Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Αιγιέας/Άρης - Απόλλων Εγλυκάδας 1-4


Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου ο Απόλλων Εγλυκάδας απέναντι στον Αιγιέα/Άρη. Η ομάδα της Εγλυκάδας δήλωσε ''παρών'' σε ένα πολύ κρίσιμο και δύσκολο αγώνα και έδειξε μετά από αρκετό καιρό τις πραγματικές τις δυνατότητες. Απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά και εκτός από ελάχιστες στιγμές στο παιχνίδι που απειλήθηκε από τους γηπεδούχους, πήρε σχετικά μια άνετη και πολύ σημαντική για την συνέχεια νίκη.

Ο Απόλλων ευτύχησε να προηγηθεί με ένα τέρμα από τα ΄''αποδυτήρια'' του Βασίλη Ραμόπουλου στο 2' με όμορφη γυριστή κεφαλιά και αφού η μπάλα βρήκε αρχικά το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκολφίνου. Ένα γκόλ που βοήθησε την ομάδα της Εγλυκάδας τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά να παίξει στην συνέχεια όμορφο ποδόσφαιρο.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν περισσότερο με τα άκρα τους να απειλήσουν αλλά οι Σπαθής και Κ. Αβραμόπουλος ήταν πραγματικά ''απροσπέλαστοι'' και δεν άφηναν καμία μπάλα να χαθεί. Στο 10' ο Απόλλων έχασε νέα καλή ευκαιρία μετά από όμορφη συνεργασία Ραμόπουλου-Παναγόπουλου με τον τελευταίο να σουτάρει αλλά την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 20' ήταν η σειρά του Γιαννόπουλου να απειλήσει με κεφαλιά αλλά την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Γκολφίνου. Νέα καλή ευκαιρία με τον Νίκο Κυριτόπουλο στο 25' να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την έξοχη μπαλιά του Σουγλέρη και να διπλασιάσει τα τέρματα του Απόλλωνα. Στο 33' όμως ήρθε ο Γιαννόπουλος με κεφαλιά και έπειτα από κόρνερ του Ν. Κυριτόπουλου να διπλασιάσει το σκόρ και να δώσει πολύ σημαντικό προβάδισμα νίκης στους φιλοξενούμενους.

Το β' μέρος δεν ξεκίνησε καλά για τον Απόλλωνα, αφού ο Γκοτσόπουλος στο 50' και εκμεταλλευόμενος μία από τις ελάχιστες ολιγωρίες της άμυνας των φιλοξενουμένων, μείωσε με πλασέ σε 1-2 και έβαλε ξανά στο παιχνίδι την Αιγιώτικη ομάδα. Μάλιστα στο 55' ο ίδιος ποδοσφαιριστής έχασε τεράστια ευκαιρία όταν το αριστερό σούτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή ''έγλειψε'' το δοκάρι του Αγοράκη, φεύγοντας ελάχιστα άουτ.

Μια πολύ μεγάλη ευκαιρία που θα μπορούσε να αλλάξει την ροή του αγώνα. Ο Απόλλων βέβαια συνέχιζε να είναι καλύτερος και να δημιουργεί επικύνδινες καταστάσεις στην εστία του Γκολφίνου και σε μια από αυτές στο 70' ο Ραμόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων με τον Ν. Μούρ να τον ανατρέπει ώς τελευταίος ποδοσφαιριστής ακριβώς πάνω στην γραμμή της μεγάλης περιοχής. Ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων δέχτηκε την κόκκινη κάρτα και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Στην εκτέλεση του φάουλ ο Σουγλέρης με έξοχο πέρασμα πάνω από το τείχος πέτυχε το 1-3 και έδωσε και πάλι μια απόσταση ασφαλείας στην ομάδα του. Κάπου εκεί τα παράτησε και ο Αιγιέας/Άρης που είχε μόνο μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Βάκρινου στο 85' να καταλήγει στην αγκαλιά του Αγοράκη.

Στο 86' ο Β. Νικολόπουλος έχασε την ευκαιρία με σούτ να κάνει το 1-4, κάτι όμως το οποίο κατάφερε ο Παναγόπουλος με ένα καταπληκτικό σούτ έξω από την περιοχή, αφήνοντας στην κυριολεξία ''άγαλμα'' τον Γκολφίνο.

Ο Απόλλων πέτυχε μια πολύ σπουδαία νίκη σε μια περίοδο που δεν ήταν και στα ''καλύτερα του''. Το σημαντικότερο είναι ότι απέδωσε και πολύ καλό ποδόσφαιρο και έδειξε ότι οι δύο εβδομάδες διακοπής του πρωταθλήματος τον βοήθησαν να βελτιωθεί και να ανακάμψει. Επόμενος αντίπαλος είναι την Τετάρτη η ομάδα των Αμπελοκήπων.


ΑΙΓΙΕΑΣ/ΑΡΗΣ
: Γκολφίνος, Τσακάι (72' Μονοκρούσος), Ν. Μούρ, Κολύβρας, Ψιμούλης (84' Παρίσης), Βλάχος, Βάκρινος, Ανδριώτης, Γκοτσόπουλος, Φουκής (46' Οικονομόπουλος), Μάνε.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Κ. Αβραμόπουλος, Σπαθής, Κουλούρης (86' Θεοδωρακόπουλος), Γιαννόπουλος, Ανδριακόπουλος, Σ. Κυριτόπουλος, Ν. Κυριτόπουλος (83' Β. Νικολόπουλος), Παναγόπουλος, Σουγλέρης, Ραμόπουλος (88' Ντάβλας).

Πηγή: apolloneglykadas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου