Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Τα πρώτα βήματα των διεθνών μας


Το www.sportfmpatras.gr σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει τους Έλληνες φιλάθλους και παίκτες που λατρεύουν το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, φέρνει στην επιφάνεια τα βιογραφικά των Ελλήνων διεθνών που αγωνίζονται τώρα στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Διαβάστε σε ποιες ομάδες ξεκίνησαν να παίζουν ποδόσφαιρο και πως έφτασαν να αγωνίζονται στην Εθνική. Θα διαπιστώσετε πως οι περισσότεροι είχαν ως αφετηρία τοπικές ερασιτεχνικές ομάδες και μέσα από την βελτίωση και την σκληρή δουλειά πέτυχαν να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. Σαφώς, θα είχαν και μπόλικη τύχη, γιατί και αυτό το συστατικό χρειάζεται για μια επιτυχημένη καριέρα.

Τερματοφύλακας - Χαλκιάς Κωνσταντίνος
Ο Κώστας Χαλκιάς γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, ενώ ξεκίνησε ουσιαστικά την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού το 1994 έχοντας ως πρώτο προπονητή τον Τάκη Οικονομόπουλο.

Τερματοφύλακας - Μιχαηλίδης Χρυσόστομος
Ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στις 15/1/1975. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Εορδαϊκό (Γ’ Εθνική) και μετακόμισε στην ΑΕΚ.

Τερματοφύλακας - Σηφάκης Μιχαήλ
Ο Σηφάκης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 9 ετών. Πρώτη του ομάδα ήταν ο Ατσαλένιος Ηρακλείου (Π.Ο.Α). Το 1999 ο Σηφάκης παίρνει μεταγραφή στη μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης, τον ΟΦΗ όπου μέχρι το 2002 αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα. Το 2002 κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΟΦΗ, όπου αγωνίζεται μέχρι το 2007. Στα χρόνια αυτά ο Σηφάκης υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας 112 φορές σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Τερματοφύλακας - Τζόρβας Αλέξανδρος
O Αλέξανδρος Τζόρβας έχει γεννηθεί στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1982 και αγωνίζεται στη θέση του γκολκίπερ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του ΠΑΟ και το 2001 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα

Αμυντικός - Βύντρα Λουκάς
Ο Λουκάς Βύντρα είναι διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής. Γεννήθηκε στην πόλη Αλμπερχίτσε της Τσεχίας στις 5 Φεβρουαρίου του 1981.Ξεκίνησε την καριέρα του αγωνιζόμενος στον Αλμωπό Αριδαίας και το 2000 αποκτήθηκε από τον Πανηλειακό.

Αμυντικός - Τοροσίδης Βασίλειος
Ο Βασίλης Τοροσίδης γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1985 στον Πετεινό Ξάνθης. Τα προηγούμενα χρόνια (2002 - 2007) είχε αγωνιστεί για 4,5 αγωνιστικές περιόδους με τη φανέλα της Skoda Ξάνθης έχοντας συνολικά 76 συμμετοχές και 3 γκολ και τον Ιανουάριο του 2007 πήρε μετεγγραφή στον Ολυμπιακό.

Αμυντικός - Μόρας Ευάγγελος
Ο Βαγγέλης Μόρας γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου του 1981 στη Λάρισα. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Λάρισα και σε ηλικία 20 ετών μεταπήδησε στην Προοδευτική.

Αμυντικός - Παπασταθόπουλος Σωκράτης
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1988 στην Καλαμάτα. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στην ομάδα του Αίαντα Καλαμάτας και έπειτα στην ομάδα του Απόλλωνα Πεταλιδίου απ' όπου τον απόκτησε η ΑΕΚ.

Αμυντικός - Παπαδόπουλος Αβραάμ
Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 1984 στην Μελβούρνη (Αυστραλία). Ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στο Διγενή Λακκώματος Χαλκιδικής.

Αμυντικός - Σεϊταρίδης Γεώργιος
Ο Γιούρκας (Γεώργιος) Σεϊταρίδης γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1981 στον Πειραιά. Ήταν παίκτης στον Π.Α.Σ. Γιάννινα έως το 2001 και κατόπιν στον Παναθηναϊκό.

Αμυντικός - Σπυρόπουλος Νικόλαος
Ο Νίκος Σπυρόπουλος γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου του 1983 στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα του στον ΠΑΣ Γιάννινα το 2001 και έπειτα μετακόμισε σε Πανιώνιο και Παναθηναϊκό.

Αμυντικός - Μαλεζάς Στυλιανός
Ο Στέλιος Μαλεζάς είναι γεννημένος στις 11 Μαρτίου του 1985 στην Κατερίνη. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Α.Ε.Π. Κατερίνης. Το 2003 έλαβε μεταγραφή στον Π.Α.Ο.Κ.

Αμυντικός - Μαρίνος Στέργος
Ο Στέργος Μαρίνος γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1987 στην Κω. Έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τον Ατρόμητο Αθηνών, απ’ όπου πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό.

Αμυντικός - Τζαβέλλας Γεώργιος
Ο Γιώργος Τζαβέλας γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου του 1987 στην περιοχή Βύρωνα της Αθήνας. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Κέρκυρα και πλέον αγωνίζεται στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Αμυντικός - Μανιάτης Ιωάννης
Ο Γιάννης Μανιάτης γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου στη Λιβαδειά. Ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 17 ετών από τη Θήβα. Αργότερα πήρε μεταγραφή στον Πανιώνιο.

Μέσος - Καραγκούνης Γεώργιος
Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι γεννημένος στις 6 Μαρτίου 1977 στον Πύργο. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στις ακαδημίες του ΠΑΟ. Δόθηκε δανεικός στον Απόλλωνα και μετά από την άμεση εξέλιξή του επέστρεψε στoν Παναθηναϊκό

Μέσος - Κατσουράνης Κωνσταντίνος
Ο Κώστας Κατσουράνης γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1979 στην Πάτρα και συγκεκριμένα στα Ζαρουχλεϊκα. Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές της γενιάς του, όπως και όλοι όσοι συμμετείχαν στην κατάκτηση του Euro 2004. Ξεκίνησε από το τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Αχαΐας με τη Δόξα Χαλανδρίτσας στην Α΄ κατηγορία. Σε ηλικία 17 χρονών πηγαίνει στην Παναχαϊκή και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Α' εθνικής 1996-1997. Τη σεζόν 2002-03 πήρε μεταγραφή για την AEK, αργότερα σε Μπενφίκα και Παναθηναϊκό.

Μέσος - Καφές Παντελής
Ο Παντελής Καφές, γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1978 στην Βέροια. Έχει ξεκινήσει την καριέρα του από την Α.Ε.Ποντίων.

Μέσος - Μάκος Γρηγόρης
Ο Γρηγόρης Μάκος, γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1987 και είναι ποδοσφαιριστής από την Ηλιούπολη, o οποίος σήμερα αγωνίζεται στην ΑΕΚ. Ξεκίνησε από τον "Γ.Σ. Ηλιούπολης". Ποδοσφαιριστής υπήρξε και ο πατέρας του στον Πανιώνιο (ως έφηβος), στον ΑΠΟ Ν. Σμύρνης, στην Ηλιούπολη και άλλους ερασιτεχνικούς συλλόγους.

Μέσος - Νίνης Σωτήρης
Ο Σωτήρης Νίνης είναι ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού. Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου, 1990 στη Χειμάρρα της Βορείου Ηπείρου. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Απόλλωνα Σμύρνης και συνέχισε στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

Μέσος - Τζιόλης Αλέξανδρος
Ο Αλέξανδρος Τζιόλης, γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1985 στην Κατερίνη. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τον τοπικό Απόλλωνα Λιτοχώρου και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2002 από τον Πανιώνιο.

Μεσος - Φετφατζίδης Γιάννης
Ο Γιάννης Φετφατζίδης έχει γεννηθεί στις 20 Δεκεμβρίου του 1990 στην Δράμα. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία. Αιτία του ερχομού του στον Ολυμπιακό ήταν η προσφορά της ομάδας για θεραπεία του προβλήματος με το ύψος του. Στα 16 του, το ύψος του ήταν 1,51 μ. αλλά σταδιακά αυξήθηκε κατά 14 πόντους, φτάνοντας τα 1,65 μ.

Μέσος - Πρίττας Αθανάσιος
Ο Θανάσης Πρίττας, στις 9 Ιανουαρίου του 1979 στην Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ποσειδώνα Νέας Μηχανιώνας (τη χρονιά εκείνη Γ' Εθνική) με τον οποίο σε 23 συμμετοχές είχε 7 γκολ. Το όνομά του έγινε ευρύτερα γνωστό όταν , σε ηλικία 19 ετών, σκόραρε το μοναδικό γκολ του Ποσειδώνα Μηχανιώνας με το οποίο η ομάδα του απέκλεισε στις 11 Νοεμβρίου 1998 την ΑΕΚ για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μέσος - Παπαδόπουλος Γιάννης
O Γιάννης Παπαδόπουλος, γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1989 στην Θεσσαλονίκη και είναι γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και ρέκορντμαν συμμετοχών του Ηρακλή, Δανιήλ Παπαδόπουλου. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Ηρακλή και το καλοκαίρι του 2006 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο μαζί με τον Γιώργο Ιωαννίδη.

Επιθετικός - Μήτρογλου Κωνσταντίνος
Ο Κώστας Μήτρογλου, γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1988 στις Κρηνίδες Καβάλας και αργότερα μετανάστευσε στη Γερμανία όπου και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ ενώ από το 2005 έως το 2007 ήταν μέλος της Β' Ομάδας του Γκλάντμπαχ που συμμετέχει στις μικρές κατηγορίες της Γερμανίας.

Επιθετικός - Καπετάνος Παντελής
Ο Παντελής Καπετάνος, γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου του 1983 στην Πτολεμαΐδα. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2000 από την Κοζάνη και το 2002 μεταγράφηκε στον Ηρακλή όπου και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό.

Επιθετικός - Σαλπιγγίδης Δημήτριος
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι διεθνής επιθετικός ποδοσφαιριστής και αγωνίζεται στην ομάδα του ΠΑΟΚ έχοντας υπογράψει τετραετές συμβόλαιο. Γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου του 1981 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε από την Ακαδημία Ζάχου, πέρασε για δύο χρόνια από την εφηβική ομάδα του Αστέρα Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και το 1995 βρέθηκε στην ποδοσφαιρική ακαδημία του Γιώργου Κούδα.

Επιθετικός - Σαμαράς Γεώργιος
Ο Γιώργος Σαμαράς (γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1985 στο Ηράκλειο) και προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ, όπου έπαιζε ως το 2001. Ο πατέρας του, Γιάννης Σαμαράς, παλαιός διεθνής παίκτης του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού ανέλαβε τεχνικός διευθυντής της Χέρενφεν.

Επιθετικός - Χαριστέας Άγγελος
O Άγγελος Χαριστέας είναι διεθνής ποδοσφαιριστής γεννημένος στις 9 Φεβρουαρίου 1980 στο Στρυμονικό Σερρών. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Άρη Θεσσαλονίκης το 1997 και τον Ιανουάριο του 1998 δόθηκε δανεικός στον Αθηναϊκό για 6 μήνες.

Επιθετικός, Λυμπερόπουλος Νίκος
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος, γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1975 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Εράνη Φιλιατρών και η καριέρα του είχε διαρκώς ανοδική πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου