Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΕΘΝΙΚΗ: Τεστ θετικό!

Χρήσιμα όσο και θετικά τα συμπεράσματα που έβγαλε ο Φερνάντο Σάντος στο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας στη Βιέννη απέναντι στην Αυστρία, στο οποίο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε τη νίκη με 2-1.

Οι διεθνείς μας άνοιξαν το σκορ στο 49’ με τον Σαμαρά, ενώ, αν και ισοφαρίστηκαν από τον Φουξ στο 67’, δεν πανικοβλήθηκαν και με μία εξαιρετική προσπάθεια και πάσα του Σαμαρά στον Φωτάκη, ο τελευταίος σκόραρε κόντρα στον Μάχο και έδωσε τη νίκη στην ομάδα μας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Τζόρβας απόκρουσε πέναλτι στο 5’ «νικώντας» τον Κλάιν, ενώ είχε και μία εκπληκτική εναέρια απόκρουση λίγο μετά το 1-2.

Έτσι παρέμεινε το αήττητο επί Φερνάντο Σάντος (4 νίκες – δύο ισοπαλίες, σε φιλικά και επίσημα παιχνίδια), ενώ το ντεμπούτο του με την Εθνική, έκανε και ο Γεωργίαδης του Πανσερραϊκού.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ…

4' - ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ!: Πριν ζεσταθούν καν οι δύο ομάδες -και σε μια σέντρα από δεξιά στην περιοχή- ο διαιτητής κρίνει με αυστηρότητα το ελαφρύ σπρώξιμο του Παπασταθόπουλου στον Μάιερχοφερ!

5' - AΠΟΚΡΟΥΕΙ Ο ΤΖΟΡΒΑΣ!: Ο Έλληνας γκολκίπερ πέφτει στη δεξιά του γωνία και απομακρύνει υπέροχα την εκτέλεση του Κλάιν!

10': Δυνατό το παιχνίδι, με την Εθνική να έχει συνέλθει από το κακό ξεκίνημα και να έχει ισορροπήσει

16': Ο Αρναούτοβιτς βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και αριστερά, πιάνει το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Τζόρβα

25': Κακό θέαμα μέχρι τώρα. Πέραν του πέναλτι, δεν έχει σημειωθεί καμία μεγάλη φάση μπροστά στις δύο εστίες

36': Γκολ που δε μετράει για την Αυστρία! Μετά από σέντρα από αριστερά, ο Μάιερχοφερ νικά στον αέρα τον Τζόρβα και στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα! Ο διαιτητής, όμως (αυστηρά και πάλι) καταλογίζει επιθετικό φάουλ!

37': Ο Μάιερχοφερ πιάνει δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αριστερά και στέλνει την μπάλα λίγο άουτ από το απέναντι δοκάρι!

49' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!: Ο Φωτάκης έκανε εξαιρετική σέντρα από δεξιά, ο Σαμαράς πετάχτηκε "στην καρδιά" της άμυνας των Αυστριακών και με υποδειγματική κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία!

51': Τεράστια ευκαιρία για την Αυστρία! Μετά από σέντρα από αριστερά, ο Γιουνούζοβιτς -μόνος απέναντι στον Τζόρβα- δεν πιάνει καλά την προβολή και στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ από το απέναντι δοκάρι!

66' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ!: Ο Φουκς μπαίνει κατά μέτωπο από αριστερά, βλέπει ότι δεν πάει κανείς πάνω του και με φοβερό σουτ, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα που έμεινε άγαλμα!

72': Οι Αυστριακοί "κρύβουν την μπάλα" έξω από την περιοχή και βγάζουν σε θέση βολής τον Αρναούτοβιτς, αλλά το σουτ που πιάνει εκείνος δεν είναι καλό και περνάει άουτ!
80' Σουτ του Καραγκούνη, απέκρουσε ο Μάχο

82' ΓΚΟΛ 1-2 Η ΕΘΝΙΚΗ! Ο Σαμαράς έκανε επίθεση κατά μέτωπον, «τράβηξε» τέσσερις αμυντικούς πάνω του και την κατάλληλη στιγμή, έβγαλε δεξιά στον επερχόμενο Φωτάκη, ο οποίος νίκησε τον Μάχο «γράφοντας» το 1-2.

87’ Φοβερή ενέργεια του Φετφατζίδη, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε από αριστερά την άμυνα των Αυστριακών, γύρισε την μπάλα στον Φωτάκη, ο τελευταίος δοκίμασε το σουτ και ο Μάχο απέκρουσε με υπερένταση την μπάλα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σάσα Κέβερ. ΒΟΗΘΟΙ: Τσαρλς Χέλμπινγκ, Ντέβις Ντεταμάντι.


ΑΥΣΤΡΙΑ (Ντίτμαρ Κονσταντίνι): Μάχο, Κλάιν, Πρεντλ, Σίμερ, Φουκς, Κάβλακ, Πέλιβαν, Αλάμπα, Αρναούτοβιτς, Γιουνούζοβιτς, Μάιερχοφερ.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Τζαβέλλας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης (46’ Βύντρα), Καραγκούνης (90’ Μάκος), Κατσουράνης (74’ Καφές), Κονέ (46’ Φωτάκης), Χριστοδουλόπουλος (84’ Γεωργίαδης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (70’ Φετφατζίδης).

ΠΕΡΑΣΕ ΠΡΩΤΗ Η ΚΡΟΑΤΙΑ


Στην κορυφή του έκτου ομίλου των προκριματικών του Euro 2012 πέρασε η Κροατία. Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς επικράτησε 3-0 της Μάλτας κι έφτασε τους 10 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Ελλάδα, ενώ οι ηττημένοι παραμένουν χωρίς βαθμό. Ο Κράνιτσαρ στο 18’ και το 42’ έθεσε τις βάσεις για τη νίκη και ο Κάλινιτς στο 81’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ για τη «χρβάτσκα».

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 4 αγώνες)

1. Κροατία 10 (8-1)
2. Ελλάδα 8 (4-2)
3. Γεωργία 6 (3-2)
4. Ισραήλ 4 (5-5)
5. Λετονία 4 (3-5)
6. Μάλτα 0 (1-9)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου