Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Πολύ σκληρή για να πεθάνει...

Μετά την αναβολή των αγώνων της Τετάρτης λόγω των θλιβερών γεγονότων, οι ομάδες επέστρεψαν στα γήπεδα. Πρώτοι άνοιξαν την αυλαία της 3ης αγωνιστικής των play off η Α.Ε.Κ και ο Άρης στο Ολυμπιακό στάδιο. Με μαύρα περιβραχιόνια οι παίκτες των δύο ομάδες , και αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των επεισοδίων, ο Κουκουλάκης σφύριξε την έναρξη του παιχνιδιού.

Ένα παιχνίδι χορταστικό με 4 κόκκινες κάρτες (2 για κάθε ομάδα), 6 γκολ, πολλές φάσεις εκατέρωθεν και μεγάλο πάθος. Οι διαθέσεις των παικτών φάνηκαν απο πολύ νωρίς. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Σάχα έδιωξε σε κόρνερ μετά απο φαουλ του Νέτο. Ένα λεπτό αργότερα η Κεφαλιά του Καφέ πέρασε μόλις άουτ ενώ στο 9' την κεφαλιά (για λογαριασμό του Άρη αυτή τη φορά) μπλόκαρε ο Σάχα. Ο Άρης συνέχισε να πιέζει και στο 22' και 23' δημιούργησε 2 ευκαιρίες. Τετ-α-τετ ο Κάλβο και καλό σουτ απο τον Ναφτί χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάποιος απο τους δύο να χριστεί σκόρερ. Στο 27' χτύπησε για την ομάδα του Μπάγιεβιτς ο ''τρομοκράτης''. Με ένα πανέμορφο γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Σχεδόν 10 λεπτά μετά η Α.Ε.Κ έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Γιάτσιτς στην προσπάθεια του να σκοράρει βρήκε την μπάλα με το χέρι και αποβλήθηκε. Οι ισσοροπίες στο Ολυμπιακό στάδιο άλλαξαν αλλά όχι για πολύ, Δύο λεπτά μετά ο Κάλβο κλώτσησε την μπάλα πάνω σε παίκτη της Α.Ε.Κ και ακολούθησε και αυτός τον Γιάχιτς στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς ευτύχησαν να ισοφαρίσουν νωρίς και μάλιστα να μείνει η Ένωση με 9 παίκτες!! Στο 53' σε τετ-α-τετ ο Κάμπορα πέρασε και τον Σάχα, ο τελευταίος τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή και ο Κουκουλάκης έδειξε την άσπρη βούλα και την κόκκινη κάρτα στον πορτιέρο της Α.Ε.Κ. . Ο Μπάγιεβιτς ''θυσίασε'' τον Μπλάνκο (που βγήκε εμφανώς εκνευρισμένος) και έβαλε στον παιχνίδι τον Αραμπατζή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κάμπορα και έκανε το 1-1 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Κάπου εκεί το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, η Α..Ε.Κ δεν φαινόταν διατεθειμένη να τα παρατήσει ενώ ο Άρης εκμεταλεύτηκε την κατάσταση και έβγαινε στην επίθεση. Στο 70΄προειδοποίησε την άμυνα του Δικεφάλου με μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία (ο Αραμπατζής απέκρουσε και κράτησε ζωντανή την ομάδα του). Στο 72' όμως η σέντρα του Νέτο ήταν συστημένη για το κεφάλι του Τζόνσον που έκανε το 1-2 και παγωσε το Ο.Α.Κ.Α .
Η Α.Ε.Κ δεν αιφνιδιάστηκε, 3 λεπτά μετά ο Καφές μέσα στην περιοχή έστρωσε στον νεοεισελθών Λεονάρντο και αυτός με πλασέ έφερε το μάτς στα ίσα. Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Κούπερ, στο 77ο λεπτό ο Σκόκο έκανε το 3-2 με πέναλτυ που κέρδισε ο ίδιος.
Στην συνέχεια με την ένταση στο κατακόρυφο ο Κάμπορα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα κι έτσι οι παίκτες του Κούπερ έχασαν και το αριθμητικό πλεονέκτημα.
Η Α.Ε.Κ που έδειχνε χαρακτήρα δεν τα παράτησε ούτε μετά το προβάδισμα. Στο 84' ο Σκόκο έκανε τη σέντρα και ο Λεονάρντο σκόραρε 2η φορά φορά (4ο γκολ για την Α.Ε.Κ).
Αξίζει να σημειωθεί πως στην αντικατάσταση του Νάτσο Σκόκο στο 87' όλο το γήπεδο τον αποθέωσε ενώ και ο ίδιος ανταπέδωσε ικανοποιημένος.

Η νίκη ήταν μονόδρομος σήμερα για την Α.Ε.Κ και σίγουρα οι παίκτες της φάνηκε να το καταλαβαίνουν. Υπερέβαλλαν εαυτόν και πήραν μια πολύτιμη νίκη. Πλέον πέρασαν 3οι στην ειδική βαθμολογία.

Συνθέσεις

Α.Ε.Κ.:

Σεμπάστιαν Σάχα, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, Σάββας Γκέντσογλου, Κάρλος Αραούχο, Παναγιώτης Λαγός, Σάνελ Γιάχιτς, Παντέλης Καφές, Ιγκνάσιο Σκόκο (87' Νίκος Γεωργέας), Ραφίκ Τζιμπούρ, Γκουστάβο Μαντούκα (71' Περέιρα Λεονάρντο), Ισμαέλ Μπλάνκο (54' Γιάννης Αραμπατζής)

Άρης:

Μιχάλης Σηφάκης, Ρονάλντο Γκιάρο, Νταρσί Νέτο, Κάρλος Αράνο (66' Νταρίο Φερνάντες), Κριστιάν Νασούτι, Μεχντί Ναφτί, Θανάσης Πρίττας (73' Νάτσο Γκαρσία), Τόνι Κάλβο, Χαβιέρ Κάμπορα, Εντι Τζόνσον, Φρανσίσκο Χαβίτο (70' Καμίλ Μεριέμ)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου