Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Το φοβερό ρεκόρ του Άρη!


Μεγάλο αφιέρωμα στον Άρη και ειδικότερα στο απίστευτο αήττητο σερί που διατηρεί τα τελευταία σαράντα δύο χρόνια στα ευρωπαϊκά Κύπελλα αγωνιζόμενος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» φιλοξενεί η UEFA, η οποία κάνει ειδική αναφορά στην κόντρα των «κίτρινων» με την πανίσχυρη -όπως την χαρακτηρίζει ο Γιάννης Μιχαλήτσος- Μάντσεστερ Σίτι στους «32» του Europa League.

Παρόλο, λοιπόν, που ο Άρης δεν συμμετέχει ανελλιπώς στην Ευρώπη το ρεκόρ που έχει «χτίσει» είναι αξιοζήλευτο. Από το 1969 και το 1-1 με την Κάλιαρι για το Κύπελλο Εκθέσεων, έχει δώσει 24 συνολικά παιχνίδια στην έδρα του χωρίς να έχει χάσει σε κανένα, με απολογισμό 12 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες.

Με αφορμή την επικείμενη κόντρα με την Μάντσεστερ Σίτι, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου φιλοξενεί δηλώσεις του Γιάννη Μιχαλήτσου. «Είναι πανίσχυρη», τονίζει ο προπονητής του Άρη και εξηγεί: «Σκεφτείτε ότι είχε τον Αντεμπαγιόρ στον πάγκο και τώρα, ο ίδιος παίκτης είναι μία από τις πρώτες επιλογές στη Ρεάλ Μαδρίτης».

Για να συνεχίσει την παράδοση ο Άρης απέναντι στο εξαιρετικό σύνολο του Ρομπέρτο Μαντίνι που φιλοδοξεί να κατακτήσει το τρόπαιο θα πρέπει «να κάνουμε την καλύτερή μας εμφάνιση, ελπίζοντας παράλληλα να μην πιάσει το τοπ της απόδοσής της η Σίτι».

Όσο για τη συμβολή του κόσμου σε αυτό το κατόρθωμα, είπε: «Δεν υπάρχει μυστικό στην επιτυχία του Άρη. Είναι ένα ρεκόρ που εκτείνεται σε τέσσερις δεκαετίες και πολλές γενιές παικτών Ο κοινός παράγοντας είναι οι οπαδοί και δεν είναι κοινότοπο. Mεταδίδουν την ενέργειά τους στους παίκτες, τους ανεβάζουν το ηθικό, τραγουδούν ασταμάτητα για δύο ώρες, είναι εντυπωσιακοί. Το έχω βιώσει ως παίκτης και από τον πάγκο. Είναι δύσκολο να περιγράψω το συναίσθημα».

Πηγή: sportfm.gr
Photo: Action Images

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου