Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Α1 ΕΠΣΑ: Στατιστικά που ενδιαφέρουν...


** Η Θυέλλα Σκιαδά παρέμεινε στην 1η θέση της βαθμολογίας με 46 βαθμούς, παραμένοντας για 14η αγωνιστική αήττητη και διαθέτοντας παράλληλα την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 58 τέρματα. Αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός ότι δεν έχει ηττηθεί ακόμα εκτός έδρας.

** Ο Απόλλων Εγλυκάδας επέστρεψε στις νίκες μετά τα δύο χαμένα ντέρμπυ και βρίσκεται μόνος 2ος με 45 βαθμούς. Διαθέτει την 2η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα αλλά το καλύτερο μαζί με την Θύελλα Σκιαδά goal average (+34)

** Ο Άρης Πατρών ανέβηκε στην 3η θέση με 43 βαθμούς. Κατάφερε να ξεπεράσει ένα ακόμα ντέρμπυ και μετράει συνολικά με τις ομάδες της πεντάδας (2 νίκες, 3 ισοπαλιές και 1 ήττα).

** Το Λιμνοχώρι δεν κατάφερε να κερδίσει ένα 2ο σερί ντέρμπυ και υποχώρησε στην 4η θέση με 40 βαθμούς. Έχει πληρώσει πάντως ακριβά την αστάθεια που παρουσιάζει από την 14η αγωνιστική και έπειτα αφού συνολικά μετράει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες
** Ο Πείρος συνεχίζει το ‘’βιολί’’ του στο Ίσωμα και έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες στην έδρα του, διατηρώντας το απόλυτο. Με την νίκη απέναντι στους Πετεινούς έφτασε και αυτός τους 40 βαθμούς . Διαθέτει μακράν την καλύτερη άμυνα με 10 τέρματα και έχει να δεχτεί γκόλ εδώ και 8 παιχνίδια (720 λεπτά).

** Οι Πετεινοί έμειναν στους 36 βαθμούς αφού δεν τα κατάφεραν ούτε αυτοί στο Ίσωμα. Πάντως με την έλευση του Μάκη Παρασκευόπουλου είναι αρκετά ανεβασμένοι αφού με αυτόν στον πάγκο τους μετράνε 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.

** Ο Φαραικός έφτασε τους 35 βαθμούς και συνεχίζει να ελπίζει σε είσοδο στην τετράδα των μπαράζ (εάν αυτά διεξαχθούν). Με τον Ρωμανό σημείωσε την 2η συνεχόμενη νίκη του.

** Ο Ολυμπιακός δείχνει σημάδια ανάκαμψης αφού σημείωσε την 2η σερί νίκη του και έφτασε τους 32 βαθμούς. Δυστυχώς η ομάδα του Κώστα Καλπουζάνη πληρώνει την μεγάλη κοιλιά που παρουσίασε από την 8η εώς και την 19η αγωνιστική και έμεινε αρκετά πίσω.

** Η Δόξα Παραλίας ακολουθεί πορεία πρωταθλητισμού τις τελευταίες 7 αγωνιστικές στις οποίες έχει 6 νίκες και 1 ισοπαλία. Κατάφερε να φτάσει τους 28 βαθμούς στο πρωτάθλημα και να απομακρυνθεί τελείως από τις επικίνδυνες θέσεις.

** Η Θύελλα Αιγίου ηττήθηκε για 2ο σερί παιχνίδι στην Εγλυκάδα και έμεινε στους 27 βαθμούς. Δείχνει μια μικρή αγωνιστική καθίζηση μετά από μερικές καλές αγωνιστικές που είχε κάνει αφού και στα δύο τελευταία της παιχνίδια με Πανιώνιο/Αχιλλεά και Απόλλων Εγλυκάδας έχασε σχετικά έυκολα.

** Επέστρεψαν και πάλι τα χαμόγελα στην ομάδα του Πανιώνιου/Αχιλλέα που πέτυχε το 2ο σερί διπλό του στο πρωτάθλημα και έφτασε τους 27 βαθμούς, καταφέρνοντας να απομακρυνθεί και άλλο από τις επικίνδυνες θέσεις.

** Νίκησαν άλλο ένα παιχνίδι ‘’παραμονής’’ οι Αμπελόκηποι και έφτασαν τους 26 βαθμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα των Συχαινών μετράει στα τελευταία 11 παιχνίδια, 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες και είναι ένα στατιστικό που δείχνει γιατί έχει καταφέρει να αναρριχηθεί σε μια σχετικά άνετη θέση.

** Η Αναγέννηση Ψαθοπύργου είναι η ομάδα ‘’ερωτηματικό’’ του πρωταθλήματος. Μια ομάδα που αδικεί πολλές φορές τον εαυτό της και το λέμε αυτό γιατί πιστεύουμε ότι διαθέτει μια από τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος. Με την αγωνιστική της πορεία τους τελευταίους αγώνες έχει καταφέρει να ‘’μπλέξει’’ σε περιπέτειες καθώς τις τελευταίες 11 αγωνιστικές μετράει 1 νίκη, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες, έχοντας 23 βαθμούς.
** Ότι ισχύει για την Αναγέννηση, ισχύει και για τον Αιγιέα/Άρη. Τα ίδια ακριβώς πιστεύουμε και για την ομάδα του Αιγίου. Έχει 21 βαθμούς και βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο υποβιβασμού αν δεν ‘’ξυπνήσει’’ γρήγορα. Η αλήθεια είναι ότι έδειξε μικρά σημάδια ανάκαμψης τις τελευταίες αγωνιστικές αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στην Θύελλα Σκιαδά.

** Σε αγωνιστικό ‘’λήθαργο’’ βρίσκεται ο Άγιος Δημήτριος και αρχίζει να σφίγγει η ‘’θηλιά’’ και για αυτόν. Μετράει στους τελευταίους 8 αγώνες 6 ήττες και 2 ισοπαλίες και έχει κολλήσει στους 16 βαθμούς. ‘’Δεν βάζει γκόλ με τίποτα’’, διαθέτοντας την χειρότερη επίθεση με 16 τέρματα.

** Τα ίδια ισχύουν και για την ΑΠΟ Αρόης η οποία αγνοεί την λέξη ‘’νίκη’’ εδώ και 10 αγωνιστικές, έχοντας σε αυτό το διάστημα 7 ήττες και 3 ισοπαλίες. Είναι 3η από το τέλος με 14 βαθμούς και δύσκολα θα σώσει την ‘’παρτίδα’’ αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς.

** Μπορεί να βρέθηκε από ‘’σπόντα’’ στην Α1 Κατηγορία χωρίς να διαθέτει την ποιότητα και το ρόστερ να κρατηθεί σε αυτήν, αλλά τουλάχιστον η ομάδα του Λέων Αλισσού προσπαθεί και παλεύει τα παιχνίδια όσο μπορεί και έχει δυνάμεις. Βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 12 βαθμούς και πολύ δύσκολα θα καταφέρει να ξεκολλήσει από αυτήν. Διαθέτει επίσης και την χειρότερη άμυνα με 57 τέρματα.

** Ο Ρωμανός είναι η απογοήτευση του πρωταθλήματος. Σπάει κάθε αρνητικό ρεκόρ και έχει φτάσει τις 12 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Πλέον δεν υπάρχει και η ψυχολογία που θα ανατρέψει την κατάσταση στην ομάδα καθώς διαθέτει και αρκετά νεαρά παιδιά που δεν μπορούν να πάρουν εύκολα την ομάδα στις πλάτες τους και να ανατρέψουν την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου