Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ακόμα στο «ξερό»


Δυστυχώς στην Αχαΐα βρισκόμαστε ακόμα πίσω σχετικά με τις γηπεδικές συνθήκες που επικρατούν και αυτό αποδεικνύεται από τις ομάδες της Α1 Κατηγορίας που χρησιμοποιούν ακόμα «ξερά» γήπεδα. Οι 10 από τις 18 ομάδες συνεχίζουν να αγωνίζονται σε τέτοια γήπεδα και μόνο οι οκτώ παίζουν σε γήπεδα με φυσικό ή πλαστικό χλοοτάπητα.

Κάτι αντίστοιχο συνέβαινε και πέρυσι και το ερώτημα είναι τι θα γίνει του χρόνου στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Από τη στιγμή που δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν γήπεδα με φυσικό ή πλαστικό χλοοτάπητα και με δεδομένο ότι η οικονομική συγκυρία θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, τότε ενδεχομένως κάποιες ομάδες να φύγουν απ’ αυτά και να γυρίσουν πάλι σε «ξερό».

Οι ομάδες που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ακόμα «ξερό» στην Α1 είναι οι εξής:
Απόλλων Εγλυκάδας (Πετεινών), Αρης Π. (Προσφυγικών), Πείρος (Ισώματος), Θύελλα Αιγίου (Νικολεΐκων), Πετεινοί (Πετεινών), Φαραϊκός (Φαραϊκού), Ολυμπιακός Π. (Προσφυγικών), Αναγέννηση Ψ. (Ψαθοπύργου), Αιγιέας/Αρης (Νικολεΐκων), Ρωμανός ((«Μ. Ηλιόπουλου»).

Οι οκτώ ομάδες που χρησιμοποιούν γήπεδο με πλαστικό ή φυσικό χλοοτάπητα είναι οι: Θύελλα Σκιαδά («Α. Κάνιστρας» και Σταυροδρομίου), Λιμνοχώρι (Λιμνοχωρίου),
Πανιώνιος/Αχιλλέας (γηπ. Προαστείου), Δόξα Παρ. (Παραλίας), Αμπελόκηποι (Προαστείου), Αγ. Δημήτριος («Α. Κάνιστρας»), Αρόη (Ζαρουχλεΐκων), Λέων (Αλισσού). Φυσικό χλοοτάπητα διαθέτουν μόνο τα γήπεδα Λιμνοχωρίου και Παραλίας, ενώ όλα τα άλλα έχουν συνθετικό τάπητα.

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου