Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

And the...Κούπα goes to...


Αν και είναι λίγο αργά για την δημοσίευση αυτού άρθρου νομίζω ότι είναι χρέος μου να το δημοσιεύσω...είναι γράμεννο από έναν απλό φίλαθλο...



Με αφορμή την επερχόμενη απονωμή των Oscar ας κάνουμε μία mini ανασκόπηση στην κορυφη,μια εκτιμηση για το που θα πάει η κούπα....Θα γίνει πράσινη,κόκκινη ή θα παει για φραπε ???!!!!!

Κυριακή(7/03), 9 το βραδάκι...τα ματσάκια τελειωμένα...σκόρπιες σκέψεις που πρέπει να μπούνε σε σειρά...

Παναθηνα'ι'κός (58)

Επίθεση και πάλι Επίθεση...
Ο Παναθηναικός παρουσιάζει φέτος ένα καθαρα επιθετικά προσανατολισμένο σύνολο...Μικρές αποστάσεις,έμφαση στη προσωπική ενέργεια,σέντρες ακριβείας για ένα και μόνο στοχο...την πιο απρόβλεπτη κόμμη στα σύγχονα ποδοσφαιρικά δεδομένα...τον Djibril(21 γκολάκια ο τύπας!). Ο άνθρωπος που πάει να σπάσει όλα τα κοντέρ σκοράροντας με κάθε τρόπο.Το βασικό ατού του Π. φέτος ακούει στο όνομα Cisse, κι αν συνδιαστεί με τη καταπληκτική απόδοση κατα διαστήματα των Leto,Σάλπι,Νίνη τότε συνθέτουν το καλύτερο επιθετικό σύνολο του ελληνικού πρωταθλήματος...Ικανό να τους δώσει τον τίτλο?...

Κέντρο δημιουργίας
Ακολουθώντας το μοτίβο της επίθεσης το κέντρο του Π. εχεί σαφέστατους δημιουργικούς προσανατολισμούς με Κάρα και Κατσούρ να έχουν αρκετά γκολ περισσότερα από τις επιθετικές γραμμές άλλων ομάδων!Η μόνη υποψία αμυντικής κατεύθυνσης στο σύνολο του κένρου είναι ο τρίτος χαφ που τοποθετείτε,με τον ανεβασμένο φέτος Gilberto κιαι το στεθερό Simao.

Άμυνα...χαρταετός
Κι αν κάτι φέτος είναι αυτό πυ αμαυρώνει την αγωνιστική εικόνα του Π. δεν είναι άλλο απο την άμυνα.Ε όχι,δεν είναι ο Sariegi για τον Π.,ούτε ο Kante. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Παναθηναικός είναι τις λογικής θα φάω 1 αλλά θα βάλω 2.Κανένας αυτοματισμός και αλληλοκάλυψη,συνεργασία σε χαμηλά επίπεδα και με τα μπακ του Π. να παραπαίουν ανα διαστήματα,ότι σώζεται φέτος είναι από τον Σπυρόπουλο και τον τρισκατάρατο Βύντρα.

Πρόγραμμα
Το πρόγραμμα του Π. είναι το πιο απαιτιτικό εκ των τριών διεκδικιτών.Ο Νιόπλιας πρέπει να κάνει σωστή διαχείρηση δυνάμεων ούτως ώστε ο Π. να μείνει και στους τρείς στόχους του.Ένα πρόγραμμα που θα δείξει το κατά πόσο ο Π. έχει το απαιτούμενο βάθος πάγκου για να αντέξει τους 4(το λιγότερο ) πρόσθετους αγώνες σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, Παοκ και Ολυμπιακό.

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναικός
Παναθηναικός-Ολυμπιακός
Ατρόμητος-Παναθηναικός
Παναθηναικός-Ηρακλής
ΠΑΣ Γιαννενα-Παναθηναικός
*υπενθυμίζεται πως ο Π. έχει τουλάχιστον δύο αγώνες στο Europa League με Στανταρ και δύο με ΠΑΣ Γιαννινα για το κύπελλο Ελλάδος,



Νιόπλιας
Ο προπονητής του Π. έπεσε κατευθείαν στα βαθιά καθώς είχε να διαχιρειστεί μια κρίσιμη κατάσταση στον Π. και το έκανε με απόλυτη επιτυχια....Μάλιστα έκανε τα 6x6 σε πρωτάθλημα και τη μεγάλη πρόκριση επί της Ρόμα μέχρι να έρθουν τα στραβοπατήματα απο Καβάλα και Παοκ.Είναι υπεύθυνος για το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο που παίζει ο Π. αλλά υστερεί σε πείρα καθώς κοουτσάρει πρώτη φορα ομάδα SL!

Επίθεση:4.5/5
Κέντρο:3/5
Άμυνα:2/5
Ευκολία προγράμματος:2/5
Προπονητής-Τακτική:3/5
Σύνολο:14.5/25


ΠAOK(56 β.)

Που είναι η επίθεση?
Και αυτήν είναι η αλήθεια.Όταν έχεις πάρει μόνο 7 γκολ από τους Center For σου όλη τη χρονία είναι λογικό να απορείς.Οι Filomeno,Muslimovic,Edinho,Παπάζογλου βλέπουν πολύ λίγες φορές δίχτυα στο πρωτάθλημα καθως δεν ξεφεύγουν απο τη λογική του αμυντικού ποδοσφαίρου του ΠAOK.Κι αφού ο Sorlin πέζει καθαρά αμυντικα και ενα απο τα μεγαλύτερα ταλέντα αυτού του τόπου(Κούτσια) δεν έδεσε στον Παοκ μέχρι στιγμής ποιος καθαρίζει τη μπουγάδα για τον δικέφαλο?Mα φυσικά οι σεληνιασμένοι Vierinha,Ivic. Έχοντας μαζι 14 γκολ και 8 ασίστ είναι ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει επιθετικά ο Παοκ.Όσο για τον Cristiano....next year!

Κέντρο...γρανίτης
Τα αμυντικά χαφ του Παοκ σπάνια αφήνουν να περάσει η μπάλα θυζιάζοντας έτσι τις δημιουργικές αρετες που έχουν.Το δίδυμο Garcia-Vitolo είναι το καλύτερο αμυντικά στην Ελλάδα και αυτό αντικατοπτρίζεται από τους αριθμούς.Σπάνια πέρνουν επιθετικές πρωτοβουλιες και αυτές εγκιτε σε κάποια σουτ κυρίως όταν χρησιμοποιείται ο Φωτάκης.

Άμυνα...number 1
Και ναι...ο ΠAOK μπορεί να περιφανεύεται ότι έχει την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη.Είναι η μοναδική ομάδα που έχει δεχθει 10 γκολ σε 26 αγώνες και αυτο οφείλεται στην ομοιογένεια που αυτην έχει καθως και στους αναγεννημένους Μαλεζά,Αραμπατζή.Κι όταν έχεις εναν Contreras διπλα σου μαζί με έναν Snaunsner και ένα ετοιμοπόλεμο Savini τότε όλα είναι παραλίγο τέλεια.Τέλεια γίνονται όταν ο αριστερός σου μπακ,Lino, έχει 4 ασίστ και 2 γκολ.

Πρόγραμμα
To πρόγραμμα του ΠAOK είναι το ευκολότερο των τριών καθώς έχει απαλλαχθεί λόγω αποκλεισμού από εγχώρια και ευρωπαικά κύπελλα.Με μόνο θεωρητικά δύσκολο ματς στο Βικελίδης, ο ΠAOK επικενρώνεται μόνο στο πρωτάθλημα.

'Αρης-Παοκ
Παοκ-Αεκ
Λάρισσα-Παοκ
Παοκ-Καβαλα
Παοκ-Εργοτέλης

Fernando Santos
Ο Εl mecanico του ελληνικού ποδοσφαίρου κατάφερε να μεταμορφώσει τον Παοκ και να τον κάνει να έχει βλέψεις πρωταθλητισμού.Όπως ακριβώς είχε κάνει και με την Αεκ. Είναι αυτός που πιστώνεται την επιτυχία του Παοκ παρόλο που παρουσιάζει καθαρα αμυντικούς προσανατολισμούς.Δεν ψηφίστηκε άδικα προπονητής της δεκαετίας...

Επίθεση:3/5
Kέντρο:3/5
Άμυνα:5/5
Ευκολία προγράμματος:3/5
Προπονητής-Τακτική:4/5
Σύνολο:18/25

Ολυμπιακός(53 β.)

Λάου Λάου...χωρίς Λούα Λούα
Η επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού φέτος μοιάζει με το Κ.Α.Τ. σε μέρες έντονης χιονόπτωσης.Μια ο Μήτρογλου σπάει τη μύτη,μια ο Derby το μάγουλο,ο Galleti τρέχει στα νοσοκομεία,ο Diogo παθαίνει κράμπες πιο συχνα κι απο τα download της ταινείας της Τζούλιας.Ο Datollo έφυγε για το ιατρικό δελτίο ακόμα δεν τον γνωρίσαμε και ο Zairi είναι ξεχασμένος.Μόνη όαση σε αυτό το ναυάγειο της επιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού ο Lua Lua που προσπαθεί να βγάλει μόνος του τα κάστανα από τη φωτια.Η δουλειά βρομάει λανθασμένη προετοιμασία και η επιθετική γραμμή του Θρύλου πρέπει να συνέλθει για να ανταπεξελθει στις τελευταίες 5 αγωνιστικές.

Κέντρο...αργοπορίας
Ο Ολ. παρουσιάζεται ιδιαίτερα νοθρός τις τελευταίες αγωνιστικες και αυτό οφείλεται στην καχεκτικότητα που αποπνέει το κέντρο του.Ένα κέντρο που φαινόταν,και είναι,ιδιαίτερα ελπιδοφόρο.Ο Στολτίδης και ο Maresca είναι εκτός ρυθμού με το Ledesma εξαφανισμένο.Η τελευταία ελπίδα του Ολυμπιακού βρισκόταν σε έναν από τους MVP του περσινού προταθλήματος και ιδιαίτερα επιθετικογενή του πρώτου γύρου,Dudu ο οποίος τρέχει για...φιλικά.

Άμυνα..ελπίδας
Κι αν κάτι είναι που κάνει χαρούμενους φέτος τους φιλάθλους του Ολυμπιακού είναι η αμυντική γραμμή τους,καθώς μπορούν να περηφανεύονται πως έχουν έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς που έχουν περάσει απο τα ελληνικά γήπεδα,ονόματι Melberg.Κι αν δίπλα του βάλεις τον σταθερότατο Αβραάμ,στο αριστερό άκρο τον Bravo..αλα Galacticos και τον καλύτερο έλληνα μπακ ,τον Τόρο,τότε έχεις μία από τις καλύτερες άμυνες τις Ελλάδας.

Πρόγραμμα
Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού είναι μεσαίας δυσκολίας σε σχέση με τους άλλους δύο συνδιεκδικιτές του πρωταθλήματος.Καθώς παρόλο που είναι απαλαγμένος από εγχώριες διοργανώσεις εκτός του πρωταθλήματος του απομένει τουλάχιστον ένα ευρωπαικό παιχνίδι για το Champions League με την Μπορντό.

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιαννινα
Παναθηναικός-Ολυμπιακός
Ολυμπιακός-Ξάνθη
Πανθρακικός-Ολυμπιακός
Ολυμπιακός-Άρης
*υπενθυμίζουμε τον ενδιάμεσο αγώνα του Ολυμπιακού για τους 16 του Ch.League

Μπάντοβιτς
Ο Μπάντοβιτσ δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά τους παίχτες του Ολυμπιακού.Και τι να κάνει ο άνθρωπος?Πήρε μια ομάδα όπου δουλεύτηκε από έναν Γεωργιανό,πορεύτηκε με έναν Βραζιλιάνο και κατέληξε σε ένα Σέρβο.Ο Μπάντοβιτσ είναι πλέον η γνώστή λύση ανάγκης του Ολυμπιακού η οποία αδυνατεί να κατασταλάξει σε ένα συγκεκριμένο σύστημα.Άλλωστε δεν τον βοηθούν και οι ποδοσφαιριστές του με τους συνεχόμενους τραυματισμούς.

Επίθεση:2.5/5
Kέντρο:2/5
Άμυνα:4/5
Ευκολία προγράμματος:2.5/5
Προπονητής-τακτική:2/5
Σύνολο:13/25

Κι όμως τα αποτελέσματα δείνουν πρωταθλητή τον Παοκ.Οι αριθμοί όμως λένε όλη την αλήθεια??..
Κι όμως όχι γιάτι όπως όλα δείχνουν το πρωτάθλημα θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου