Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Απόλλων 120 χρόνια μετά!


Ανακοίνωση για τα 120 χρόνια του Απόλλωνα Σμύρνης, εξέδωσε η Αναγέννηση, ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Φέτος το 2011, η ομάδα μας «Απόλλων Σμύρνης» γιορτάζει 120 χρόνια ιστορικής παρουσίας.

Ιδρυθείς στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας το 1891 με χρώματα το μπλε και το άσπρο και προερχόμενος από τον «Ορφέα», πολιτιστικό, εκδρομικό, αθλητικό και μουσικό σύλλογο (ιδρυθέντα το 1890), ο «Απόλλων» αποτελεί τον ποδοσφαιρικό σύλλογο της χώρας που σηματοδοτεί μία ιστορική διαδρομή παρουσίας σε τρεις αιώνες και διάρκειας 120 και πλέον ετών, αρχικά στην Σμύρνη και στην συνέχεια από το 1922 και μετά πρόσφυγας στην Ελλάδα.

120 χρόνια Απόλλων, 120 χρόνια ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί μαζί με τον «Απόλλωνα» γιορτάζει και το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς o σύλλογος μας ήταν από τους πρώτους που ανέπτυξαν το άθλημα.

Ειδικότερα στην Μικρά Ασία τόπο καταγωγής του Απόλλωνα, πρωτο-καλλιεργήθηκε και αναπτύχθηκε το άθλημα του ποδοσφαίρου. Εκεί διοργανώθηκε ίσως το πρώτο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όπου ο Απόλλωνας (1898) είναι ο νικητής επί του Πανιωνίου, ενώ η ανάπτυξη των αθλητικών και ποδοσφαιρικών συλλόγων στην Ελλάδα ουσιαστικά ακολούθησε τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Ουσιαστικά οι μικρασιατικοί σύλλογοι μύησαν τους Έλληνες στο άθλημα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Στα πλαίσια αυτά το σωματείο μας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ» σε συνεργασία και με τον Γυμναστικό Σύλλογο και την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία, θα διοργανώνουν καθ΄όλη την τρέχουσα χρονιά, εορταστικές εκδηλώσεις.

Καλούμε τους φιλάθλους και φίλους του Απόλλωνα να συμμετάσχουν με την παρουσία τους στις εκδηλώσεις αυτές, οι οποίες θα περιλαμβάνουν μια εορταστική εκδήλωση το μήνα.

Η αρχή έγινε ήδη με την έκθεση «ιστορικής φανέλας» που έγινε στο γήπεδο μας τον Ιανουάριο, ενώ για τον μήνα Φεβρουάριο προγραμματίζουμε μια έκθεση «ιστορικής φωτογραφίας» με τις ενδεκάδες του Απόλλωνα.

Για το Δ.Σ. του Φιλαθλητικού & Πολιτιστικού Σωματείου
«Αναγέννηση Απόλλων Σμύρνης»

Με εκτίμηση
Πρόεδρος Δ. Νεοφώτιστος
Γραμματέας Κ. Ευαγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου