Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Η Μπάρτσα έκανε το "El classico" ...παράσταση για ένα ρόλο!


Αυτή η ομάδα έχει έρθει από άλλο πλανήτη! Η Μπαρτσελόνα διέσυρε με 5-0 την κατ’ τα άλλα ανταγωνιστική Ρεάλ Μαδρίτης, έμεινε μόνη πρώτη στην βαθμολογία της Primera Division, έδειξε σε όλους πως είναι να είσαι… εξωγήινος και πάνω απ’ όλα ευχαριστήθηκε το ποδόσφαιρο!

Ομορφιά, τακτική, ταχύτητα, συνδυασμοί και γκολ, όλα ντυμένα στα μπλαουγκράνα. Και όταν τα ειρωνικά προς τον αντίπαλο, αλλά και αποθεωτικά προς τους παίκτες ole ξεκινούν με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, τότε κανείς δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί στο μεγαλείο των παικτών του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, όπως άλλωστε και όλη η αναμέτρηση. Στο 5ο μόλις λεπτό ο Λίονελ Μέσι απείλησε με δοκάρι, έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια και πέντε λεπτά αργότερα σημειώθηκε το πρώτο τέρμα του ντέρμπι. Θύτης ο Τσάβι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την περίεργη τροχιά που πήρε το σουτ του Ινιέστα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας. Η Ρεάλ έχασε δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, αλλά δεν ήταν ουσιαστική και το πλήρωσε στο 18ο λεπτό.

Ο Νταβίντ Βίγια μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε ό,τι ήθελε τους αμυντικούς και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον αμαρκάριστο Πέδρο Ροντρίγκεθ που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Στο 27’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν κι άλλο γκολ αλλά ο Πέδρο αστόχησε σε τετ-α-τετ, ενώ στο 31’ τα αίματα άναψαν, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήγε να εκτελέσει ένα πλάγιο, ο Πεπ Γκουαρντιόλα πέταξε μακριά τη μπάλα και ο Πορτογάλος τον έσπρωξε. Παίκτες και των δύο ομάδων ενεπλάκησαν, με τον διαιτητή να τους ηρεμεί με… κίτρινες κάρτες.

Μέχρι την επανάληψη λίγες ήταν οι ευκαιρίες, με τη Ρεάλ ως επί το πλείστον να προσπαθεί να απειλήσει με στημένες μπάλες. Άξιο αναφοράς είναι πως η κατοχή στο ημίχρονο ήταν 72-28% υπέρ των «μπλαουγκράνα». Στο β’ μέρος, η Μπαρτσελόνα μπήκε δυναμικά και πάλι και δικαιώθηκε, όταν μέσα σε δύο λεπτά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0! Ήταν το 55ο λεπτό, όταν ο Βίγια δέχτηκε μια μπαλιά από τον Μέσι (φαίνεται να είναι οφσάιντ) και σε τετ-α-τετ δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός παικταράς πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πέρασε μια κάθετη πάσα 20 μέτρων στον Βίγια, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα.

Κάπου εκεί ήταν που οι «μερένχες» τα παράτησαν τελείως και παράλληλα οι γηπεδούχοι έσβησαν τις μηχανές. Πάνω από 95.000 κόσμου φώναζε το περίφημο ole σε κάθε άγγιγμα της μπάλας από τους «μπλαουγκράνα», ενώ δεν παρέλειψαν να ειρωνευτούν τον Ζοσέ Μουρίνιο φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του! κάποιες αλλαγές, αλλά και κάποιες κίτρινες κάρτες έριξαν τελείως το ρυθμό και όλοι ανέμεναν το τελικό σφύριγμα.

Αυτό ήρθε με το… κερασάκι στην τούρτα, δηλαδή το 5-0, το οποίο σημείωσε ο Γιεφρέν που μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή την πολύ όμορφη και γιορταστική εικόνα χάλασαν οι παίκτες της Ρεάλ, καθώς ο Σέρχιο Ράμος έκανε αντιαθλητικό χτύπημα στον Μέσι και κατόπιν έσπρωξε δυνατά τον Πουγιόλ, για να δεχθεί την κόκκινη κάρτα.

Το τελικό σφύριγμα ήρθε μέσα σε αποθέωση και καθολική αποδοχή σε αυτή την ομαδάρα που ονομάζεται Μπαρτσελόνα και σήμερα έκλεισε τα 111 χρόνια ζωής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου