Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ...

Η πρώτη νίκη της Εθνικής μας σε τελική φάση Παγκοσμίου κυπέλλου είναι γεγονός.
Οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έδωσαν μια ηχηρή απάντηση σε όσους τους κατέκριναν και μπήκαν ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Στα πρώτα λεπτά, του ιστορικού για μας αγώνα, η Εθνική μας ήλεγχε τον αγώνα όμως ένα τραγικό λάθος σε στημένη φάση, όπως και στο παιχνίδι με την Κορέα, ήταν αυτό που έκοψε τα φτερά των Ελλήνων παικτών. Η ομάδα μας όμως βρήκε γρήγορα τα πατήματα της και πήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Η αποβολή του Κάιτα στο 33' και η γρήγορη αντίδραση του Ρεχάγκελ, βγάζοντας τον Παπασταθόπουλο και ρίχνοντας στη μάχη τον Σαμαρά, ήταν αυτά που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για αυτό που θα επακολουθούσε. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο άνθρωπος που μας έστειλε στα γήπεδα της Αφρικής έκανε το 1-1 και έδωσε ξανά την αυτοπεποίθηση που έλειπε απο τους παίκτες μας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εθνική μας δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και στο 77' μετά απο ένα σουτ του Τζιόλη και ασταθής απόκρουση του Ενιεάμα ο Τοροσίδης έσπρωξε τη μπάλα στα δύχτια και μας έστειλε στα ουράνια. Η ομάδα μας συνέχισε την πίεση δημιουργώντας ευκαιρίες χωρίς όμως την επίτευξη τρίτου γκολ παρ'όλα αυτά κράτησε άνετα μέχρι τέλους τους χρυσούς 3 βαθμούς.


Συνθέσεις

Ελλάδα:

Αλέξανδρος Τζόρβας, Λουκάς Βύντρα, Σωκράτης Παπασταθόπουλος (36' Γιώργος Σαμαράς), Βασίλης Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σωτήρης Κυργιάκος, Αλέξανδρος Τζιόλης, Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Κατσουράνης, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Φάνης Γκέκας (79' Σωτήρης Νίνης)

Νιγηρία:

Βίνσεντ Ενιεάμα, Τζόζεφ Γιόμπο, Ντάνι Σίτου, Τσιντί Οντία, Ταγέ Ταϊβό (55' Ούα Ελντερσον Εσιεχίλε), Κάλου Ούτσε, Σάνι Κάιτα, Ντίκσον Ετούχου, Αρούνα Λούκμαν, Γιακούμπου Αγεγκμπένι, Πίτερ Οντεμβίγκι (46' Τσινέντου Ομπάσι)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου