Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ: Τι θα ισχύσει για τη νέα σεζόν


Θα καθυστερήσουν οι επίσημες τοποθετήσεις της ΕΠΟ σε ότι αφορά την Δ΄ Εθνική, αφού τα γνωστά προβλήματα με τις αδειοδοτήσεις, φέρνουν πολλά θέματα πάρα πολύ πίσω. Έτσι επισήμως τα σωματεία και οι παράγοντες θα γνωρίζουν το τι θα ισχύουν μετά τις 22 Ιουλίου, όταν και θα έχει πραγματοποιηθεί η ΓΣ της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής ο κ. Γιώργος Σαρρής σε δηλώσεις του αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλα τα θέματα, ώστε να μπορούν να σχηματίσουν άποψη τα σωματεία και οι παράγοντες, λέγοντας αναλυτικά:

«Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας, έχει πάρει τις αποφάσεις του γύρω από το νέο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, και το τι θα ισχύσει, τουλάχιστον για την νέα περίοδο. Το μόνο που απομένει είναι να ανακοινωθούν και να ψηφισθούν στην Γ.Σ. της Ομοσπονδίας, όπου δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν σοβαρές αντίθετες απόψεις.


Τα κεντρικά σημεία που θα πρέπει να γνωρίζουν οι παράγοντες είναι:

Το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 10 ομίλους των 14 ομάδων, οι οποίοι βέβαια θα διαφοροποιηθούν, ανάλογα από τις τυχόν παραιτήσεις ομάδων, αλλά και το ενδεχόμενο μεγαλύτερου αριθμού ομάδων από την Γ΄ Εθνική που θα υποβιβασθούν μετά τα γνωστά θέματα των πλαστών εγγράφων.

Από τις 10 πρωταθλήτριες ομάδες του νέου πρωταθλήματος, στην Γ΄ Εθνική θα ανέβουν μόνο οι πέντε, ενώ από κάθε όμιλο θα υποβιβασθεί στα τοπικά πρωταθλήματα, ένας αριθμός 8 ομάδων.

Θα υπάρξει διαφοροποίηση στον αριθμό των νεαρών ποδοσφαιριστών που υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν οι ομάδες στην βασική τους ενδεκάδα, κι έτσι η πρόταση της ΕΠΟ είναι η μείωση από 4 μικρούς σε 2.

Το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής απαραιτήτως θα πρέπει να έχουν αποσταλθεί στην ΕΠΟ (μαζί με το σχετικό παράβολο των 500 ευρώ) μέχρι την Παρασκευή 5 Αυγούστου.

Από την επόμενη περίοδο μειώνεται ο αριθμός των ομάδων που θα ανεβαίνουν από τα τοπικά πρωταθλήματα κατά το ήμισυ. Έτσι από τις 56 ομάδες που ανεβαίνουν μέχρι και φέτος, του χρόνου θα ανέβουν στην Δ΄, μόνο οι 28 ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι επαναφέρονται τα μπαράζ.

Στόχος είναι το νέο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής περιόδου 2012-13, να διεξαχθεί σε 6 ομίλους των 14 η των 16 ομάδων, κι ανάλογα αυτό της Γ΄ Εθνικής σε ένα όμιλο."

Στο μεταξύ σε ότι αφορά στις τυχόν παραιτήσεις ομάδων, ο κ. Σαρρής τόνισε μεταξύ άλλων: «Μακάρι να μην επαληθευθώ, όμως με βάση την δυσχερή οικονομική συγκυρία, εκτιμώ ότι θα είναι αρκετές οι ομάδες που δεν θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα. Αυτήν την στιγμή, δεν μπορούμε να ξέρουμε κάτι συγκεκριμένο, αφού οι περισσότερες ομάδες, κάνουν την προσπάθεια τους κι ελπίζουν ότι θα βρουν τα χρήματα που απαιτούνται, όμως τον Αύγουστο όταν θα έχουμε τις δηλώσεις συμμετοχών το τοπίο, θα είναι ξεκάθαρο. Δυστυχώς όπως και να το κάνουμε υπάρχει κρίση, κι αυτό έχει αντίκτυπο, και στις ομάδες».

Τέλος, με αφορμή την προσφυγή των σωματείων που υποβιβάσθηκαν, και επιδιώκουν να παραμένουν στην κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι η Ομοσπονδία, έκανε παρατυπίες και καταστρατήγηση του ΚΑΠ, στο θέμα της προκήρυξης, ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Σαρρής δήλωσε σχετικά: «Τσάμπα χρήματα πληρώνουν ορισμένες ομάδες, έτσι για να τα οικονομούν κάποιοι δικηγόροι. Ούτε παρατυπίες έγιναν, κι ούτε υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να δικαιωθούν αυτά τα σωματεία, αφού τα πράγματα είναι ξεκάθαρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου