Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

O θάνατος δεν απεργεί!


Η πιο μεγάλη «εξέγερση» των τελευταίων ετών, κυρίως στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, «βάφτηκε» με αίμα! Συγκεκριμένα, τρεις υπάλληλοι – δύο γυναίκες εκ των οποίων η μία έγκυος τεσσάρων μηνών και ένας άνδρας- της τράπεζας Μarfin στην οδό Σταδίου, έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία, έπειτα από μολότωφ που πέταξαν άγνωστοι, τυλίγοντας στις φλόγες το κατάστημα.
Πάνω από 150.000 διαδηλωτές βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν για τις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με τα μέτρα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Συμπλοκές είχαμε και στον χώρο έξω από τη Βουλή, όπου αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές με ρίψη χημικών.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Θλιμμένος από τον χαμό των τριών συνανθρώπων μας και από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, έκανε λόγο για «διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ειρήνης», ενώ συμπλήρωσε: «Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό». Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπούλια:

«Δυσκολεύομαι να βρω... τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω την οδύνη και την οργή μου για τον τραγικό θάνατο τριών συμπολιτών μας που έπεσαν θύματα αποκρουστικής βίας, ξένης προς το αξιακό σύστημα μίας δημοκρατικής κοινωνίας. Θέλω να διαβεβαιώσω τους δικούς τους ανθρώπους, που πονούν, ότι η πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μη μείνει αυτό το έγκλημα ατιμώρητο. Το μεγάλο διακύβευμα των ημερών είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ειρήνης.

Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό. Και η ευθύνη αποδεικνύεται στην πράξη, όχι στα λόγια. Η Ιστορία θα μας κρίνει όλους. Αυστηρά και χωρίς ελαφρυντικά.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Επίσης μεγάλη ήταν και η πορεία που έγινε το πρωί στην πόλη μας. Και εδώ τα επεισόδια δεν έλειψαν, με τα ΜΑΤ να έρχονται σε σύγκρουση με ομάδες διαδηλωτών, ρίχνοντάς τους, ληγμένα δακρυγόνα! Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένα γιατρός.

ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ

Νωρίς το απόγευμα η ΕΣΗΕΠΗΝ με ανακοίνωσή της, γνωστοποιούσε πως αναστέλλει την απεργιακή κινητοποίηση, καθώς προέχει η απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη ενημέρωση της κοινής γνώμης. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, μετά τα επεισόδια στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας και με σκοπό την απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη ενημέρωση της κοινής γνώμης, αναστέλλει τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.»

* Αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένοι για σήμερα αγώνες των πλέι – οφ της Σούπερ Λιγκ, ΑΕΚ – Άρης και ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου