Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ποδοσφαιρικό τουρνουά ενάντια στη φτώχεια!


Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου (27-29/5) θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα ένα ξεχωριστό αθλητικό, μα πρωτίστως κοινωνικό, γεγονός. Πρόκειται για το 1ο Πανελλήνιο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά ενάντια στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό, υπό τον τίτλο «Γκολ στον Κοινωνικό Αποκλεισμό».

Το τουρνουά θα διεξαχθεί με την υποστήριξη, αλλά και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η πρωτοβουλία «Γκολ στη Φτώχεια» έχει αναλάβει την οργάνωση και συντονισμό του αγωνιστικού προγράμματος, αλλά και μέρος των παράλληλων εκδηλώσεων, που θα πλαισιώσουν το αγωνιστικό/ποδοσφαιρικό πρόγραμμα. Όλα τα υπόλοιπα οργανωτικά ζητήματα έχει αναλάβει ο Α.Ο. Γαλήνη (www.ekp-dipso.gr), σε συνεργασία πάντα με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον Δήμο Πατρών και την πρωτοβουλία «Γκολ στη Φτώχεια».

Τα βασικά χαρακτηριστικά του τουρνουά είναι τα ακόλουθα: -Στο τουρνουά θα λάβουν μέρος 8 ομάδες από 8 πόλεις της ελληνικής επικράτειας. Οι πόλεις είναι: Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Βόλος, Αθήνα, Πάτρα, Πύργος, Χανιά. -Οι συμμετέχοντες θα προέρχονται από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άστεγους, απόρους, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο κ.ά.) και των δύο φύλων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν έλληνες υπήκοοι, μετανάστες, αιτούντες προσφυγικό άσυλο και πρόσφυγες.

Οι αγώνες του τουρνουά θα φιλοξενηθούν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο από την Παρασκευή (27/5) μέχρι την Κυριακή (29/5). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα πρόκειται για ένα τουρνουά 6Χ6, που θα διεξαχθεί με βάση τους κανονισμούς που διέπουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

Το βράδυ του Σαββάτου (28/5) και πριν από τον μεγάλο τελικό του Champions League ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπαρτσελόνα, οι πολίτες της Πάτρας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ «Γκολ στην φτώχεια», παραγωγή της «Μηχανής του χρόνου», σε ανοιχτή προβολή στην πλατεία Γεωργίου. Αμέσως μετά όλοι μαζί θα απολαύσουμε τα «μαγικά» των Μέσι και Ρούνεϊ...

Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης γελοιογραφίας και φωτογραφίας «Γκολ στην φτώχεια» στον χώρο «Έσπερος», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιουνίου. Πρωταρχικός στόχος του τουρνουά είναι να υποστηρίχθούν, μέσα από τον αθλητισμό, συνάνθρωποί μας, που δίνουν τον δικό τους δύσκολο αγώνα να ξανακερδίσουν τις ίδιες τους τις ζωές. Για περισσότερες πληροφορίες: www.streetpaper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου