Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Τα σενάρια ανόδου και των Πλέϊ οφ


Στην τελική του ευθεία έφτασε το πρωτάθλημα του N. Oμίλου της Football League 2 και εκτός από τον υποβιβασμό που έχει κριθεί, ανοιχτή παραμένει η θέση τόσο για την απευθείας άνοδο στην Football League, όσο και οι δύο θέσεις για την συμμετοχή στα πλέι οφ.

Η Παναχαϊκή βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Πλατανιά στο γήπεδο της Πάτρας. Με νίκη ή με ισοπαλία η Παναχαϊκή κατακτά τον τίτλο και παράλληλα την απευθείας άνοδο στην πιο πάνω κατηγορία.

Στην τελική του ευθεία έφτασε το πρωτάθλημα του 1 ομίλου της Football League 2 και εκτός από τον υποβιβασμό που έχει κριθεί, ανοιχτή παραμένει η θέση τόσο για την απευθείας άνοδο στην Football League, όσο και οι δύο θέσεις για την συμμετοχή στα πλέι οφ.

Ο Πλατανιάς ωστόσο μόνο αδιάφορος δεν θα είναι, καθώς εάν νικήσει και με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί να πάρει μια θέση στα πλέι οφ ανόδου.


Τα σενάρια


Όπως προαναφέραμε με νίκη η Παναχαϊκή κόντρα στον Πλατανιά, κατακτά τον τίτλο και την απευθείας άνοδο στην Football League, ανεξάρτητα το τι θα κάνουν στο μεταξύ τους παιχνίδι στα Μέγαρα, ο Βύζας και ο Ηρακλής Ψαχνών.

Εάν η Παναχαϊκή αναδειχθεί ισόπαλη με τον Πλατανιά και ο Ηρακλής Ψαχνών νικήσει στα Μέγαρα, οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στην πρώτη θέση, αλλά και πάλι η Παναχαϊκή θα είναι κερδισμένη γιατί είναι καλύτερη στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Η μοναδική περίπτωση να χάσει η ομάδα της Πάτρας την απευθείας άνοδο και να μπει στα πλέι οφ, είναι να ηττηθεί από τον Πλατανιά και να κερδίσει ο Ηρακλής Ψαχνών τον Βύζα. Τότε η ομάδα της Εύβοιας θα είναι η πρωταθλήτρια.

Ο Πλατανιάς από την πλευρά του που είναι πέμπτος στην βαθμολογία, θα μπει στα πλέι οφ, μόνο αν κερδίσει την Παναχαϊκή και χάσουν ο Βύζαντας και η Ρόδος από Ηρακλή Ψαχνών και Πανηλειακό αντίστοιχα.

Ρυθμίζει τα πλεί οφ το ντέρμπι

Από εκεί και πέρα, το ντέρμπι των Μεγάρων μεταξύ του Βύζαντα και του Ηρακλή Ψαχνών, θα ρυθμίσει και την κατάσταση στα πλέι οφ.

Εάν κερδίσει ο Βύζαντας, θα είναι δεύτερος με τρίτο τον Ηρακλή, Ακόμα και αν κερδίσει η Ρόδος στον Πύργο τον Πανηλειακό, καθώς σε ισοβαθμία του Ηρακλή Ψαχνών με την Ρόδο, η ομάδα της Εύβοιας είναι καλύτερη.

Με νίκη του Ηρακλή Ψαχνών επί του Βύζαντα ή με ισοπαλία στο μεταξύ τους ματς και με νίκη της Ρόδου στον Πύργο, τότε ο Ηρακλής θα βγει δεύτερος και την τρίτη θέση θα την πάρει η Ρόδος.

Η Ρόδος για να μπει στα πλέι οφ, θέλει νίκη στον Πύργο επί του Πανηλειακού και να μην κερδίσει ο Βύζαντας Μεγάρων.

Όλα λοιπόν για την άνοδο, αλλά και για την συμμετοχή στα πλέι οφ, θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική. Όσον αφορά την ουρά της βαθμολογίας, έχουν κριθεί όλα, καθώς έχουν υποβιβαστεί οι Ολυμπιακός Χερσονήσου, Κεραυνός Κερατέας και Αγία Παρασκευή.

Ας ρίξουμε και μια ματιά τις έγινε στα ματς του πρώτου γύρου για τις ενδιαφερόμενες ομάδες της κορυφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου