Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Δ' ΕΘΝΙΚΗ: Τα τελευταία νέα


Ακόμα ένα Αχαϊκό ντέρμπι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 6ου ομίλου στην Δ' Εθνική κατηγορία, καθώς για την 12η αγωνιστική ο Τριταιϊκός, φιλοξενεί στο “Α. Κάνιστρας” το Ζαβλάνι. Η Αχαϊκή σε ένα εξίσου ενδιαφέρον αγώνα υποδέχεται τον Αστέρα Αμαλιάδας.

Ο ανεβασμένος Διαγόρας θα παίξει στα Βραχνεϊκα με τον Πάμισσο και θέλει το 4Χ4, ενώ ο Αχιλλέας/Εθνικός πρέπει να κερδίσει στην Κεφαλονιά, ώστε να έχει ελπίδες.

Τέλος, ο Εθνικός Σαγεϊκων θα παλέψει για βαθμούς στην Κυπαρισσία, την ώρα που ο Ατρόμητος Λάππα ξεκουράζεται διότι έχει ρεπό.

Το sportnews90 συγκέντρωσε όλα τα τελευταία νέα από τις Αχαϊκές ομάδες και σας τα παρουσιάζει...

ΤΡΙΤΑΙΪΚΟΣ
Μετά την αναμενόμενη για πολλούς ήττα στην Καλαμάτα, απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα του 6ου ομίλου, μια νέα δοκιμασία περιμένει τον Τριταιϊκό αυτή την εβδομάδα. Θα κληθεί να κερδίσει πάση θυσία το Ζαβλάνι. Οι παίκτες στις μεταξύ τους συζητήσεις αλλά και αυτά που ακούνε από τον προπονητή τους, Χρήστο Καραπίτσο θα παραταχθούν μόνο και μόνο για τη νίκη. Δεν υπολογίζονται οι Βουρλούμης – Καλλιβωκάς λόγω τραυματισμού.

ΖΑΒΛΑΝΙ
Ακόμα δεν μπορούν να χωνέψουν στο Ζαβλάνι πως κατάφεραν να χάσουν στο Λιμνοχώρι από τον Εθνικό και ενώ η ομάδα προηγήθηκε στο σκορ. Μετά την μίνι αναστάτωση και την παραίτηση του Μάριου Καπετανάκη που δεν έγινε δεκτή από τη διοίκηση, οι παίκτες εμφανίζονται πεισμωμένοι. Η σημερινή προπόνηση έγινε στο Σαραβάλι και δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ/ΕΘΝΙΚΟΣ
Ένα ματς – μια κατηγορία, δίνει την Κυριακή ο Αχιλλέας/Εθνικός που θα ταξιδέψει αυθημερόν για την Κεφαλονιά (!!), ώστε να αγωνιστεί με την ομώνυμη ομάδα. Οριακά θα φτάσει στο γήπεδο η ομάδα του Θανάση Καρανικόλα, καθώς ο αγώνας ξεκινά στις 14.00... Ο Καραϊνδρος που συμπλήρωσε 4 κίτρινες, ο τιμωρημένος Τρινταφύλλου (κόκκινη) και ο Μπαμπίλης που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δικέφαλο τα προβλήματα για τον Αιγιώτη τεχνικό. Δεν ανακοινώθηκε αποστολή, αύριο θα ειδοποιήσουν κάποια βασικά στελέχη αν μπορούν να μεταβούν στο νησί της Κεφαλονιάς! “Θα το παλέψουμε. Είναι οριακό και για τις δύο ομάδες. Πιστεύω θα γίνει ένα καλό και δυνατό ματς”, τα λόγια του Θ. Καρανικόλα.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ
Ασταμάτητος δείχνει στην μετα- Γερολυμάτου εποχή ο Διαγόρας που μετρά τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, υπό την καθοδήγηση του Ανδρέα Ζήκου. Νέα εντός έδρας δοκιμασία, πιο δύσκολη σαφώς από αυτή της περασμένης Τετάρτης με αντίπαλο τον Μεσσηνιακό. Ο Πάμισσος είναι μια ομάδα έμπειρη στην κατηγορία που έρχεται για το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο και οι γηπεδούχοι με όπλο τον ενθουσιασμό τους και την καλή αγωνιστική εικόνα που δείχνουν τελευταία, είναι ικανοί για το τρίποντο. Χωρίς απουσίες θα παραταχθεί ο Διαγόρας που ποντάρει και στην παρουσία του κόσμου.

ΑΧΑΪΚΗ
Μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο της Κάτω Αχαϊας, με την Αχαϊκή να φιλοξενεί τον δυνατό Αστέρα Αμαλιάδας. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Αχιλλέα και θα τα δώσουν όλα σ' αυτόν τον αγώνα, προκειμένου να αισθάνονται πιο ασφαλείς. Ο Άγγελος Κωνσταντινόπουλος έχει βέβαια να αντιμετωπίσει και τις απουσίες των Ανδρικόπουλου (χτύπημα στο γόνατο) και Χρυσανθόπουλου (κοιλιακοί) που τέθηκαν εκτός αποστολής, όπως και ο τρίτος γκολκίπερ Πετρόπουλος. Επιστρέφουν οι Μπεκίρης, Σπηλιόπουλος που απουσίαζαν από το ματς της περασμένης Τετάρτης. Αναμένεται αρκετός κόσμος από την Κάτω Αχαγιά, αλλά και οι φίλαθλοι του Αστέρα Αμαλιάδας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ
Χωρίς την παρουσία του Καραχάλιου που είναι τραυματίας στο γόνατο και με την επιστροφή του Πυρρή που εξέτισε (υποψήφιος μαζί με Κολλιόπουλο για τη θέση του Καραχάλιου), ολοκλήρωσε προετοιμασία για τον εκτός έδρας αγώνα με την Κυπαρισσία, ο Εθνικός Σαγεϊκων. Ο Νίκος Σαλαμαλίκης χαρακτήρισε δύσκολη την αναμέτρηση, ωστόσο ανέφερε στους παίκτες του να τα δώσουν όλα ώστε να κατακτήσουν βαθμούς. Η αποστολή θα αναχωρήσει το πρωί της Κυριακής (10.30).


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (12Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

14.00 Ολυμπιακός Κεφ. - Αχιλλέας/Εθνικός Αιγιάλειας
15.00 Τριταιϊκός - Ζαβλάνι
15.00 Αχαϊκή - Αστέρας Αμαλιάδας
15.00 Διαγόρας Βραχνεΐκων - Πάμισος
15.00 Κυπαρισσία - Εθνικός Σαγεΐκων
15.00 Μεσσηνιακός - Εράνη Φιλ.
15.00 Κροκεές - Σπάρτη
15.00 Αστέρας Μαχ. - Καλαμάτα
Ρεπό: Ατρόμητος Λάππα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 11 αγώνες)


1. Καλαμάτα 30 (21-1)
--------------------------------
2. Αστέρας Αμ. 29 (32-9)
3. Ατρόμητος Λάππα 20 (23-12)
4. Αχαϊκή 19 (14-6)
5. Σπάρτη 18 (13-8)
6. Πάμισος 16 (14-11) *
7. Εράνη Φιλ. 15 (14-17)
8. Αστέρας Μαχ. 12 (17-15)
9. Τριταιϊκός 11 (11-12)
--------------------------------
10. Διαγόρας Βρ. 11 (8-10)
11. Κυπαρισσία 11 (6-10)
12. Ζαβλάνι 11 (9-14)
13. Εθνικός Σαγεϊκων 10 (10-20)
14. Μεσσηνιακός 9 (7-11)
15. Αχιλλέας/Εθνικός Αιγ. 9 (4-14)
16. Κροκεές 8 (6-16)
17. Ολυμπιακός Κεφ. 4 (6-25) *
* Με παιχνίδι λιγότερο


ΕΠΟ: Οι ομάδες που υποβιβάζονται στο ΤΟΠΙΚΟ!

Κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Δ’ Εθνικής Κατηγορίας, καθορίστηκε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ την Παρασκευή, ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν μετά τη λήξη της φετινής σεζόν.

Αναλυτικά:

Στον 3ο όμιλο (18 σωματεία), υποβιβάζονται οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 11-18.

Στους ομίλους 1, 2, 6, 7 (17 σωματεία), υποβιβάζονται οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 10-17.

Στον 9ο όμιλο (16 σωματεία), υποβιβάζονται οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 10-16.

Στους ομίλους 4, 5, 8 (14 σωματεία), υποβιβάζονται οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 9-14.

Στον 10ο όμιλο (13 σωματεία), υποβιβάζονται οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 12-13.

Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Γ’ Εθνική μιας ή περισσοτέρων ομάδων της Κρήτης, θα ισχύουν τα ακόλουθα:
1) Εάν υποβιβασθεί μια ομάδα, θα υποβιβασθούν στις τοπικές ΕΠΣ 3 ομάδες.
2) Εάν υποβιβασθούν δύο ομάδες, θα υποβιβασθούν στις τοπικές ΕΠΣ 4 ομάδες.
3) Εάν υποβιβασθούν τρεις ομάδες, θα υποβιβασθούν στις τοπικές ΕΠΣ 5 ομάδες.

του Νίκου Παπαστεφανάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου