Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Σέντρα στην Α’ Κατηγορία στις 11/9


Στις 11 Σεπτεμβρίου, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, θα αρχίσει το φετινό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣΑ. Ο λόγος της αλλαγής είναι ότι η ΕΠΣΑ θα πρέπει ως το τέλος του Απριλίου να δηλώσει την πρωταθλήτρια ομάδα στην ΕΠΟ, η οποία θα διεκδικήσει σε αγώνες μπαράζ την άνοδό της στην Δ’ Εθνική και γι’ αυτό τον λόγο καταργούνται και τα πλέι – οφ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για την Α’, την Α1, Β’ και Γ’ Κατηγορίας θα πρέπει να υποβληθούν στην ΕΠΣΑ έως τις 16 Αυγούστου.

Το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας θα αρχίσει στις 24-25 Σεπτεμβρίου, η Β’ Κατηγορία 8-9 Οκτωβρίου και η Γ’ Κατηγορία 22-23 Οκτωβρίου.

Από την Α’ Κατηγορία η μεγάλη αλλαγή είναι η κατάργηση των πλέι οφ, καθώς ο πρωταθλητής θα συμμετέχει αυτόματα στην διαδικασία των μπαράζ ανόδου στην Δ’ Εθνική. Αντίθετα, θα υποβιβαστούν στην Α1 οι δύο τελευταίες ομάδες, συν ο αριθμός των ομάδων, από την Δ’ Εθνική (αν και εφόσον αυτό συμβεί).

Από την Α1 Κατηγορία θα ανέβουν απευθείας οι δύο πρώτες ομάδες συν μια ομάδα που θα προκύψει από μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο ανάμεσα στον 3ο και 4ο της βαθμολογίας, εφόσον η μεταξύ τους διαφορά δεν ξεπερνάει τους 5 βαθμούς. Αν τους ξεπερνάει θα ανέβει απευθείας και ο 3ος του βαθμολογικού πίνακα.

Σε περίπτωση όμως που δεν ανέβει στην Δ’ Εθνική η πρωταθλήτρια ομάδα της Α’ ΕΠΣΑ, τότε από την Α1 Κατηγορία θα προβιβαστούν οι δύο πρώτες ομάδες.
Από την Α1 στην Β’ Κατηγορία προβλέπεται να υποβιβαστούν οι τρεις τελευταίες της βαθμολογίας, συν ο αριθμός των ομάδων της Αχαϊας που θα αποχαιρετήσουν την Δ’ Εθνική.

Από την Β’ Κατηγορία θα ανέβουν απευθείας στην Α1 Κατηγορία οι πρωταθλητές των τριών Ομίλων συν την καλύτερη δευτεραθλήτρια (σ.σ. μέσω αγώνων μπαράζ).
Σε περίπτωση όμως που δεν ανέβει στην Δ’ Εθνική η πρωταθλήτρια ομάδα της Α’ ΕΠΣΑ, θα προβιβαστούν στην Α1 μόνο οι πρωταθλητές των τριών ομίλων.

Από την Β’ Κατηγορία στην Γ’ Κατηγορία θα υποβιβαστούν οι τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου.

Τέλος, στην Γ’ Κατηγορία, θα ανέβουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, συνολικά τέσσερις. Σε περίπτωση που δεν ανέβει στην Δ’ Εθνική η πρωταθλήτρια ομάδα της Α’ ΕΠΣΑ, θα ανέβουν απευθείας οι πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου και οι δό δεύτερες θα παίξουν αγώνα μπαράζ.

Σήμερα, όλα τα παραπάνω θα επικυρωθούν στο προγραμματισμένο Δ.Σ. της ΕΠΣΑ (6μ.μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου