Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ: Εκεί που ανήκει


Άργησε λίγο, αλλά τελικά κατάφερε ο Απόλλων να βρεθεί εκεί που ανήκει, στην Α’ Κατηγορία. Η ομάδα της Εγλυκάδας απουσίαζε πέντε χρόνια από τα σαλόνια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αφού η τελευταία φορά που συμμετείχε ήταν την περίοδο 2005-06.

Τώρα επέστρεψε ακόμα πιο δυνατή, ανανεωμένη και έτοιμη να διατηρηθεί στην Κατηγορία. Όσοι ασχολούνται με την Α1 Κατηγορία θεωρούν ότι ο Απόλλων πήρε δίκαια την άνοδο με βάση την εικόνα του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Πράγματι, τερμάτισε στη 2η θέση της βαθμολογίας πίσω από τη Θύελλα Σκιαδά έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα μαζί με τον Αρη, έχοντας δεχθεί 33 γκολ σε 34 ματς, ενώ δεν δέχθηκε ούτε …μισό στα δύο ματς των πλέι οφ.

Επίσης έδειξε μία αξιοζήλευτη σταθερότητα τόσο στα εντός, όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια συγκεντρώνοντας 38 και 32 βαθμούς αντίστοιχα. Παρότι ο Απόλλων Εγλυκάδας αγωνίστηκε σε αρκετά ματς χωρίς τον πρώτο του σκόρερ Τάκη Χριστόπουλο, που είναι στρατευμένος, κατάφερε να βρει τις λύσεις στην επίθεση κυρίως χάρη στον Βασίλη Ραμόπουλο, ο οποίος τελείωσε το πρωτάθλημα με 23 γκολ, ένα λιγότερο από τον Χριστόπουλο, σκοράροντας σε καθοριστικά ματς.

Επίσης ένα ακόμα φετινό χαρακτηριστικό του Απόλλωνα ήταν ότι στην επίτευξη του στόχου του βοήθησαν ουσιαστικά τρεις ποδοσφαιριστές άνω των 35 ετών. Ο Κώστας Αγοράκης 36 ετών, ο Νίκος Κυριτόπουλος 39 ετών και ο Αποστόλης Ανδριακόπουλος 42 ετών, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, αφού ήταν παράδειγμα για τους νεαρότερους παίκτες. Όπως τους είδαμε φέτος, εύκολα μπορούν να παίξουν και στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας…

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου