Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Κόντρα στην Μπάρτσα, για το "θαύμα" και το δικαίωμα στο όνειρο


Κακά τα ψέματα. Απέναντι στην Μπαρτσελόνα, οι περισσότεροι έχουν ήδη… ξεγράψει τον Παναθηναϊκό. Έχοντας μοναδικό ερώτημα στο μυαλό τους, τον δείκτη του τελικού σκορ.

Οι «μπλαουγκράνα» είναι σαφώς η κορυφαία ομάδα του πλανήτη. Ένα σύνολο που όλοι ζηλεύουν, αλλά δεν μπορούν ούτε να το αντιγράψουν. Μια καλοκουρδισμένη ποδοσφαιρική μηχανή που αποτελείται από… γρανάζια πολυτελείας. Απόψε στο χορτάρι του ΟΑΚΑ θα… παρελάσουν ποδοσφαιριστές όπως ο Ντάνιελ Άλβες, ο Πουγιόλ, ο Πικέ, ο Τσάβι, ο Ινιέστα, ο Βίγια και φυσικά η… κορυφή της πυραμίδας, ο Λιονέλ Μέσι.

Αυτό το… πακέτο, καταδεικνύει την δυσκολία της «πράσινης» αποστολής στην 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ταυτόχρονα όμως, αποδεικνύει και το γεγονός ότι το «τριφύλλι» δεν έχει τίποτα να χάσει. Πολύ απλά, αν ηττηθούν οι πρωταθλητές κανείς δεν θα τους πει τίποτα. Άλλωστε, το… Ευρωπαϊκό τρένο θα έχει χαθεί στα άλλα ματς με Κοπεγχάγη και Ρούμπιν. Όμως, αν έρθει το θετικό αποτέλεσμα, τότε όλα θα αλλάξουν. Η αυτοπεποίθηση θα επανέρθει. Ο Φερέιρα θα γίνει αυτόματα… ήρωας και αναμορφωτής, ενώ συγχρόνως θα διατηρηθεί ζωντανό το όνειρο της Ευρωπαϊκής συνέχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου