Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ένα γκολ λιγότερο από τον Σισέ!


Κατ’ αρχήν, για να μην παρεξηγηθούμε, άλλο Σούπερ Λιγκ, άλλο Β’ και άλλο Γ’ Εθνική. Αν λάβουμε όμως σαν «σταθερό σημείο» το γεγονός ότι πρόκειται για τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα, τότε περνάει πιο εύκολα η παρακάτω διαπίστωση: Ο Λεωνίδας Κυβελίδης είναι ο 2ος σκόρερ των επαγγελματικών πρωταθλημάτων! Οποία τιμή και για την Παναχαϊκή και για τον ίδιο τον παίκτη. Οι αριθμοί αυτό δείχνουν.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ο 1ος σκόρερ με 22 γκολ, ο Λεωνίδας Κυβελίδης είναι ο 2ος με 21 γκολ και ο Ροζέριο του Ολυμπιακού Βόλου ο 3ος με 17 γκολ. Τα παιχνίδια σχεδόν ίδια. Στη Σούπερ Λιγκ έχουν γίνει 28 ματς, σε Β’ και Γ’ Εθνική 27 ματς. Και προσέξτε: Ο Κυβελίδης έχει σκοράρει μόνο «καθαρά» γκολ.

Ούτε πέναλτι, ούτε τίποτα… Και τα 21 γκολ που έχει βάλει είναι όλα πεντακάθαρα. Αν χτύπαγε και τα πέναλτι, τώρα θα ήταν πάνω από τον Σισέ. Σύγκριση φυσικά μεταξύ των δύο παικτών δεν μπορεί να γίνει. Ούτε αυτός είναι, άλλωστε, ο σκοπός του ρεπορτάζ. Θα ήταν παιδαριώδες. Σκοπός του ρεπορτάζ είναι να καταδείξει - και να θυμίσει – ότι η Παναχαϊκή έχει στις τάξεις της έναν χαρισματικό σκόρερ.

Γιατί μόνο ένας χαρισματικός σκόρερ θα είχε τόσο μεγάλη συχνότητα στο σκοράρισμα. Και με τόσους διαφορετικούς τρόπους: Με απ’ ευθείας φάουλ, με πλασέ, με σουτ από κοντά, με σουτ απ’ το ύψος της περιοχής, με ανάποδα ψαλιδάκια, με κεφαλιές. Αν η Παναχαϊκή καταφέρει να κερδίσει την άνοδο στη Β’ Εθνική, θα το χρωστάει σε πολύ μεγάλο βαθμό στον Κυβελίδη.

πηγή: Πελοπόννησος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου