Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Το «μνημόνιο» της Παναχαϊκής…


Του Σπύρου Μπουλή

Τι συμπέρασμα θα βγάλει οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης εκτός Αχαϊας, μαθαίνοντας, διαβάζοντας και κοιτώντας φωτογραφίες και βίντεο από την χθεσινή μεγαλειώδη πορεία φίλων της Παναχαϊκής, κατά Κούγια στο κέντρο της Πάτρας;

Δεν αναφέρομαι στο γνωστό στο Πανελλήνιο μέγεθος της ομάδας, όλοι ξέρουν ότι η Παναχαϊκή έχει λαό ζηλευτό, μετά από ΠΟΚ, ΠΑΟΚ και Άρη ακολουθεί σε προσέλευση, εισιτήρια κτλ. ακόμα και τα τελευταία 5 χρόνια που βολοδέρνει στον βούρκο της Γ’ Εθνικής (συγνώμη Football League 2 τρομάρα τους…).

Λοιπόν, χθες τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μελαγχόλησαν βλέποντας τόσο κόσμο σε πορεία με τέτοιο παλμό, χωρίς βία και ακρότητες. Είναι άραγε όλοι όσοι πήραν μέρος στο συλλαλητήριο, αδιάφοροι για όλα όσα συμβαίνουν στα υπόλοιπα μέτωπα της κοινωνίας μας; Είναι όλοι παραλήδες; Είναι τόσο πορωμένοι με την μπάλα και την Παναχαϊκή, που δεν έχουν άλλα ενδιαφέροντα ή ζητήματα να τους κινητοποιούν;

ΟΧΙ!!

Αυτό που με σαφήνεια δήλωσαν με την παρουσία τους οι Πατρινοί πολίτες, φίλοι της Παναχαϊκής (ή και κάποιοι που δεν ασχολούνται και πολύ με το ποδόσφαιρο, ήταν και τέτοιοι στην πορεία), είναι πως ακόμη και το Κύπελλο ή το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής να μας φέρει ο Κούγιας, αν είναι και συνοδεύεται από προσβολές, απειλές, βία και τραμπουκισμούς από μπράβους και όλα τα ωραία που ζήσαμε την προηγούμενη Τετάρτη, μετά το παιχνίδι με τον Ασπρόπυργο, ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ!

Η μπάλα τώρα είναι στο γήπεδο του Κούγια.

Αναλόγως με το τι θα πράξει, μπορεί να μην ξαναγίνει πορεία για την Παναχαϊκή, μπορεί επίσης η επόμενη να έχει 10.000 κόσμο.

ΊΔΩΜΕΝ…

Πηγή: sday.gr
Photo: sportfmpatras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου