Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Μείωση ομάδων στη Δ' Εθνική


Για την επικείμενη αναδιάρθρωση της Δ' Εθνικής, η οποία θα διεξάγεται μετά από δύο χρόνια με 8 ομίλους, μίλησε στον Athletic Radio 104,2, ο Γιώργος Σαρρής, μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ.

«Δεν γνωρίζω τι θα γίνει με την Γ΄ Εθνική όμως εμείς σαν ΕΠΟ πρέπει να προχωρήσουμε στην μείωση των ομάδων που αγωνίζονται στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Έχουμε ένα διετές πλάνο ώστε την επόμενη σεζόν(2010-2011) να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων από 166 σε 120, με την διεξαγωγή οκτώ ομίλων. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι θα είναι λειτουργικό».


Ο κ. Σαρρής μίλησε ακόμα:


Για τους λόγους που προχωρούν σε αυτήν την απόφαση: «Η απόφαση αυτή έχει να κάνει και με το οικονομικό σκέλος. Θα πρέπει να μειωθούν αρκετά τα έξοδα. Δυστυχώς δεν μπορούμε και εμείς να τα ελέγξουμε, το λέω αυτό με την καλή έννοια. Βρισκόμαστε βέβαια σε επαφές ώστε να βρούμε κάποιον χορηγό για το πρωτάθλημα».


Για τον όμιλο της Κρήτης: «Μέσα στην επόμενη διετία δεν θα υπάρχει όμιλος της Κρήτης καθώς θα μειωθεί αρκετά ο αριθμός των ομάδων και κατά συνέπεια θα ενωθεί με άλλον όμιλο. Οι σύλλογοι στην Κρήτη είναι προνομιούχοι καθώς δεν επιβαρύνονται από μετακινήσεις και διανυκτερεύσεις».


Για την επόμενη αγωνιστική περίοδο: «Πρέπει να γίνει μικρότερο το πρωτάθλημα και να μειωθούν οι ομάδες. Η οριστική απόφαση θα παρθεί τον Ιούνιο όπου και θα γίνου γνωστές οι αλλαγές. Πιθανότατα, να γίνουν και αλλαγές που θα έχουν σχέση με τον αριθμό των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην κατηγορία των μικρών. Για αυτό το θέμα υπάρχουν δύο προτάσεις, η μια είναι να είναι οι «μικροί» ποδοσφαιριστές στο όριο των 18 χρονών και η άλλη στο όριο των 21. Προσπαθούμε να βάλουμε μια δικλείδα για τους ποδοσφαιριστές κάτω των 21 χρονών».


Για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων: «Οι πρωταθλήτριες ομάδες θα πρέπει να ανεβαίνουν απευθείας στην Γ΄ Εθνική όμως μετά τις αλλαγές μπορεί να χρειάζονται και αγώνες μπαράζ. Δέχθηκα πιέσεις από μεγάλες ενώσεις ώστε να μειωθούν οι όμιλοι και να γίνουν πέντε από το φετινό πρωτάθλημα. Όμως, διαφωνώ γιατί πιστεύω ότι πρέπει να γίνει σταδιακή μείωση των ομίλων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου