Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Τρίποντο για Παναχαϊκή


Το πολύτιμο τρίποντο σε μία επεισοδιακή αναμέτρηση με τρεις αποβολές χάρισε ο Ουρτάδο στην Παναχαϊκή… σκοτώνοντας τον μαχητικό Αγροτικό Αστέρα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (2-1)!

Τη νίκη που θα της επέτρεπε να… γυρίσει την πλάτη στις επικίνδυνες θέσεις όπως γράφει το onsports.gr, ανασαίνοντας παράλληλα καθαρό αέρα σωτηρίας (μετά την τιμωρία των -5 βαθμών) έψαχνε η Παναχαϊκή, η οποία από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έκανε σαφές στον Αγροτικό Αστέρα ποιος είναι το απόλυτο «αφεντικό» της αναμέτρησης.

Δημιουργώντας σοβαρές υποψίες πως το γήπεδο της Αγυιάς είχε κλίση προς την εστία του Λαμπάκη, οι Πατρινοί έπιασαν από το… λαιμό τους φιλοξενούμενους οι οποίοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Τον επιθετικό τους μονόλογο ωστόσο κλήθηκε να απαγγείλει ο Φουρτάδο ο οποίος όχι μόνο φαίνεται πως δεν είχε μάθει καλά το ρόλο του, αλλά άνοιξε… διαμάχη με το γκολ! Για να το επιβεβαιώσει μάλιστα χρειάστηκε μόλις εφτά λεπτά πετώντας στα σκουπίδια το πέναλτι που κέρδισε ο Ατματζίδης από τον αντίπαλο πορτιέρο!

Σαν να μην έφθανε αυτό, το τείχος του Αστέρα έμεινε όρθιο για όλο το πρώτο ημίχρονο αφού ο Πορτογάλος επιθετικός είτε έστελνε την μπάλα να… γλύψει το δοκάρι του Λαμπάκη (22΄), είτε στην αγκαλιά του (28΄), είτε στα σώματα των αμυντικών (41΄).

Παρόλα ο 28χρονος στράικερ πήρε το αίμα του πίσω στο 60΄ όατν αφού στήσει την μπάλα στα έντεκα βήματα θα εκτελέσει σωστά αυτή τη φορά βάζοντας επιτέλους μπροστά στο σκορ τους Αχαιούς! Και ενώ όλα έδειχναν πως η Παναχαϊκή μετά και την αποβολή του Παπαδόπουλου στη φάση του πέναλτι θα έφθανε σε ένα άνετο τρίποντο, ο Λαμπρόπουλος αντικρίζοντας την απευθείας κόκκινη στο 75΄ επανέφερε τις αριθμητικές ισορροπίες. Σαν να μην έφθανε αυτό, δύο λεπτά αργότερα, ο Καρακατσάνης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι… στράβωνε το κλίμα, ωστόσο ο Ασπρίδης κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών είδε και αυτός πρόωρα τον δρόμο προς τα ντουζ λόγω άσεμνων χειρονομιών προς την εξέδρα, αναγκάζοντας την ομάδα του να αγωνιστεί με… 8 αφού ο Τσουκαλίδης αποχώρησε τραυματίας και αφού ο Κούτσης είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του!

Και ενώ οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν με νύχια και με δόντια τον βαθμό της ισοπαλίας για περίπου ένα τέταρτο, ο Ουρτάδο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έφερε τη λύτρωση χαρίζοντας την πολύτιμη νίκη στην Παναχαϊκή!

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Ανδρούτσος, Σπίνουλας, Ιωάννου, Λαμπρόπουλος, Κοιλιάρας (78' Χλωρός), Τσεμπερίδης, Μενδρινός, Ουρτάδο, Φουρτάδο, Ντίνας (68' Ουαταρά), Ατματζίδης (52' Κυβελίδης).

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Λαμπάκης, Βοσκόπουλος, Ασπρίδης, Μαργαρίτης, Παπαδόπουλος, Καπνίδης (65' Οκουμούσης), Τσουκαλίδης, Πάμποε (69' Προβατίδης), Καρακατσάνης, Σαμουηλίδης, Βλαχόπουλος (30' Πετρίσεβιτς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου