Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Κούγιας: «Δεν πάμε για συντήρηση»


Στην Παναχαϊκή δεν επαναπαύονται στην άνοδο της ομάδας στη Football League. «Δεν ανεβήκαμε για συντήρηση. Είναι τέτοιο το μέταλλο της ομάδας», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Αλέξης Κούγιας, στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Κερδίσαμε την άνοδο χωρίς καμία σκιά και κόντρα στη δράση του παρασκηνίου», πρόσθεσε. Τι δήλωσε για τη μήνυση για υπεξαίρεση και απιστία κατά του προέδρου της ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη από την «ΕΡΓΟ 3» που εκπροσωπεί.

Αναλυτικά, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

- τη μήνυση κατά του Κώστα Πηλαδάκη: «Την υπόθεση διερευνά η δικαιοσύνη και στην εξέλιξη της υπόθεσης θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα πράγματα. Οι πελάτες μου κηρύχθηκαν έκπτωτοι και βρέθηκαν, ενώ ήταν μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα, προ των θυρών της πτώχευσης. Κι εμένα με σοκάρισε αυτή η ιστορία. Η χρηματοδότηση του έργου ήταν αποτέλεσμα ενός δανείου και το γήπεδο έγινε με πολύ λιγότερα χρήματα. Για να γίνει καταγγελία πρέπει να υπάρχει σπουδαίος λόγος. Δεν είναι δυνατό η άλλη πλευρά να ανακάλυψε κακοτεχνίες μόλις το γήπεδο λειτούργησε και ξαφνικά να κηρύσσεται έκπτωτη η εταιρεία. Και μάλιστα αφού ολοκλήρωσε το έργο. Η κοινοπραξία δεν έγινε μόνο για το γήπεδο, αλλά και για τους εμπορικούς χώρους. Το έργο είναι κοινοπραξία της ‘ΕΡΓΟ 3’, αλλά και της εταιρείας του κ. Ντόντου, που είναι αντιπρόεδρος της ΑΕΛ. Εκεί όμως δεν έγινε καταγγελία».

- την άνοδο της Παναχαϊκής στη μεγάλη κατηγορία: «Η ομάδα ανέβηκε χωρίς καμία σκιά. Κόντρα σε όλο αυτό το βρώμικο κατεστημένο που ανεβοκατεβάζει ομάδες. Σήμερα θα έπρεπε να παίζουμε. Δυστυχώς λόγω των ενστάσεων αναβλήθηκε το ματς. Περιμένουμε να δούμε με ποια ομάδα θα παίξουμε στον τελικό. Η Παναχαϊκή είναι μία από τις δέκα πιο καθαρές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, παραδειγματική λειτουργία και αυτό εμάς μας γεμίζει με περηφάνια».

- τη συμβολή του κόσμου και το σχεδιασμό για τη νέα σεζόν: «Μόλις ο κόσμος είδε ότι κάτι καλό γίνεται στην Πάτρα, είχαμε 12-13 χιλ. οπαδούς στο γήπεδο. Η Παναχαϊκή δεν ανέβηκε στη Β’ Εθνική για συντήρηση. Είναι το μέταλλο της ομάδας, αλλά και το δικό μου μέταλλο τέτοιο. Από τους 25 ποδοσφαιριστές που έχουμε, οι 16-17 θα μείνουν. Κρατήσαμε τους 17 μικρούς μας, ο μεγαλύτερος είναι 25 ετών, και τις επόμενες ημέρες θα τους εμπλουτίσουμε με 6-8 παίκτες που θα μπορούν να βοηθήσουν. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

- τους «ύποπτους» αγώνες: «Θα βρεθεί οπωσδήποτε άκρη. Ήδη φεύγουν κάποιοι άνθρωποι από το προσκήνιο. Αν τους αφήσουν όμως να δρουν στο παρασκήνιο, κάποια σκιά θα υπάρχει. Από τη στιγμή που εμπλέκεται και η διεθνής δικαιοσύνη, θα βρεθεί λύση. Αν ανοίξουν οι λογαριασμοί και το απόρρητο έχει τελειώσει το θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου