Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Του έκοψε την μπάλα!


«Περίμενα καιρό αυτή τη στιγμή. Πήρα εκδίκηση κι αυτό φτάνει!», παραδέχθηκε ο Ρόι Κιν με κυνικό τρόπο στην αυτοβιογραφία του για το δολοφονικό τάκλιν στον Άλφ Χάαλαντ με το οποίο τελείωσε άδοξα η ποδοσφαιρική καριέρα του Νορβηγού αμυντικού της Σίτι.

Ο σκληροτράχηλος μέσος της Γιουνάιτεντ ήθελε εναγωνίως να πάρει εκδίκηση! Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 1997, σε αγώνα των «κόκκινων διαβόλων» με τη Λιντς, ένα σκληρό τάκλιν του Χάαλαντ άφησε τον Κιν να σφαδάζει πεσμένος στο χορτάρι από τον πόνο. Δεν αντιλαμβάνεται τι πραγματικά έχει συμβεί και ζητά επιτακτικά απ’ τον Ιρλανδό να σηκωθεί για να συνεχιστεί το παιχνίδι… Έναν ολόκληρο χρόνο χρειάστηκε ο Κιν για ξεπεράσει πλήρως την ζημιά που έπαθε στο γόνατο!

Μια τέτοια ημέρα πριν από δέκα χρόνια, ο Κιν βρήκε την ευκαιρία να πάρει εκδίκηση… «Περίμενα καιρό αυτή τη στιγμή. Είχα σκοπό να τον χτυπήσω. Ήθελα να τον πονέσω όσο περισσότερο γίνεται. Πάρε αυτή και μη τολμήσεις ξανά να σταθείς από πάνω μου μυξοκλαίγοντας ότι παριστάνω τον τραυματία. Δεν περίμενα καν για την κόκκινη, γύρισα από την άλλη και κατευθύνθηκα στα αποδυτήρια. Δεν ένιωσα καμία ενοχή για την πράξη μου. Πήρα εκδίκηση κι αυτό φτάνει», είναι το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του Κιν. Για την ιστορία, η αγγλική ομοσπονδία του επέβαλλε πρόστιμο-ρεκόρ 150.000 λίρες και τιμωρία πέντε αγωνιστικών μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου