Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Απίστευτη ενδεκάδα!


Η Πέμπτη αγωνιστική των play off δεν μας έκανε σοφότερους. Ότι βλέπουμε σχεδόν σε όλο το πρωτάθλημα, βλέπουμε και στα play off, είδαμε και την Κυριακή. Ο Ολυμπιακός να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, η ΑΕΚ να έχει παίκτες να παίζουν σχεδόν για την πάρτυ τους και να μην θέλουν να βλέπουν τον άνθρωπο που κάθεται στην άκρη του πάγκου τους, ο Άρης να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ανυπαρξία των άλλων και ο ΠΑΟΚ να κερδίζει όποιον κυκλοφορεί, είτε ενδιαφέρεται για το παιχνίδι, είτε όχι. Κάνοντας ουσιαστικά πλάκα.

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα είναι πολύ πιθανό ο Ολυμπιακός να τερματίσει πέμπτος στο πρωτάθλημα. Μιλάμε για μεγάλη σφαλιάρα, η οποία δεν έχει αντίκτυπο μόνο στην από νωρίς προετοιμασία, ούτε καν στην απογοήτευση του κόσμου, ο οποίος επιμένει να ζητάει προπονητή, παίκτες και αυτό το οποίο αποτελεί τον ομφάλιο λώρο όλων αυτών, τα λεφτά. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι έρθει το μοιραίο και οι ερυθρόλευκοι παίξουν ντάλα καλοκαίρι ποδόσφαιρο, θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους στα μέσα Ιουνίου. Μιλάμε δηλαδή για λιγότερο από ένα μήνα από τώρα.

Οι παίκτες θα είναι ξεζουμισμένοι και με τόσα παιχνίδια από νωρίς στα πόδια τους θα φτάσουν σε σημείο να «σκάσουν», σε μία χρονιά που ο πακτωλός εκατομμυρίων για να «ξαναγίνει ο Θρύλος πρώτος», αποτελεί κατά πάσα πιθανότητα παρελθόν.

Εποχές που οι απαντήσεις ερχόντουσαν με παίκτες τύπου Ριβάλντο δηλαδή. Πόσο εύκολο είναι να βρεθεί προπονητής, ο οποίος θα κάνει θαύματα με το τεχνικό του επιτελείο, ώστε να έχει φρέσκους τους ήδη καταπονημένους ποδοσφαιριστές της ομάδας;

Την ώρα που το ελλιπές ρόστερ θα έχει μεν προσθήκες, αλλά κανείς δεν εγγυάται για την ποιότητά του. Και για το μέγεθος του Ολυμπιακού, πόσο εύκολο είναι να έρθει Φεβρουάριος, Μάρτιος και να είναι σε θέση οι παίκτες να τρέχουν, σαν να μην πέρασε μια μέρα;

Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν πήγε καν χθες στο γήπεδο. Όπως δεν πήγε και ο Κόκκαλης, ο οποίος δεν θέλει να βλέπει να τον …αδικούν, για όσα δεν πρόσφερε φέτος, ξεχνώντας όσα έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμη λοιπόν και «δέκα παίκτες» να πάρει ο πρόεδρος, ξέρουν κατά βάθος οι οπαδοί ότι είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν στα πολλά, συνεχόμενα και από νωρίς παιχνίδια.

Επίσης, υπάρχει και κάτι άλλο. Το ότι βλέποντας τον έναν «τελικό» μετά τον άλλον να χάνονται, ο κόσμος πιο πολύ ελπίζει στην κακή μέρα της ΑΕΚ, παρά στην καλή του Ολυμπιακού για να πάρει το Χ2 στο ΟΑΚΑ. Άσε που οι απουσίες που έχει είναι πάρα πολλές. Αν τις βάλεις δηλαδή κάτω, σου βγαίνει μια πάρα πολύ καλή ενδεκάδα.

Πάμε λοιπόν, σε σχήμα 4-4-2, Νικοπολίδης κάτω από τα δοκάρια. Τοροσίδης (που όμως είναι αμφίβολος) δεξιά στην άμυνα, Λεονάρντο αριστερά. Ζεβλάκοφ – Μέλμπεργκ κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ, Ντουντού και Μαρέσκα. Αριστερά Ντάτολο, δεξιά Ζαϊρί και επιθετικό δίδυμο Ντιόγο με τον Ντέρμπισάιρ. Κι υπάρχει πάντα και η απουσία του Γκαλέτι. Τι χαμπάρια μάστορα λοιπόν; Είπαμε, ότι ο Ολυμπιακός έχει μάθει φέτος να παίζει με τις απουσίες του, αλλά όχι κι έτσι!

Διαβάζω ότι επιμένουν στον Παναθηναϊκό να αγοράσουν τον Σκόκο από την ΑΕΚ. Την ώρα που ο Αργεντινός κάνει χειρότερες εμφανίσεις, από ότι έκανε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και την ώρα που ο οπαδός της Ένωσης, κουράστηκε να φωνάζει να μην πουληθεί σε άλλη ανταγωνιστική ομάδα. Εξακολουθώ να απορώ, τι του βλέπουν. Και από ότι φαίνεται, με την απορία θα μείνω.

Όσο για το «ανταγωνιστική ομάδα», από πού προκύπτει τελικά αυτό; Με τα πρωτοσέλιδα να εμφανίζουν μεταγραφικούς στόχους για την ΑΕΚ κάτι πιτσιρικάδες άγνωστους, συν τη μισή ομάδα του Ηρακλή, θα πάει να πάρει το πρωτάθλημα από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό; Όσο και να σκέφτομαι, δεν μπορώ να βρω τρόπο που θα το καταφέρει!


του Πέτρου Μαυρογιαννίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου