Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Προτείνουν έναν μόνο όμιλο!


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄- Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, Έκτακτη Γενική Συνέλευση των ΠΑΕ και ΤΑΠ της Β΄ και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, με κύριο θέμα την αναδιάρθρωση της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Την Παναχαϊκή εκπροσώπησε στην σημερινή σύσκεψη το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΑΕ, Σπύρος Τσαρούχης που ανέφερε στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96,3 και στην εκπομπή του Αλέξη Διγενή:

«Πριν δυο εβδομάδες είχαμε συζητήσει τρία προτάσεις για την Γ΄ Εθνική κατηγορία. Είτε να πάμε σε έναν όμιλο με συρρίκνωση των ομάδων, είτε με 2 ομίλους των 18 ομάδων, είτε Γ’ Εθνική με 4 ομίλους! Η τρίτη πρόταση είναι αλήθεια ότι δεν ακούστηκε σήμερα καθόλου. Υπήρχε έντονη η υποστήριξη να παραμείνει η Γ’ Εθνική ως έχει και μάλιστα το στήριξαν πιο πολύ οι ομάδες του Βορρά. Εγώ επέμενα, έχοντας μιλήσει με τον πρόεδρο της Παναχαϊκής κ. Αλέξη Κούγια για έναν όμιλο, ούτως ώστε να υπάρχουν λιγότερες ομάδες που θα έχουν οικονομική αυτονομία και να προωθούν χορηγούς πιο εύκολα και να έχουν και περισσότερα έσοδα και να είναι διαιρεμένα αντί για 36 να είναι για 20.

Τελικά, η πλειοψηφία δέχθηκε την πρόταση του διευθυντηρίου και αποφασίστηκε να εισηγηθούμε έναν όμιλο στην Γ’ Εθνική κατηγορία, την ψηφίσαμε αμέσως μετά και έτσι την μεθεπόμενη χρονιά 2011-12 προτείνουμε Γ’ Εθνική με 24 ομάδες και την παραπάνω 2012-13 να πάμε σε έναν όμιλο των 20 ομάδων.

Και αύριο θα υπάρξει συνάντηση στην ΕΠΟ μεταξύ του κ. Πιλάβιου (σ.σ. ο οποίος πάντως δεν ήταν το τελευταίο διάστημα τόσο ζεστός σε ένα ενδεχόμενο ενός ομίλου στην Γ΄ Εθνική) και του προεδρείου της Ένωσης Β’ – Γ’ Εθνικής, για να του καταθέσουμε το σημερινό ψήφισμα αλλά ταυτόχρονα και άλλες τρεις προτάσεις. Να υποβιβαστούν φέτος 4 ομάδες από κάθε όμιλο. Το δεύτερο να παίζουν 5 νέοι κάτω των 21 ετών από δύο που ισχύει φέτος και έτσι να έχουμε λιγότερη αιμορραγία στα συμβόλαια των παικτών και να επιτραπεί η συμμετοχή τριών κοινοτικών κάτω των 22 ετών. Οι τελικές αποφάσεις όμως ανήκουν στον κ. Πιλάβιο και την ΕΠΟ».

πηγή: sportfmpatras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου