Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Κούγιας: «Καραστημένη η Β’ Εθνική»


Την σιγουριά του ότι όσοι ευθύνονται για τα «στημένα» παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναχαϊκής αναφέρθηκε με σκληρά λόγια για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, χαρακτηρίζοντας το «καραστημένο».

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Αλέξη Κούγια στην «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»

«Είναι το πλέον καραστημένο πρωτάθλημα παγκοσμίως. Μόνο ο κατάλογος της UEFA και το στοίχημα που έχει παιχθεί αποδεικνύει ότι τουλάχιστον οκτώ ιδιοκτήτες ΠΑΕ της Β' Εθνικής έχουν συστήσει εγκληματική οργάνωση, στήνουν τα μεταξύ τους παιχνίδια και, τόσο αυτοί, όσο και οι συνεργάτες τους, αποκομίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου. Εγώ έχω καταγγείλει στημένα παιχνίδια από το 2007 στην τότε Ένωση της Β' και της Γ' Εθνικής, όταν ήταν πρόεδρος ο Λυκουρέζος και αντιπρόεδρος ο Μητρόπουλος. Είπαν ότι θα κάνουν μια επιτροπή, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Και φέτος στήνονται παιχνίδια στη Β' Εθνική, άλλωστε είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια που έχουν κλειδωθεί από τον ΟΠΑΠ. Εάν περιμένει η ΕΠΟ, η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες ή να πιάσουν στα πράσα τους πρωταγωνιστές ενός στημένου αγώνα, αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ».


«Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει η σωστή προανάκριση, η οποία θα φτάσει σε απόλυτο βάθος, γιατί το τμήμα οικονομικού εγκλήματος που ιδρύθηκε πρόσφατα από την προϊσταμένη Εισαγγελίας Αθηνών, κ. Ράικου, έχει επανδρωθεί με εξαιρετικούς εισαγγελείς, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί ακριβώς τι αδικήματα έχουν διαπραχθεί και έχουν άριστη συνεργασία με το ΣΔΟΕ, ενώ έχουν αναπτύξει εξαιρετική συνεργασία με την UEFA…» είπε ο Αλέξης Κούγιας για τα «στημένα».

Για το ποιοι μπορεί να μη θέλουν άπλετο φως στην υπόθεση, τόνισε: «Ένας και μοναδικός παράγοντας. Η έλλειψη πολιτικής βούλησης από την ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού και η σχετική αδυναμία του Σοφοκλή Πιλάβιου, αφού μόλις είχε αναλάβει την προεδρία της ΕΠΟ και υπήρχαν, όπως υπάρχουν και τώρα, ισχυρά ερείσματα από την προηγούμενη διοίκηση Γκαγκάτση, στελέχη της οποίας είχαν στενή επαφή με τους δύο γνωστούς μάνατζερ των οποίων έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί από το ΣΔΟΕ…»!

«…δυσάρεστη έκπληξη για εμένα είναι ότι εδώ και πέντε μήνες υπήρχαν στα χέρια του (σ.σ. του Πιλάβιου) άλλα 15 παιχνίδια, τα οποία είχε αποστείλει ως ύποπτα η UEFA και ο σχετικός φάκελος παραδόθηκε την περασμένη Τετάρτη».

«…στην Ευρώπη οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες ήταν αυτές που πήραν την πρωτοβουλία και τιμώρησαν πειθαρχικά τις ομάδες και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και είχαμε μέχρι και υποβιβασμούς ομάδων που είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα… Προσωπικά, έχω διατυπώσει την έκπληξή μου στον κ. Πιλάβιο και στον εξαίρετο συνάδελφό μου, κ. Κουρίδη, γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν οι διατάξεις του καταστατικού της ΕΠΟ που της δίνουν τη δυνατότητα να συστήσει ανακριτική επιτροπή και να επιβάλει κυρώσεις. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι υπάρχουν ενδείξεις και δεν υπάρχουν αποδείξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου