Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Μπροστά γκρεμός και πίσω ρέμα…


Ίσως ο καταλληλότερος χαρακτηρισμός για το φετινό Μουντιάλ είναι «ανατρεπτικό»…Όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων για το παγκόσμιο κύπελλο, ποιός θα περίμενε ότι στο Η γκρουπ, η Χιλή θα ήταν πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα και δεύτερη και κατατρεγμένη η Ισπανία. Οι «Φούριας Ρόχας» ήταν πρώτοι στα στοιχήματα για την κατάκτηση του πολυπόθητου τρόπαιου αλλά μέχρι στιγμής όλα είναι στον «αέρα».

Οι ισπανοί στις 25 Ιουνίου θα δώσουν μέχρι στιγμής το σημαντικότερο παιχνίδι της διοργάνωσης, με την πρωτοπόρο Χιλή. Οι Λατινοαμερικάνοι θα παλέψουν μέχρι τέλους ώστε να πάρουν τους 3 βαθμούς αλλά και συγχρόνως να εξασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε το ματς «παιχνίδι γοήτρου» για δύο βασικούς λόγους.

Αρχικά γιατί είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα για την Χιλή να τερματίζει πρώτη στον όμιλο, μπροστά από το φαβορί της διοργάνωσης και δεύτερον σε καμία περίπτωση η Ισπανία δεν θα ήθελε να έχει την τύχη της Γαλλίας. Με τα μέχρι ώρας προγνωστικά θα πρέπει μάλλον να ξεκινήσουμε να αποκαλούμε το Μουντιάλ «η ανατρεπτική γιορτή του ποδοσφαίρου».

της Λίας Λάγιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου