Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ξαναβρήκε το χαμόγελο και την ησυχία του


Στην εθνική Αγγλίας κρίθηκε αποτυχημένος. Όμως όλα θα ήταν διαφορετικά , αν ο Ρόμπινσον και ο Κάρσον δεν δεχόντουσαν γκολ στα παιχνίδια που ήταν αυτός στον πάγκο, που μόνο ερασιτέχνες τερματοφύλακες καταγράφουν στο παθητικό τους.

Ο Στιβ Μακλάρεν μάζεψε τα κομμάτια του και έφυγε για το Ενσέντε, στην Ολλανδία αναλαμβάνοντας την Τβέντε. Στην πρώτη του χρονιά την έβγαλε στο Τσάμπιονς Λιγκ πίσω από την πρωταθλήτρια Αλκμααρ. Στα προκριματικά στάθηκε άτυχος αλλά το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Είχε δηλώσει πέρσι πως στόχος θα είναι ακόμη και το πρωτάθλημα, για μία ομάδα που ποτέ σε είχε βιώσει την χαρά αυτής της διάκρισης.

Προχτές έφερε την ομάδα και τους οπαδούς της στην γη της επαγγελίας, χαρίζοντας στην φιναλίστ στου Κυπελλου ΟΥΕΦΑ το 1975 την μεγαλύτερη της διάκριση. Το πρωτάθλημα στην Ολλανδία μπροστά από τον Αγιαξ του Μάρτιν Γιολ, ξανάβαλε τον Μακλάρεν για θετικούς λόγους στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος των βρετανικών ΜΜΕ.


Υστερα από τέσσερα χρόνια και την εποχή της ξέφρενης κούρσας προς το τελικό του ΟΥΕΦΑ στον πάγκο της Μίντλεσμπρο οι μετοχές του έχουν ανεβεί κατακόρυφα αλλά ο ίδιος παρέμεινε προσγειωμένος. Ξέρει άλλωστε πως θέλει μόνο μία σειρά κακών αποτελεσμάτων για να ξαναγίνεις θύμα από ήρωας!


Όμως το χαμόγελο που ξαναβρήκε στην παραμονή του στην Ολλανδία και η γλώσσα του σώματος για έναν άνθρωπο που ολοφάνερα βασανιζόταν όταν ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός είναι το καλύτερο δώρο για τον ίδιο και την οικογένεια του.

Πρώτα από όλα στην Ολλανδία βρήκε την ησυχία του και αυτό βγήκε από την ίδια του την ομάδα που ψηφίστηκε πέρσι και φέτος ως η πιο θεαματική ανάμεσα στους οπαδούς σε δημοψήφισμα εβδομαδιαίου περιοδικού ανάμεσα στους οπαδούς όλων των συλλόγων!


Το ποδόσφαιρο στάθηκε άδικο με τον Στιβ Μακλάρεν πριν από δύο χρόνια και η επιτυχία του στην Ολλανδία, τουλάχιστον αποτελεί μία δικαίωση του τρόπου λειτουργίας του και των τακτικών του. Παίζοντας καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο και όχι προσπαθώντας να κάνει κάτι αντίθετο με την φιλοσοφία που είχε σε όποιον σύλλογο και αν δούλεψε.


του Χρήστου Σωτηρακόπουλου


Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου