Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Αλλάζει ο χάρτης σε Γ' - Δ' Εθνική!


Στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96.3 και στην εκπομπή του Αλέξη Διγενή μίλησε ο πρόεδρος της Επιτροπής του Περιφερειακού πρωταθλήματος και σύμβουλος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής μετά την σημερινή συνεδρίαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου όπου πάρθηκαν σοβαρές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών.


«Την περίοδο 2011-12 είναι οριστική η απόφαση να έχουμε πρωτάθλημα 140 ομάδων με 10 ομίλους των 14 ομάδων, όπου θα υποβιβάζονται 6 ομάδες και θα παραμένουν οι 8 και θα ανεβαίνουν όλοι οι πρωταθλητές των Ενώσεων.

Άρα τη επόμενη σεζόν 2010-11 θα έχουμε στο Περιφερειακό πρωτάθλημα 10 ομίλους των 16 ομάδων και θα υποβιβάζονται οι 10! Αναγκαστικά για να μπορέσουμε να φέρουμε την μεθεπόμενη σεζόν 10 ομίλους των 14 ομάδων.

Είναι πολλές οι ομάδες αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Πήραμε αυτή την απόφαση και έχουμε προνοήσει και για τα δύο σενάρια περί Γ’ Εθνικής. Το σχέδιο το έχουμε ετοιμάσει, είτε έχουμε δύο ομίλους είτε έναν όμιλο. Αν η Γ’ Εθνική πάει σε ένα όμιλο των 24 ομάδων την μεθεπόμενη σεζόν θα πάμε σε μπαράζ των πρωταθλητών της Δ’ Εθνικής για άνοδο 5 ομάδων στην Γ’ Εθνική.

Εγώ το πιστεύω ότι πρέπει να γίνει σε μια κατηγορία που είναι δύσκολη, τα έξοδα αρκετά, οι περισσότερες ομάδες όπως βλέπετε ψυχορραγούν. Η πρόταση της Β’ – Εθνικής αφορά και προς τα ηλικιακά όρια. Νομίζω ότι πρέπει να γίνουν και θα ληφθεί και μια μέριμνα για να παίζουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες αν θέλουμε αυτές οι κατηγορίες να έχουν μέλλον. Θα συζητηθεί στην ΕΠΟ στις 5 Ιουνίου στην Γ.Σ. Και θα υπάρξουν και ηλικιακά όρια».

πηγή:sportfmpatras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου