Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Μεγάλο "διπλό" μέσα στο Προάστιο


Μεγάλη νίκη μέσα στο Προάστιο πέτυχε ο Απόλλων Εγλυκάδας επί του Πανιώνιου/Αχιλλεά με 0-1 και αποσπάστηκε από την 3η θέση πέντε ολόκληρους βαθμούς, αφού ο Άρης γνώρισε την ήττα στο Αίγιο από την Θύελλα.

Η ομάδα της Εγλυκάδας έφυγε νικήτρια στο γήπεδο με ένα τέρμα ''σπάνιας ομορφιάς'' του Παναγιώτη Χριστόπουλου με ανάποδο ψαλιδάκι.

Η ομάδα της Εγλυκάδας έκανε ένα ώριμο παιχνίδι και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο χωρίς να εντυπωσιάσει με την αποδοσή της αλλά και χωρίς να απειληθεί σχεδόν καθόλου στον αγώνα. Η μοναδική καλή ευκαιρία των γηπεδούχων ήταν στο 10' με τον Μάργαρη ο οποίος με σούτ από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Σε όλη την διάρκεια του αγώνα η άμυνα των φιλοξενουμένων ήταν πραγματικά για ''σεμινάριο'', με την τριάδα Τσιντώνη-Γιαννόπουλου και Κ. Αβραμόπουλου να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση. Στο 15' ο Χριστόπουλος απείλησε με σούτ αλλά ο Κληρόπουλος μπλόκαρε έυκολα.

Στο 25' ο Απόλλων έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία με τον Ραμόπουλο να πλασάρει μόνος του απέναντι από τον Κληρόποπουλο την μπάλα άουτ. Στο 35' ήταν η σειρά του Σουγλέρη να χάσει μια ακόμα καλή ευκαιρία αλλά το σούτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές στο α' μέρος δεν είχε πολλές ευκαιρίες με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στο ημίχρονο με το 0-0.

Στο β' μερος ο Απόλλων πίεσε περισσότερο την αντίπαλη άμυνα και έχασε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες. Στο 55' ο Χριστόπουλος δεν καταφέρει από πολύ καλή θέση να πλασάρει καλά τον Κληρόπουλο, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 56' ήταν η σειρά του Τσιντώνη να στείλει με κεφαλιά την μπάλα πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων. Στο 65' ο τερματοφύλακας του Πανιώνιου/Αχιλλεα απεκρούει όμορφα την σεντρα-σούτ του Νίκου Κυριτόπουλου σε κόρνερ, ενώ στο 70' ήταν η σειρά του Βασίλη Ραμόπουλου να χάσει ακόμα μια καλή ευκαιρία αφού το σούτ που επιχείρησε από πλάγια της μικρής περιοχής πέρασε άουτ.

Στο 75' ο Γιαννόπουλος χάνει νέα ευκαιρία με την κεφαλιά του να περνάει άουτ. Και τελικά ήρθε ο ποδοσφαιριστής που εχει ''ματώσει'' φέτος τα αντίπαλα δίχτυα για να λυτρώσει και πάλι την ομάδα της Εγλυκάδας. Ο Σπύρος Κυριτόπουλος σεντράρει με το αριστερό του, ο Χριστόπουλος έχοντας το σώμα του ανάποδα από το τέρμα στόπαρε με το στήθος την μπάλα και χωρίς να το σκεφτεί έπιασε ένα καταπληκτικό ανάποδο ψαλιδάκι, ''καρφώνοντας'' την μπάλα στο δεξιό γάμα του ανήμπορου να αντιδράσει Νάσου Κληρόπουλου.

Ένα γκόλ μοναδικό από έναν πραγματικά ''τεράστιο'' ποδοσφαιριστή. Έξαλλοι πανυγηρισμοί από τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα οι οποίοι έβλεπαν να ανταμοίβονται οι κόποι τους. Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος του αγώνα ο Πανιώνιος/Αχιλλεάς προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία.

Ο Απόλλων πήρε ένα πολύ μεγάλο ''διπλό'' το οποίο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα των πρωτοπόρων μπορεί να αποδειχθεί ''χρυσάφι'' για την συνέχεια. Ήταν σοβαρός, συγκεντρωμένος και πολύ καλός όπως προαναφέραμε στα αμυντικά του καθήκοντα και δίκαια κέρδισε το παιχνίδι.

Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Απόλλων είναι η ΑΠΟ Αρόης, πρίν το μεγάλο ντέρμπυ με τον Άρη στην Εγλυκάδα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ : Κληρόπουλος, Χουσεσάνι (77' Γιάγκος), Γκλαβάς, Δέδος, Δίπλας Θ., Καιμακάς, Μάργαρης, Βάρρας, Κολλάρος (46' Γεωργόπουλος), Τσαλπατούρος (69' Βάλσαμος), Σταμπολίτης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ
: Αγοράκης, Κ. Αβραμόπουλος, Ραμόπουλος, Τσιντώνης (58' Σπαθής), Γιαννόπουλος, Ανδριακόπουλος, Σ. Κυριτόπουλος, Ν. Κυριτόπουλος, Χριστόπουλος, Σουγλέρης (84' Β. Νικολόπουλος), Παναγόπουλος (68' Κατεργάρης)


ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ :


** ''Στρατιωτικό χαιρετισμό'' για τον Παναγιώτη Χριστόπουλο την ώρα που σημείωσε αυτό το σπάνιο τέρμα και ένα κουβάρι έγιναν όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Πλέον ο Τάκης μετατίθεται στην Σάμο και δεν υπήρχε καλύτερο δώρο από αυτό το γκόλ για την ομάδα του.

** Ανδριακόπουλος και Καιμακάς, δύο πραγματικά μεγάλοι ποδοσφαιριστές, ''όργωσαν'' το κέντρο του γηπέδου.

** Πολύ καλή δουλειά έχει κάνει ο Πέτρος Λεβεντάκος στην ομάδα της Αγυιάς και αυτό φαίνεται στο γήπεδο.

Πηγή: apolloneglykadas.blogspot.com
Photo: Αποστόλης Νικολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου