Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΣΑ: Ενημέρωση για τα ποδοσφαιρικά τουρνουά

Στην έναρξη της άτυπης περιόδου οργάνωσης και διεξαγωγής, σε διάφορες περιοχές της χώρας, ποδοσφαιρικών τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου ή προπονητικών καμπ με την ενεργή συμμετοχή ιδιωτών και την παρουσία ομάδων ακαδημιών ποδοσφαίρου από το εξωτερικό, η συμμετοχή στα οποία προϋποθέτει την καταβολή αντιτίμου, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα :

• Κάθε τουρνουά ή προπονητικό καμπ ακαδημιών ποδοσφαίρου που διεξάγεται στη χώρα τελεί, ανεξαρτήτως των διοργανωτών του (Ενώσεων, Ομάδων ή Ιδιωτών), υπό την άμεση έγκριση της οργάνωσης και διεξαγωγής του από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων – Μέλη της, με βάση τους Κανονισμούς του αθλήματος.
• Οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων – Μέλη της Ε.Π.Ο., στην περιοχή ευθύνης των οποίων διεξάγονται τα ως άνω τουρνουά είναι υπεύθυνες α) για την έγκριση διεξαγωγής και β) την αίτηση επικύρωσης από την Ομοσπονδία του τουρνουά.
• Κάθε αίτηση προς την οικεία Ένωση των διοργανωτών του τουρνουά για έγκριση πρέπει να συνοδεύεται από παράβολο, το ύψος του οποίου καθορίζει η Ένωση.
• Η έγκριση του τουρνουά από την οικεία Ε.Π.Σ. και η επικύρωση από την Ε.Π.Ο. απαιτούνται ιδιαιτέρως όταν για τη διεξαγωγή τους χρησιμοποιούνται τα Αθλητικά Κέντρα των Ενώσεων.
• Επικύρωση της οργάνωσης και διεξαγωγής του τουρνουά απαιτείται και όταν συνδιοργανωτής είναι η οικεία Ε.Π.Σ.
• Η τήρηση όλων των παραπάνω προϋποθέσεων είναι απαραίτητη για την έγκριση και επικύρωση οργάνωσης και διεξαγωγής του τουρνουά ή του προπονητικού καμπ. Σε διαφορετική περίπτωση η οργάνωση και διεξαγωγή τους θεωρούνται μη νόμιμες και η Ομοσπονδία θα κινεί όλες τις διαδικασίες για την ακύρωσή τους.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ κ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΙΔΙΩΤΩΝ

Το Δ/Σ της Ε.Π.Ο. στη συνεδρίασή του της Παρασκευής 17-9-2010 (Δ/Σ Νο 26) συζήτησε το ως άνω θέμα και αποφάσισε τα παρακάτω :

1. Πιστοποιημένοι από την Ε.Π.Ο. και τις Ενώσεις - Μέλη της Ποδοσφαιριστές (Δλετίο Αθλητικής Ιδιότητας), Προπονητές (Ταυτότητα Προπονητή), Διαιτητές (Διοριστήριο), Εκπαιδευτές και Παρατηρητές Διαιτησίας (Διοίστήριο), απαγορεύεται ρητώς να συμμετέχουν σε πρωταθλήματα ακαδημιών που οργανώνονται από ιδιώτες ή ιδιωτικά κλαμπ χωρίς την έγγραφη έγκριση της Ε.Π.Ο. ή της οικείας Ένωσης.

2. Σε περίπτωση συμμετοχής τους χωρίς την απαραίτητη έγγραφη έγκριση τιμωρούνται με αποκλεισμό έξι (6) μηνών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου