Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ερασιτέχνες σε δράση

Η μεγάλη ώρα έφτασε και όλα είναι έτοιμα πλέον για την επανίδρυση και επαναλειτουργία του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαΐας. Μάλιστα, οι τέσσερις ποδοσφαιριστές, Σάββας Ασλανίδης, Αγγελος Σκιαδάς, Βασίλης Παπαζαφείρης και Ανδρέας Σωτηρακόπουλος, που πήραν την πρωτοβουλία, έχουν έρθει σε επαφή με πολλούς συναδέλφους τους και τη Δευτέρα έχουν προγραμματίσει ανοιχτή συγκέντρωση στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού συλλόγου (7.30 μ.μ.) στην οποία καλούνται όλοι οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να δώσουν το «παρών», να εκφράσουν τις απόψεις τους και να δρομολογηθεί η διαδικασία για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου.

Η διακήρυξη επανίδρυσης του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαΐας έχει ως εξής:
Ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαΐας ιδρύθηκε με πρωτοβουλία πρωτοπόρων αθλητών της εποχής το 1983 και ήταν ο πρώτος σύνδεσμος ερασιτεχνών στην Ελλάδα. Αυτή η πρωτοβουλία ήταν ουσιαστικά μια προσπάθεια εκπροσώπησης και οργάνωσης των ερασιτέχνη για την διεκδίκηση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων του.

Η προσπάθεια αυτή αγκαλιάστηκε από πολλούς ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές αλλά και συνολικότερα από τους φίλους του αθλήματος, ο δε σύνδεσμος ανέπτυξε σημαντική δράση διεκδίκησης αλληλεγγύης προβολής των αιτημάτων, των ερασιτεχνών σε θέματα προστασίας από τραυματισμούς, υποδομών, καταδίκης κάθε μορφής βίας, αλληλεγγύης σε αθλητές που τραυματίστηκαν και έμειναν χωρίς την απαραίτητη βοήθεια. Ο σύνδεσμος μετά από μερικά χρόνια δράσης και σημαντικές κατακτήσεις έπαψε να λειτουργεί. Τη σκυτάλη όμως πήραν κεντρικές πόλης της χώρας δημιουργώντας συνδέσμους που λειτουργούν μέχρι και σήμερα αναπτύσσοντας σημαντική δράση.

Εμείς οι παρακάτω υπογράφοντες λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα του αθλήματος, τον κοινωνικό του ρόλο και αποστολή αποφασίσαμε την ανασυγκρότηση και επαναλειτουργία του συνδέσμου για να αποκτήσει φωνή και δυνατότητα άμεσης παρέμβασης σε ότι τον αφορά, ο φυσικός πρωταγωνιστής του αθλητικού οικοδομήματος που είναι ο ίδιος ο αθλητής .

Για το λόγο αυτό συγκροτήσαμε επιτροπή πρωτοβουλίας για την επανίδρυση του Σ.Ε.Π.Α έχοντας ως στόχο τη συνένωση όλων των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών του νομού μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας την ανάπτυξη αθλητικού πνεύματος, ευγενικής άμιλλας και αλληλεγγύης , την διεκδίκηση υποδομών και οργάνωσης που ανταποκρίνονται στο επίπεδο εξέλιξης της χώρας, προβάλλοντας ταυτόχρονα τον κοινωνικό ρόλο του αθλητισμού με βάση τις παγκόσμιες διαχρονικές αξίες του που κακοποιούνται βάναυσα, ενάντια στην βία και την εμπορευματοποίηση.

Για τους παραπάνω στόχους είμαστε διατεθειμένοι και θα συνεργαστούμε με όλους τους φορείς και παράγοντες που συγκροτούν το αθλητικό οικοδόμημα και γενικότερα με όσους ενδιαφέρονται και κατανοούν τον κοινωνικό ρόλο του αθλητισμού, και συμφωνούν στην προσπάθεια να οργανωθεί σε άλλη βάση, θεωρώντας τον αθλητισμό ως δείγμα πολιτισμού και κοινωνικής εξέλιξης της χώρας μας.

Για την επιτυχία αυτών των σκοπών πρέπει ο σύνδεσμος να αγκαλιαστεί από όλους τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές για να έχει δύναμη στην προσπάθεια διεκδίκησης. Γι΄ αυτό καλούμε όλους τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να υποστηρίξουν τη προσπάθεια επανίδρυσης και να μαζικοποιήσουν τις συσκέψεις του Συνδέσμου τη Δευτέρα 31/1/2011 στον Παμμικρασιατικό σύλλογο και ώρα 19.30».

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου