Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Nίκη χρυσάφι...

Μία πολύτιμη νίκη απο ψυχολογική και βαθμολογική άποψη πέτυχε πριν λίγο στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-1 της Α.Ε.Κ και παρέμειναν στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των play off.
Το παιχίνιδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να πιέζει αφόρητα την άμυνα της Α.Ε.Κ και να δημιουργεί ευκαιρίες απο πολύ νωρίς. Ο δικέφαλος έμοιαζε να μην βρίσκεται καν στο γήπεδο και μόλις στο 6o λεπτό ο Όσκαρ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Σάχα. Στο 8' ο Λούα Λούα με ένα γύρισμα προς την εστία της Ένωσης ανάγκασε τον Σάχα να διώξει ενστικτωδώς. Η πίεση του Ολυμπιακού απέφερε καρπούς στο 10' όταν μετα απο κόρνερ ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 22ο λεπτό ,την μόνη φορά που συνεργάστηκαν καλά οι παίκτες της Α.Ε.Κ , ο Καφές βρέθηκε στην περιοχή του Νικοπολίδη και ανατράπηκε απο τον Ζεβλάκοφ (φάση πάντως που σηκώνει συζήτηση). Ο Τζιμπουρ ανέλαβε την εκτέλεση και απο τα έντεκα βήματα ισοφάρισε για την ομάδα του. Μετά απο δέκα λεπτά ένα νέο δοκάρι για τους Πειραιώτες, αυτή τη φορά το οριζόντιο, απο εκτέλεση φάουλ του Ζεβλάκοφ.
Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου και ενώ η Α.Ε.Κ είχε ισορροπήσει λίγο το παιχνίδι ο Μαρέσκα με όμορφη κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 2-1 για να πάνε με αυτό το σκορ οι ομάδες στα αποδυτήρια.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ενωση να χάνει μία καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Μανωλά στο 55' να περνα λίγο άουτ. Η παίκτες του Ντούσαν Μπάγιεβιτς που έδειχναν πλέον ένα άλλο πρόσωπο απέιλησαν εκ νέου στο 66' με τον Νέμεθ να βρίσκει ''αέρα'' ολομόναχος απέναντι στον Νικοπολίδη. Μόλις ένα λεπτό αργότερα την κεφαλιά του Καφέ απέκρουσε με υπερένταση ο Πορτιέρο του Ολυμπιακού, με τη βοήθεια του κάθετου δοκαριού.
Μετά απο λίγα λεπτά ο Νέμεθ σημάδεψε με κεφαλιά το αριστερό δοκάρι αυτή τη φορά.
Το τελευταίο απο τα πολλά δοκάρια του αγώνα ανήκε στον Όσκαρ όταν απέναντι στον Σάχα δεν ευστόχησε. Πέντε λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του ματς η Α.Ε.Κ κατάφερε να μεταφράσει σε γκολ την πίεση που ασκούσε στο δεύτερο ημίχρονο. Η μπάλα έφυγε απο τα χέρια του Νικοπολίδη και ο νεαρός Μανωλάς έκανε το 2-2 σε κενή εστια, όμως ο διαιτητης Τριτσώνης είχε άλλη άποψη. Επινόησε επιθετικό φάουλ υπερ του Τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.
Έτσι οι ερυθρόλευκοι οδηγούν την κούρσα των play off και έβγαλαν ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης την Α.Ε.Κ.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός:

Αντώνης Νικοπολίδης, Ολοφ Μέλμπεργκ, Μίχαλ Ζεβλάκοφ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Γκονσάλες Οσκαρ, Χεσούς Ντάτολο (86' Κώστας Μήτρογλου), Σεαρένσε Ντουντού, Εντσο Μαρέσκα, Ματ Ντάρμπισιρ (72' Κριστιάν Λεντέσμα), Λομάνα Λούα Λούα (90' Ζέσους Λεονάρντο)

Α.Ε.Κ.:

Σεμπάστιαν Σάχα, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, Κάρλος Αραούχο (46' Γκουστάβο Μαντούκα), Κώστας Μανωλάς , Σάνελ Γιάχιτς, Παντέλης Καφές, Γιουσούφ Χέρσι (56' Κρίστιαν Νέμεθ), Παναγιώτης Λαγός, Γρηγόρης Μάκος (78' Περέιρα Λεονάρντο), Ιγκνάσιο Σκόκο, Ραφίκ Τζιμπούρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου