Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ανατροπή και ιστορική νίκη για ΑΠΟΕΛ


Μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση, ο ΑΠΟΕΛ, αν και βρέθηκε να χάνει στο 63' με 0-1, κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά να πετύχει την ανατροπή και να επικρατήσει με 2-1 της Ζενίτ στο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της πρεμιέρας των ομίλων του Champions League. Αυτή είναι η πρώτη νίκη της ομάδας του Γιοβάνοβιτς σε τελική φάση της διοργάνωσης. Μαντούκα και Αϊλτον πέτυχαν τα γκολ της κυπριακής ομάδας, ενώ ο Ζιριανόφ είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Σπαλέτι.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να απειλήσουν κυρίως με αντεπιθέσεις. Παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και οι δύο ομάδες, δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην επίτευξη ενός γκολ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς να υπάρχει σκορ.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, πιέζοντας τους ρώσους. Ωστόσο, ο ΑΠΟΕΛ όχι μόνο δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο γκολ, αλλά στο 63' βρέθηκε και πίσω στο σκορ. Μετά από μία γρήγορη αντεπίθεση των παικτών του Σπαλέτι, ο Ζιριανόφ βρέθηκε τετ α τετ με τον Χιώτη, τον πλάσαρε ιδανικά και έκανε το 1-0 για την Ζενίτ.

Στην συνέχεια, η κυπριακή ομάδα ανέβασε την πίεση της για να φτάσει στην ισοφάριση και δικαιώθηκε στο 73'. Μετά από στραβοκλωτσιά του Πίντο, ο Μαντούκα έγινε κάτοχος της μπάλας και δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να ισοφαρίσει για τον ΑΠΟΕΛ. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν άριστα την σύγχυση των ρώσων και δύο λεπτά αργότερα πέτυχαν και δεύτερο τέρμα!

Στο 75', ο Μαντούκα βρήκε πολύ ωραία τον Αϊλτον, ο οποίος από πλάγια θέση πλάσαρε τον Μαλαφέεφ και έδωσε το προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ με 2-1. Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τους γηπεδούχους στη συνέχεια, καθώς στο 76' η Ζενίτ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του Μπρούνο Αλβες.

Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ διατήρησαν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες τον έλεγχο του αγώνα μέχρι την συμπλήρωση των 90' και πανηγύρισαν μία ιστορική νίκη, την πρώτη τους σε τελική φάση της διοργάνωσης.

Sport.gr


ΑΠΟΕΛ:
Χιώτης, Ζόρζε, Ολιβέιρα, Πουρσαϊτίδης (74' Σολομού), Μοράις, Μποαβεντούρα, Μαντούκα (89' Αλεξάνδρου), Πίντο, Μαρσίνιο (65' Γιάχιτς), Αϊλτον, Τρικόφσκι.

Ζενίτ: Μαλαφέεφ, Ανιουκόφ, Αλβες, Κρισίτο, Λόμπαερτς, Χουμποκάν (89' Μπουκαρόφ), Σιροκόφ (75' Φαϊζούλιν), Ζιριανόφ (80' Λάζοβιτς), Ντενισόφ, Ντάνι, Κερζακόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου