Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Δεσμεύσεις, κατασχέσεις και δημεύσεις για την οικ. Ψωμιάδη


Περιουσιακά στοιχεία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας της οικογένειας Ψωμιάδη έχουν δεσμευτεί, έπειτα από αυτεπάγγελτη έρευνα του ΣΔΟΕ, το οποίο έλεγξε το μεγαλοπαράγοντα, αλλά και την οικογένειά του, για υπόθεση φοροδιαφυγής και "ξεπλύματος" βρόμικου χρήματος, την περίοδο 2000-2010.

Η είδηση, που μεταδόθηκε πρώτη από την εκπομπή "Πέτρα Σκανδάλου" του zougla radio, δίνει άλλες προεκτάσεις και στην υπόθεση των στημένων αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου, για την οποία ο "Big Μak" κρατείται στις φυλακές των Σκοπίων.
Αποτελεί, ωστόσο, αυτοτελή έρευνα, η οποία όλο αυτό το διάστημα παρέμενε μυστική, για ευνόητους λόγους.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ελέγχων των ανδρών του ΣΔΟΕ, που έχει στη διάθεσή της η zougla.gr, μέχρι στιγμής έχουν δεσμευτεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία τόσο του Μάκη Ψωμιάδη όσο του γιου του, Σταύρου, καθώς και ακόμα δύο μελών της οικογένειάς του. Ωστόσο, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι το προσεχές διάστημα θα "παγώσουν" τα περιουσιακά στοιχεία και άλλων προσώπων που βρίσκονται στο οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του Μάκη Ψωμιάδη.
Εντυπωσιακά τα ευρήματα

Εντύπωση προκαλούν τα ευρήματα των ανδρών του ΣΔΟΕ που διενήργησαν ελέγχους σε εταιρείες συμφερόντων Ψωμιάδη, στις περισσότερες εκ των οποίων φαίνεται ως εκπρόσωπος ο γιος του, Σταύρος. Μέχρι στιγμής, έχουν δεσμευτεί εκατομμύρια ευρώ, που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, 10 υπερπολυτελή αυτοκίνητα, καθώς και πολυτελείς κατοικίες της οικογένειας.

Ειδικότερα, σε λογαριασμό του Σταύρου Ψωμιάδη βρέθηκαν και δεσμεύτηκαν έξι εκατομμύρια ευρώ (!), τα οποία προέρχονταν από έσοδα εταιρείας όπου ο 26χρονος άνδρας φερόταν ως εκπρόσωπος. Παράλληλα, κατασχέθηκαν όλα τα πολυτελή αυτοκίνητα της οικογένειας (10 στο σύνολο), μεταξύ των οποίων Mercedes, Porsche, κτλ. Επίσης, δημεύτηκε η ακίνητη περιουσία της οικογένειας Ψωμιάδη, μεταξύ άλλων και η πολυτελή κατοικία στα νότια προάστια της Αθήνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ έχει προκύψει ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ενεργό μέλος σε τουλάχιστον μία εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου