγεννιάτικη αγορά θα το διαθέσουμε για φιλανθρωπικό σκοπό.

Δίνει το πέταλο στους οργανωμένους


Ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό έκανε γνωστή την πρόθεσή του να παραχωρήσει δωρεάν το πέταλο στους οργανωμένους κάνοντας άνοιγμα στους οργανωμένους οπαδούς της Παναχαϊκής για να επιστρέψουν στο γήπεδο.

Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν παιδιά που λόγω του νεαρού της ηλικίας τους παρασύρονται. Εγώ θέλω τον κόσμο στο γήπεδο και κάνω κάλεσμα στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο γιατί πραγματικά φτιάχνουμε κάτι πολύ δυνατό. Και μάλιστα σε συνάντηση που είχα με πρώην μέλος των οργανωμένων του τόνισα ότι θέλω τους οργανωμένους στο γήπεδο και μάλιστα του είπα ότι προτίθεμαι να παραδώσω στους οργανωμένους το πέταλο δωρεάν για να έρθουν στο γήπεδο».

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Κίνηση ανθρωπιάς οι οργανωμένοι της Παναχαϊκής


Ο σύνδεσμος ογανωμένων οπαδών της Παναχαϊκής «Nortenos Patras Nuestra Familia» συγκεντρώνει τρόφιμα και ρουχισμό για άπορες οικογένειες.
Το παράδεισμα και για άλλους συνδέσμους οργανωμένων οπαδών έδωσαν λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγγενα οι «Nortenos Patras Nuestra Familia» της Παναχαϊκής. Έτσι όπως γράφει το onsports.gr, θα συγκεντρώσουν τρόφιμα και ρουχισμό για συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Μεταξύ αλλων ανέφεραν: «Όλα στη ζωή δεν είναι μπάλα (κρίμα)!!! Λόγω των ημερών οι «Nortenos Patras Nuestra Familia»,θα προχωρήσουν σε μία κίνηση στήριξης συνανθρώπων μας, που αυτές τις γιορτινές ημέρες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν τα απαραίτητα. Μαζεύουμε τρόφιμα και ρουχισμό για συνανθρώπους μας, που τα έχουν απόλυτη ανάγκη… Κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, μετά τις 21:00 στον σύνδεσμό μας, Κιλκίς 79-81. Ό,τι μπορει να συνεισφέρει ο καθένας, έστω και ένα πακέτο μακαρόνια, θα είναι ουσιαστική κίνηση συμπαράστασης προς κάποιες δοκιμαζόμενες οικογένειες. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμπαρασταθούν σε αυτή την κίνηση εκ των προτέρων».

Δύο σημαντικοί φιλικοί αγώνες στα Καλάβρυτα για ποδόσφαιρο και μπάσκετ


Δύο σημαντικές φιλικές αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στα Καλάβρυτα Δευτέρα 12 και Σάββατο 17 Δεκεμβρίου για ποδόσφαιρο και μπάσκετ αντίστοιχα.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας διοργανώνεται από τον Δήμο Καλαβρύτων στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος και θα διεξαχθεί μεταξύ της Εθνικής Ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων και της Α.Ε. Καλαβρύτων. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Καλαβρύτων στις 12 Δεκεμβρίου με ώρα έναρξης 15:30

Ο αγώνας μπάσκετ θα διεξαχθεί έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου των εν Αθήναις Κερτεζιτών κ. Νίκου Κωσταντακόπουλου το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου μεταξύ των ομάδων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και της ομάδας μπάσκετ της Α.Ε.Καλαβρύτων στο κλειστό γήπεδο Καλαβρύτων και με ώρα έναρξης 18:30. Το αγώνα θα πλαισιώσει και το χορευτικό τμήμα της Κέρτεζης με παραδοσιακούς χορού.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

EURO 2012: Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια της Εθνικής


Ξεκίνησε η διαδικασία αγοράς εισιτηρίων για τους αγώνες της Εθνικής στο EURO 2012. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου σε ειδικό πεδίο στην ιστοσελίδα της UEFA.

Τα στοιχεία όλων των υποψηφίων θα εξεταστούν από την UEFA και (αν ο αριθμός των αιτήσεων υπερβεί αυτόν των εισιτηρίων) θα διενεργήσει κλήρωση.

Ο κάθε φίλαθλος μπορεί να παραγγείλει είτε εισιτήρια για μεμονωμένους αγώνες, είτε μίνι διαρκείας (για τους τρεις αγώνες της α' φάσης). Ακόμα, για τους πιο αισιόδοξους, θα υπάρχουν εισιτήρια της κατηγορίας "Follow your Team", τα οποία θα περιλαμβάνουν όλους τους αγώνες της Εθνικής, όσο μακριά και να φτάσει.

Τον ξαφνικό χαμό του 33χρονου Παν. Σιδέρη θρηνεί το χάντμπολ


Σοκ στον κόσμο του χάντμπολ έχει προκαλέσει ο θάνατος του 33χρονου παίκτη του ΓΣ Κηφισιάς Παναγιώτη Σιδέρη, μετά τον αγώνα του Σαββάτου με τον Ηλυσιακό, για το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΧΑ. Ο Σιδέρης μεταφέρθηκε από συμπαίκτη του σε νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ο νεαρός αθλητής λίγη ώρα μετά τον αγώνα της ομάδας του με τον Ηλυσιακό, στα Ιλίσια, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς", όπου και εξέπνευσε.

Ο συμπαίκτης του στο ΓΣ Κηφισιάς Λευτέρης Κορωναίος, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο, εξιστορεί στο site της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΟΧΕ), Γγια τον άτυχο αθλητή: «Αγωνίστηκε για λίγα λεπτά. Στη διάρκεια του αγώνα δεν παραπονέθηκε για κάτι. Μπήκαμε στο αμάξι για να τον πάω στο σπίτι του στην Ηλιούπολη. Αισθάνθηκε αδιαθεσία και μέχρι να τον πάω στο "Γεώργιος Γεννηματάς" λιποθύμησε. Τον άφησα στα Επείγοντα και μετά από μισή ώρα με ειδοποίησαν πως πέθανε».

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ξέσπασμα Παναχαϊκής...


Η Παναχαϊκή επικράτησε 4-1 του Θρασύβουλου και πανηγύρισε την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Αν και στις εξέδρες βρέθηκαν μόλις 1.000 φίλαθλοι όπως γράφει το onsports.gr, οι «κοκκινόμαυροι» φρόντισαν να προσφέρουν θέαμα και με… περίπατο έκαμψαν το εμπόδιο του ελλιπέστατου Θρασύβουλου.

Στο 32’ ο Ατματζίδης σέντραρε και ο Φουρτάδο από κοντά άνοιξε το σκορ, ενώ στο 34’ οι Ντίνας, Κοιλιάρας συνδυάστηκαν, η μπάλα έφτασε στον Ουρτάδο και αυτός με πλασέ έκανε το 2-0. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ήρθε το 3-0. Ο Ατματζίδης έβγαλε τη μπαλιά στον Ντίνα, στο σουτ του δεύτερου ο Κασμερίδης απέκρουσε ασθενώς, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του.

Το καρέ των γκολ συμπληρώθηκε στο 77’. Ο Μενδρινός εκτέλεσε κόρνερ και ο Φουρτάδο με κεφαλιά πανηγύρισε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Για την ομάδα της Φυλής μείωσε στο 83’ ο Βλάχος με κοντινό πλασέ.

Ο διαιτητής Κοσικίδης (Αθηνών) έδειξε κίτρινες στους Ατματζίδη, Κοκκίνη, Καρλόπουλο.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ηλίας Φυντάνης): Ανδρούτσος, Σπίνουλας, Κοιλιάρας (50’ Κοκκίνης), Ιωάννου, Τσεμπερίδης, Μενδρινός, Φούφουλας, Ατματζίδης (59’ Κυβελίδης), Ουρτάδο, Ντίνας (65’ Ταφίλι), Φουρτάδο

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
(Λύσανδρος Γεωργαμλής): Κασμερίδης, Ζουμπουλάκης, Κακαβάς, Βασιλείου, Σύρος, Ψάνιος, Νικολάου (67’ Βλάχος), Καρλόπουλος (81’ Μουκίδης), Βάτσι, Σκονδράς, Παναγιωτάκος (46’ Καρράς)

Τα αποτελέσματα

Πανσερραϊκός – ΑΕΛ Καλλονής 2-3

Αγροτικός Αστέρας – Καλλιθέα 1-0

Αναγέννηση Επανομής – Πιερικός 2-0

Φωκικός – Πανθρακικός 0-1

Ηρακλής Ψαχνών – Πλατανιάς 0-0

Παναχαϊκή – Θρασύβουλος 4-1

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Βέροια 0-2

Διαγόρας – Βύζας (12/12, 19:00 OTE TV)

Από ρεκόρ σε ρεκόρ η Νόρα Δράκου!


Με πανελλήνιο ρεκόρ προκρίθηκε στα ημιτελικά των 50 μέτρων ύπτιο η Νόρα Δράκου. Όπως γράφει το novasports.gr, η Πατρινή πρωταθλήτρια είχε επίδοση 27.91 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σέτσιν της Πολωνίας και κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο κατείχε η ίδια, με 27.95. Η Δράκου τερμάτισε στην έβδομη θέση της πέμπτης προκριματικής σειράς.

Από εκεί και πέρα, ο Παναγιώτης Σαμιλίδης έμεινε εκτός ημιτελικών στα 50 μέτρα πρόσθιο. Ο Έλληνας κολυμβητής είχε επίδοση 27.92.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σκότωσε τον πατέρα του για το El Clasico..


Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του μεγαλύτερου ντέρμπι του πλανήτη, μία είδηση σοκ από την Αγκόλα ήρθε να ταράξει το κλίμα γύρω από την αναμέτρηση. Συγκεκριμένα ένας 17χρονος είχε διαφωνία με τον πατέρα του για το μεγάλο αυτό ντέρμπι, με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσει δύο φορές αφήνοντάς τον νεκρό.

Ο Απόλλων το ντέρμπι με τους Ίκαρους


Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε το ντέρμπι της Περιβόλας, ανάμεσα στον Απόλλωνα Πατρών και τους Ίκαρους Σερρών.

Οι γηπεδούχοι έκαναν επίδειξη δύναμης όπως γράφει το onsports.gr, φθάνοντας σε εντυπωσιακή νίκη με 92-73, και διατήρησαν τη θέση τους ψηλά στην κατάταξη μετά την ολοκλήρωση 11 αγωνιστικών. Εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τη δύναμη της έδρας τους, ξεκίνησαν δυνατά, προηγήθηκαν με 15-6 στο 5’ και δεν ξανακοίταξαν πίσω τους. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική ήττα των παικτών του Στάθη Καμαράκη, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν εκ νέου στη βαθμολογία.

Δεκάλεπτα: 21-13, 46-29, 65-46, 85-57.

Απόλλων Πατρών (Βετούλας): Πέτροβιτς 16 (2), Αργυρόπουλος 9 (1), Π. Καπερώνης, Βιρίγεβιτς 10 (2), Θανόπουλος 2, Πετρόπουλος 13 (3), Ζαφείρης, Λιανός 12 (1), Δανιήλ 8 (2), Σταμόπουλος, Λυμπέρης 3 (1), Κρόλο 12.

Ίκαροι Σερρών (Καμαράκης): Πεχλιβάνης 2, Τεβετζίδης 2, Τότσιος 12 (1), Μούρτος, Καμπερίδης 15 (1), Τσανάκας, Συμεωνίδης 11, Μαργαρίτης 13, Θεοδωράκος, Ιωσηφίδης, Βοϊβατόπουλος 2, Γρίψιος.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Γκεστ σε video clip ο Σωτήρης Νίνης


Γκεστ σταρ στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού "Deep Inside" του Claydee Lupa είναι ο άσος του Παναθηναϊκού Σωτήρης Νίνης! Aπό το site του www.thebest.gr. Το link του τραγουδιού στο youtube

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QSRlSST8wbI

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Κούγιας: «Θέλουν… ψυχίατρο»


Η απάντηση του Αλέξη Κούγια στα σενάρια νέας εμπλοκής της Παναχαϊκής στην υπόθεση δωροδοκίας με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου.

Ο πρόεδρος της ομάδας της Πάτρας όταν ενημερώθηκε ότι δημοσιεύματα ήθελαν τη Δικαιοσύνη να εξετάζει εκ νέου την υπόθεση δωροδοκίας με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου όπως γράφει το onsports.gr, απάντησε με χιούμορ στο περιβάλλον του: «Όλα αυτά είναι γελοιότητες και κωμικοτραγικά και δεν ξέρω πώς και από πού εκπορεύονται και τι θέλουν να πετύχουν.

Εγώ το μόνο που θα μπορούσα να συμβουλεύσω κάποιους,είναι να πάνε εν τέλη σε...ψυχίατρο για να θεραπευτούν και να ξεπεράσουν την κατάθλιψη στην οποία βρίσκονται εδώ και καιρό».

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η πιο SEXY πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας!


Η κ. Ρούλα Πατήλα, είναι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕ Ζεφυρίου (περιοχή της Αθήνας) εδώ και τέσσερα χρόνια. Πολύ σοβαρή στα καθήκοντα της και εκτυφλωτική μέσα στο «γκρίζο» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όνειρό της είναι να δημιουργήσει ένα μικρό ΑΠΟΕΛ μέσα στην υποβαθμισμένη περιοχή του Ζεφυρίου. Λεφτά ναι μεν δεν υπάρχουν για μετεγγραφές από το «πάνω ράφι», η διάθεση ωστόσο και ο ρομαντισμός περισσεύει.

«Υπάρχει καλό και εργατικό προπονητικό team, διαθέτουμε ταλαντούχους και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές και παρά το μικρό μπάτζετ, είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε τα αλώνια για τα μεγάλα σαλόνια!».

Οι υποψήφιοι για την 11άδα της χρονιάς στην Ευρώπη


Ο Ζοζέ Μουρίνιο, από το 2003, ήταν κάθε χρόνο ανάμεσα στους υποψηφίους για τον τίτλο του προπονητή της καλύτερης ενδεκάδας της σεζόν. Όμως, η UEFA άφησε εκτός πεντάδας τον τέσσερις φορjavascript:void(0)ές νικητής του τίτλου, με τους Φέργκιουσον, Γκουαρντιόλα, Κλοπ, Βίλας Μπόας και Ρούντι Γκαρθία να ετοιμάζονται για τη διαδοχή. Και όλα αυτά, τη στιγμή που ο κόουτς της Ρεάλ Μαδρίτης ψηφίστηκε από τους ομοσπονδιακούς προπονητές και τους αρχηγούς των εθνικών ομάδων στην κορυφαία τριάδα του κόσμου για τη σεζόν που φεύγει.

Όσον αφορά τους παίκτες, ο Κριστιάνο Ρονάλντο διεκδικεί την έκτη του παρουσία στην κορυφαία ενδεκάδα και πρώτη ως επιθετικός. Αν τα καταφέρει, τότε θα πιάσει στην πρώτη θέση της λίστας τον Κάρλες Πουγιόλ. Μπορείτε να ψηφίζετε εδώ την δική σας καλύτερη ενδεκάδα.

Οι υποψηφιότητες

Τερματοφύλακας: Μάνουελ Νόιερ, Έντβιν φαν ντερ Σαρ, Ίκερ Κασίγιας, Βίκτορ Βαλντές, Τζο Χαρτ

Δεξιό μπακ: Ντάνι Άλβες, Φίλιπ Λαμ, Ντάριο Σρνα, Κρίστιαν Μάτζο, Μάξι Περέιρα

Αριστερό μπακ: Ερίκ Αμπιντάλ, Φάμπιο Κοεντράο, Μαρσέλο, Άλβαρο Περέιρα, Άσλεϊ Κόουλ

Κεντρικοί αμυντικοί: Ζεράρ Πικέ, Νεμάνια Βίντιτς, Τιάγκο Σίλβα, Ματς Χούμελς, Σεργκέι Ιγκνασέβιτς, Μπένεντικτ Χέβεντες, Χαβιέρ Μαστσεράνο, Βενσάν Κομπανί, Ρολάντο, Αντίλ Ραμί

Κεντρικό χαφ: Γιάγια Τουρέ, Τσάβι, Τζακ Ουίλσιρ, Ζοάο Μοουτίνιο, Λούκα Μόντριτς

Επιθετικό χαφ: Αντρές Ινιέστα, Μεζούτ Οζίλ, Νταβίντ Σίλβα, Μάρεκ Χάμσικ, Βέσλεϊ Σνάιντερ

Δεξιός χαφ: Σέρνταν Σακίρι, Άριεν Ρόμπεν, Μάριο Γκέτσε, Ζερβίνιο, Νάνι
Αριστερός χαφ: Γκάρεθ Μπέιλ, Εντέν Αζάρ, Άνχελ Ντι Μαρία, Χουάν Μάτα, Άσλεϊ Γιανγκ

Επιθετικοί: Λιονέλ Μέσι, Φαλκάο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Χουλκ, Χαβιέρ Ερνάντες, Ρόμπιν φαν Πέρσι, Σέρχιο Αγουέρο, Μάριο Γκόμεζ, Έντινσον Καβάνι, Αντόνιο Ντι Νατάλε
Προπονητής: Πεπ Γκουαρντιόλα, Αντρέ Βίλας Μπόας, Γιούργκεν Κλοπ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Γιούργκεν Κλοπ, Ρούντι Γκαρθία

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού αγώνα "Άγιος Ανδρέας"


Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, το Σαββατοκύριακο, διοργάνωσε ένα διασυλλογικό αγώνα προς τιμήν του Αγ. Ανδρέα, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να αναδείξει το γεγονός ότι αυτή η παραθαλάσσια πόλη έχει για πολιούχο έναν άγιο θαλασσινό κατά παράδοση. Και η συγκυρία ήθελε ο Άγιος να χαρίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες (θα έλεγε κανείς… καλοκαιρινές) στους 50 περίπου αγωνιζόμενους και στους θεατές ένα όμορφο πραγματικά θέαμα μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού.

Οι ήπιες καιρικές συνθήκες έδωσαν τη δυνατότητα στους νέους αθλητές να συμμετάσχουν στο πρώτο τους αγώνα και στους εμπειρότερους να κάνουν μία καλή αρχή για την προετοιμασία τους για το Περιφερειακό τον Μάρτιο και το Πανελλήνιο τον Ιούνιο.

Η διεύθυνση του ανέμου έδωσε την ευκαιρία στην επιτροπή να στήσει το στίβο κοντά στη στεριά έτσι ώστε ο αγώνας να έχει κερκίδα, πράγμα όχι τόσο συνηθισμένο σε ιστιοπλοϊκό αγώνα.

Αγωνιστικά οι αποστολές από τον Ιάσονα Ρίου, την Ιθάκη και τον Ποσειδώνα του Αιγίου έφυγαν ικανοποιημένες, αφού μοιράστηκαν τα έπαθλα στις κατηγορίες.

Η Κων/να Δανιά εγκαινίασε με πρωτιά τον πρώτο της αγώνα στα Laser, αφού φέτος άλλαξε κατηγορία, γεμίζοντας ικανοποίηση τους ανθρώπους του Ι.Ο.Πατρών. Στη 2η θέση ο Στέφανος Κυρλιγκίτσης του Α.Ι.Ο.Ρίου και στην 3η θέση ο Σπύρος Μολφέσης του Α.Ο.Ιθάκης. Τις υπόλοιπες θέσεις μοιράστηκαν οι αθλητές του Ιάσονα Ρίου που έδωσαν μία δυνατή παρουσία στον αγώνα στα σκάφη Laser.

Ο Βασίλης Καρπούζας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών κυριάρχησε στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία των Optimist με πρωτιά στη γενική και 1η θέση στα αγόρια. Ακολούθησαν ο Ιάσονας Δενδρινός της Ιθάκης με 1η θέση στα junior και 2η θέση στη γενική και η Μαρία Ζαφειροπούλου του Ποσειδώνα Αιγίου με 1η θέση στα κορίτσια και 3η γενική. Τη 2η θέση στα junior και 3η στα αγόρια πήρε ο Φάνης Μεντζελόπουλος του Ιάσονα Ρίου ενώ την 3η θέση στα junior πήρε ο Μιχάλης Κασσιανός της Ιθάκης. Στα κορίτσια τη 2η θέση πήρε η Χριστίνα Κουφοπαύλου του Ιάσονα Ρίου, και την 3η θέση η Βασιλική Δευταιραίου της Ιθάκης. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν 4 αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, ο Αχιλλέας Αργυρίου, ο Διονύσιος Τσακαρισάνος, ο Βασίλης Χάχαλης και ο Ιωάννης Σιώκος.

Καλή εμφάνιση επίσης και του Λάμπρου Γεωργόπουλου και των «νεοφώτιστων» Αριστοτέλη Κουλουμπή-Καλογερόπουλου, Διονυσίας Χρυσοβιτσάνου και Σταύρου Τσαπάρα.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

«Αν δεν με θέλουν, παραιτούμαι»


Έτοιμος να τα βροντήξει από τη Ρόμα ο Λουίς Ενρίκε

Την παραίτησή του θα υποβάλει ο Λουίς Ενρίκε, αν διαπιστώσει πως οι παίκτες του δεν τον θέλουν στην ομάδα. Ο προπονητής της Ρόμα τόνισε πως βρίσκεται στον σύλλογο γιατί τον πιστεύουν, ενώ αν αυτό αλλάξει θα πρέπει να ξανασκεφτεί το μέλλον του.

«Δεν ήρθα στη Ρόμα για τα χρήματα. Είμαι εδώ γιατι ο σύλλογος με πιστεύει. Ωστόσο, αν οι παίκτες δεν θέλουν να ακολουθούν τις οδηγίες μου, ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτώ το μέλλον μου.

Θα έφευγα από την ομάδα, αν οι ποδοσφαιριστές μου δεν με πιστεύουν πια και νομίζω πως για αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους. Ωστόσο, εγώ δεν έχω την αίσθηση πως θέλουν να φύγω», ήταν τα λόγια του Ενρίκε.

Η Ρόμα βρίσκεται στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος, 12 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γιουβέντους.