Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Πάρτυ-ζαν...

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα επι Γαλλικού εδάφους. Απέκλεισε την Παρτιζάν και πήγε στον μεγάλο τελικό με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Το δεύτερο βήμα είναι η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα οι ερυθρόλευκοι δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά δεν έκαναν σχεδόν τίποτα απο αυτά που είχε ζητήσει ο Γιαννάκης στο παρκέ και βρέθηκαν να χάνουν και με 8 πόντους στα πρώτα λεπτά. Έτσι, οι Παρτιζάνοι διαχειρίζονταν σωστά το παιχνίδι, με τους Πειραιώτες να κυνηγούν.

Ο Ολυμπιακός πέρασε πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 26-25, 3.36 πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όταν ο Παπαλουκάς πέρασε στο παιχνίδι και έδωσε φρεσκάδα και ώθηση στην Ελληνική ομάδα.

Η παίκτες του Γιαννάκη κατάφεραν να φτιάξουν και μία μικρή διαφορά (47-40 3,33 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου) χωρίς όμως οι Παρτιζάνοι να παραδίδουν τα όπλα.

Οι παίκτες του Βουγιόσεβιτς δεν τα παράτησαν σε καμία περίπτωση και με καλή άμυνα και σωστές επιθέσεις κατάφεραν όχι μόνο να μειώσουν αλλά και να βρεθούν στο +6 (6,30 πριν τη λήξη). Τότε ο Τσίλντρες ανέλαβε δουλειά και πήρε την ομάδα πάνω του. Μείωσε σε 59-60 και έβαλε την ομάδα του μπροστά με 63-62 (2,11 πριν το τέλος της αναμέτρησης).
Ο Κέτσμαν με ένα τρίποντο έκανε το 65-65 ,47 δεέυτερα πριν το φινάλε και παραλίγο να αποβεί μοιραίο καθώς ο Ολυμπιακός στην επόμενη επίθεση έχασε την μπάλα και η Παρτιζάν έκανε το 65-67. Ο Γιαννάκης πήρε ταϊμ άουτ για να ηρεμήσει την ομάδα του και να δώσει οδηγίες για τα 6 δευτερόλεπτα που απέμεναν. Οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στον παρκέ ο Τεόντοσιτς έκανε το τρίποντο πιεζόμενος, σουτ ερ μπολ κι όμως απο το πουθενά ο Τσίλντρες εμφανίστηκε, κάρφωσε και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί το έργο του Μπουρούση έπαιξε μεγάλο ρόλο ο οποίος με σωστές επιθέσεις και ριμπάουντ κράτησε μπροστά τον Ολυμπιακό. Ετσι η Ελληνική ομάδα πανυγήρισε μετά απο 13 χρόνια την παρουσία της σε ένα μεγάλο τελικό.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 33-28, 52-52, 67-67
παράταση:83-80



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου