Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Αφιέρωμα στον Ζοέλ Επαλέ


Ο Ζοέλ Επαλέ είναι ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο με την παρουσία τους. Παιδί ''διαμάντι'', αγωνίστηκε στην χώρα μας για περίπου μια δεκαετία.

Ο Επαλέ ξεκίνησε την καριέρα του στην Ντουάλα και αγωνίστηκε με τα χρώματα της μέχρι το 1998, ώσπου μεταγράφηκε στον Εθνικό Πειραιώς για μια τριετία. Η συνέχεια γνωστή ο Καμερουνέζος άσος παίρνει μεταγραφή για την Παναχαϊκή (44 συμμετοχές- 3 τέρματα).

Πολύ καλά τα χρόνια στην Πάτρα, παρά τις όποιες δυσκολίες που παρουσιάστηκαν. Το 2002 μετακομίζει στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη. Από τους καλύτερους των «κιτρίνων» με τους οποίους κερδίζει την έξοδο στο Κύπελλο UEFA.

Πακέτο με Νασίφ Μόρρις στον Παναθηναϊκό με τον οποίο σε 15 συμμετοχές σημείωσε 1 γκολ, κέρδισε το νταμπλ με το «τριφύλλι» ύστερα από εφτά χρόνια.

Ομολογουμένως της καλύτερη χρονιά του στην Ελλάδα την έκανε με τον «Γηραιό» με τον οποίο κέρδισε την έξοδο στο Κύπελλο Ευρώπης πετυχαίνοντας 20 τέρματα μέσα σε δύο χρόνια.

Τον Ιανουάριο του 2007 η γερμανική Μπόχουμ τον αγοράζει τον για 450.000 € και του προσφέρει συμβόλαιο τριών χρόνων. Ο διεθνής Καμερουνέζος συμμετείχε το 2000 στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 2002 στο FIFA World Cup . Φέτος θα φοράει τα χρώματα της FC Μπακού.

Πηγή: wikipedia, epalle.gr
Επιμέλεια: Αποστόλης Νικολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου