Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Αμπελόκηποι - Πανιώνιος/Αχιλλέας 1-2


ρεπορτάζ : Δημήτρης Σαρρής

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κολλάρο, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, ο Πανιώνιος / Αχιλλέας επιβλήθηκε 2-1 των Αμπελοκήπων στο γειτονικό ντέρμπι, παίρνοντας την ρεβάνς για την ήττα στον α’ γύρο. Το «τρίποντο» αυτό έδωσε νέα βαθμολογική ανάσα στην ομάδα του Πέτρου Λεβεντάκου, ενώ στον αντίποδα οι Αμπελόκηποι μπήκαν σε περιπέτειες υποβιβασμού.

Η ομάδα των Συχαινών (τυπικά γηπεδούχος) ήταν αυτή που απείλησε πρώτη μόλις στο 1΄, όταν ο Κληρόπουλος εξουδετέρωσε το απευθείας φάουλ του Α. Λαγκαδινού, όμως ο Πανιώνιος / Αχιλλέας ήταν αυτός που … πάτησε γκάζι στην συνέχεια, δημιουργώντας ευκαιρίες με τους Μάργαρη 22΄ και Τσαλπατούρο 24΄.

Οι Αμπελόκηποι στάθηκαν άτυχοι στο 44΄, όταν η κεφαλιά του Ρηγόπουλου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι μετά από απόκρουση του Κληρόπουλου, ενώ στο 45΄ η ομάδα της Αγυιάς ισοφάρισε τα δοκάρια σε διαγώνιο σουτ του Μάργαρη.

Στην επανάληψη οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο, καταφέρνοντας σε διάστημα 8 λεπτών να παραβιάσουν δύο φορές την εστία του Περδικάρη. Στο 47΄ ο Κολλάρος άνοιξε το σκορ (0-1) με συρτό σουτ, μετά από ασίστ του Τσαλπατούρου, ενώ ο ίδιος παίκτης σημείωσε και το 0-2 στο 55΄ με κοντινό πλασέ, μετά από σέντρα του Γκλαβά.

Με την πλάτη πλέον στον τοίχο, οι Αμπελόκηποι αντέδρασαν, είχαν δοκάρι (οριζόντιο) σε σουτ «κεραυνό» του Α. Λαγκαδινού στο 57΄ και χάνοντας καλή ευκαιρία με τον Ρηγόπουλο στο 67΄. Ο Πανιώνιος / Αχιλλέας απείλησε ξανά στο 79΄ με τον Ν. Μάγκο (απέκρουσε με τα πόδια ο Περδικάρης), ενώ απίστευτη ευκαιρία έχασε ο Α. Λαγκαδινός στο 81΄ (προηγήθηκε εκπληκτικό τακουνάκι του Ρηγόπουλου), όταν ο Κληρόπουλος απέκρουσε σωτήρια στο τετ-α-τετ.

Ο έμπειρος γκολκίπερ του Πανιώνιου / Αχιλλέα είπε ξανά «όχι» στον Ρηγόπουλο στο 86΄, αποκρούοντας σε κόρνερ το απευθείας φάουλ του τελευταίου. Οι Αμπελόκηποι κέρδισαν πέναλτι στο 89΄ σε ανατροπή του Μπαλασκέρη από τον Σεϊντη (αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα) και ο Μπαλασκέρης ευστόχησε από τα 11 βήματα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Αριστη ήταν η διαιτησία του Ανδρέα Λαγού (Χρ. Παπαδόπουλος – Γασπαρινάτου).


ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
: Περδικάρης, Βασιλόπουλος, Ραμαντάνης, Καρέλας (46΄ λ.τ. Χρ. Λαγκαδινός), Γεωργαντόπουλος, Πήττας (67΄ λ.τ. Φωκάς), Νάτσης, Γκούσκος (60΄ Μπαλασκέρης), Τρυπαναγνωστόπουλος, Α. Λαγκαδινός, Ρηγόπουλος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / ΑΧΙΛΛΕΑΣ
: Κληρόπουλος, Δέδος, Γκλαβάς (86΄ Μανθόπουλος), Γ. Κρίθης, Α. Δίπλας, Καϊμακάς, Μάργαρης (72΄ Ρουμελιώτης), Βάρρας, Κολλάρος, Τσαλπατούρος (79΄ Ν. Μάγκος), Σεϊντης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου