Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ευρω... Π.Α.Ο.Κ

Με το ίδιο σκορ (1-0) ,όπως πριν τρεις μέρες στην Τούμπα, ο Π.Α.Ο.Κ άλωσε το Καραϊσκάκη και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Α.Ε.Κ με τον Άρη πανυγήρισε τη μεγάλη έξοδο στα προκριματικά του Champions League.
Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού η ομάδα του Σάντος είχε το μυαλό της στα αμυντικά της καθήκοντα ώστε να αποτρέψει άσχημες καταστάσεις μπροστά απο τα καρέ του Χαλκιά.


Ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε να απειλήσει σε δυο περιπτώσεις. Πρώτα με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Τοροσίδη, την οποία απομάκρυνε ο Κοντρέρας πάνω στη γραμμή, στο 8ο λεπτό και 6 λεπτά αργότερα με σουτ του Λούα Λούα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 30' ο Δικέφαλος του Βορρά προειδοποίησε με ένα σουτ του Γκαρσία και στο 34' σε μια υποδειγματική αντεπίθεση τελικός αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Ίβιτς ο οποίος πλάσαρε σωστά και έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι θεσσαλονικείς κράτησαν σχετικά εύκολα το αποτέλεσμα χωρις να απειληθούν ουσιαστικά με εξαίρεση την κεφαλιά του Οσκαρ που απομάκρυνε ο τερματοφύλας του Π.Α.Ο.Κ στο 67' . Ο Ολυμπιακός με εμφανή τα σημάδια της κόπωσης και του άγχους και με τον κόσμο να αποδοκιμάζει δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Η ένταση μεταφέρθηκε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα την αποβολή του Μέλμπεργκ και του Κοντρέρας στο 93'.

Την αποστολή του Π.Α.Ο.Κ περίμεναν χιλιάδες φίλοι της ομάδας στο αεροδρόμια ''Μακεδονία'' για να αποθεώσουν τους παίκτες και το τεχνικό τιμ για την μεγάλη αυτή νίκη. Εκείνη τη στιγμή έτυχε να είναι στο αεροδρόμιο και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και μόλις οι φίλοι του Π.Α.Ο.Κ αντιλήφθηκαν την παρουσία του αποθέωσαν και τον έλληνα φορ (δεδομένου ότι εκτός απροόπτου θα επιστρέψει στον Π.Α.Ο.Κ).

Συνθέσεις

Ολυμπιακός:

Αντώνης Νικοπολίδης, Ολοφ Μέλμπεργκ, Τάσος Πάντος (46' Κώστας Μήτρογλου), Ραούλ Μπράβο, Βασίλης Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Γκονσάλες Οσκαρ, Σεαρένσε Ντουντού, Εντσο Μαρέσκα (72' Γιάννης Παπαδόπουλος), Ματ Ντάρμπισιρ, Λομάνα Λούα Λούα


Π.Α.Ο.Κ.:

Κώστας Χαλκιάς, Μπρούνο Τσιρίλο, Πάμπλο Κοντρέρας, Στέλιος Μαλεζάς, Μασιέλ Λίνο, Βίκτορ Βιτόλο, Ολιβιέ Σορλέν, Πάμπλο Γκαρσία, Βλάνταν Ιβιτς (91' Γιώργος Φωτάκης), Λούσιο Φιλομένο (62' Ζλάταν Μουσλίμοβιτς), Αντελίνο Βιεϊρίνια (84' Αρνάλδο Εντίνιο)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου