Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ο 12χρονος Ελληνας Μέσι


Τον έχουν ονομάσει «νέο Μέσι της Μπαρτσελόνα», ενώ πολλοί πιστεύουν πως αποτελεί ένα «διαμαντάκι» όχι μόνο του ελληνικού, αλλά και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τον Γιώργο Σπανουδάκη, ο οποίος σε ηλικία μόλις δώδεκα ετών συναρπάζει με τις επιδόσεις του στις ακαδημίες των «μπλαουγκράνα».

Ο μικρός μάγος γεννήθηκε στις 25/11/1998 στη Θεσσαλονίκη και σε ηλικία δύο ετών μετακόμισε με τους δικούς του στη Γερμανία. Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα όταν μπήκε στα έξι, άρχισε να ασχολείται με τη «στρογγυλή θεά», με τον πατέρα του Κωνσταντίνο να τον γράφει στον τοπικό σύλλογο Opel Ruesselsheim.

Ο Γιώργος ξεδίπλωσε άμεσα το ταλέντο του, με αποτέλεσμα μετά από ένα χρόνο, συγκεκριμένα το 2006, να εκδηλώσει ενδιαφέρον η Μάιντζ στης οποίας τις προπονήσεις συμμετείχε για τρεις μήνες. Το ταλέντο του όμως δεν άφησε ασυγκίνητες και άλλες ομάδες, οι οποίες ενδιαφέρθηκαν για τον πιτσιρικά. Λίγο προτού υπογράψει συμβόλαιο στη Μάιντζ, ο πατέρας του αποφασίζει να τον πάει στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης που εκείνη την εποχή έκανε επιλογή ταλέντων από ολόκληρη τη Γερμανία.

Η χαρά του Γιώργου ήταν τεράστια καθώς στην Αϊντραχτ έπαιζε ο αγαπημένος του Γιάννης Αμανατίδης. Αφού έλαβε μέρος στις προπονήσεις του συλλόγου, οι προπονητές διέκριναν το ταλέντο του και τον διάλεξαν από περίπου εκατό παιδιά της ηλικίας του, δίνοντάς του τη φανέλα με το νούμερο 10. Απαντες στη γερμανική ομάδα πίστευαν πως χτύπησαν «φλέβα χρυσού» και δεν έκαναν λάθος. Ο JoGo (όπως τον αποκαλούν οι Γερμανοί) διακρίνεται για την άριστη τεχνική του κατάρτιση καθώς και για το πολύ δυνατό και ακριβές σουτ, κάτι που είναι σπάνιο για τέτοιες ηλικίες.

Τα κατορθώματα και οι εμφανίσεις του Γιώργου δεν θα μπορούσαν να μείνουν απαρατήρητα από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπηης. Η εκπληκτική σεζόν (2006-2007) όπου πέτυχε 132 γκολ έκανε τους σκάουτερ των Μπενφίκα, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Βαλένθια, Ατλέτικο Μαδρίτης και Σπόρτινγκ Λισ. να παλεύουν για να αποσπάσουν το «ναι» του πατέρα του, Κώστα, που θα τους έδινε το δικαίωμα να τον δοκιμάσουν. Νικητές ήταν οι Καταλανοί που προχώρησαν σε μια μεταγραφή, η οποία τους δικαιώνει όλο και περισσότερο.

Ο ΠΑΟΚ και η προσωπική ιστοσελίδα του

Ο μικρός Γιώργος, όπως και αρκετά παιδιά της ηλικίας του, όταν ξεκινούν το ποδόσφαιρο έχουν όνειρα. Οπως δηλώνει ο ίδιος, το μεγαλύτερο όνειρό του είναι να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας: «Το ποδόσφαιρο το αγαπώ πάρα πολύ. Περιμένω πώς και πώς να σχολάσω από το σχολείο για να πάω στην προπόνηση. Η μητέρα μου στο σπίτι μού βάζει τις φωνές γιατί είμαι όλο με μια μπάλα.

Οταν μεγαλώσω θέλω να αγωνιστώ στην Μπαρτσελόνα καθώς και στην Εθνική Ελλάδας». Από την άλλη, έχοντας γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι περίεργο που αγαπημένη του ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ. Επίσης, ο JoGo διαθέτει και προσωπική ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο (www.georgios-spanoudakis.com), την οποία κατακλύζουν κάθε μέρα εκατοντάδες θαυμαστές. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του site μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάσουν τον ταλαντούχο μικρό μέσα από βίντεο καθώς και να αφήσουν κάθε είδους ευχή που επιθυμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου