Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Πήρε το γειτονικό ντέρμπι ο Απόλλων


Ο Απόλλων Εγλυκάδας ήταν ο νικητής στο ''γειτονικό'' ντέρμπυ με τους Πετεινούς. Η ομάδα της Εγλυκάδας είχε να αντιμετωπίσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι και τις πολλές απουσίες (Χριστόπουλος, Β. Νικολόπουλος, Τσιντώνης, Σπαθής, Βάρελης, Κ. Αβραμόπουλος) αλλά έδωσε ''κατάθεση ψυχής'' μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κέρδισε τον αγώνα με σκόρ 2-0.

Οι Πετεινοί ήταν αυτοί που έχασαν τις δύο πρώτες καλές ευκαιρίες στον αγώνα, με πρωταγωνιστή τον Κώστα Κλεισούρα. Στην πρώτη ευκαιρία στο 10', ο επιθετικός των Πετεινών δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Αγοράκη, που έδιωξε με τα πόδια, ενώ στο 12' το σούτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ.

Μέχρι εκεί γιατί από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Απόλλων πήρε τα ''ηνία'' του αγώνα και παίζοντας πολύ καλά αλλά και αρκετά παθιασμένα, άρχισε να δημιουργεί δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή των ''τυπικά'' φιλοξενουμένων. Στο 18' και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νίκου Κυριτόπουλου, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Λάιου, ενώ στο 23' ο τερματοφύλακας των Πετεινών απέκρουσε εντυπωσιακά το όμορφο σούτ του Ανδριακόπουλου έξω από την περιοχή.

Στο 30' ήταν η σειρά του Παναγόπουλου να χάσει μια ακόμα καλή ευκαιρία. Στο 32' οι γηπεδούχοι φωνάζουν δίκαια για μια περίπτωση πέναλντι που δεν καταλόγισε ο διαιτητής κ. Γραμματικόπουλος, αφού η μπάλα χτύπησε και μάλιστα δύο φορές σε χέρια αμυντικών των Πετεινών. Ο έμπειρος ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας και δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Νέα καλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα σε σούτ του Σπύρου Κυριτόπουλου στο 37' να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και έξω.

Η πίεση του Απόλλωνα συνεχίστηκε και στο 40' ο Ραμόπουλος χάνει μια ακόμα καλή ευκαιρία σε πλασέ που επιχειρεί και καταλήγει ελάχιστα άουτ. Με το 0-0 τελειώνει λοιπόν το ημίχρονο.

Στο β' μέρος ο Απόλλων μπαίνει και πάλι πολύ δυνατά και καταφέρνει να ανοίξει στο 55' το σκόρ με πολύ όμορφο σούτ του Σουγλέρη. Τέσσερα λεπτά αργότερα καταφέρνει και να διπλασιάσει τα τέρματα του όταν ο Παναγόπουλος και έπειτα από κόρνερ του Νίκου Κυριτόπουλου, πιάνει μια άπιαστη κεφαλιά η οποία καταλήγει στο γάμα της εστίας του Λάιου. Οι Πετεινοί προσπαθούν να απαντήσουν και να ξαναμπούν στον αγώνα, αλλά είναι φανερό ότι έχουν βγεί ''έξω από τα νερά τους'' από τα δύο γρήγορα γκόλ του Απόλλωνα.

Η ατυχία ξαναχτυπά των Απόλλωνα, καθώς ο σκόρερ Σουγλέρης παθαίνει τράβηγμα και δεν μπορεί να συνεχίσει. Άλλο ένα πρόβλημα καλείται να λύσει ο Χρήστος Ακαρέπης ο οποίος επιστρατεύει τον Ανδρέα Νικολόπουλο για να πάρει την θέση του στην επίθεση.

Ο Απόλλων δείχνει από το 60' εώς το 70' λιγάκι κλεισμένος στην περιοχή του, χωρίς ωστόσο οι Πετεινοί να δημιουργήσουν μια καλή ευκαιρία, πλήν μιας μοναδικής από μια λάθος απέκρουση του Αγοράκη σε φάουλ του Πολυζογόπουλου. Τις πολύ καλές ευκαιρίες μάλιστα μέχρι το τέλος του αγώνα τις είχε και πάλι ο Απόλλων με τους Γ. Αβραμόπουλο, Α.Νικολόπουλο και Ραμόπουλο.

Ο Απόλλων πήρε μια πολύ δίκαιη αλλά και μεγάλη νίκη, σε ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητα αφού οι δύο ομάδες συγκατοικούν στο ίδιο γήπεδο. Κατάφερε να ξεπεράσει τις πολλές απουσίες που είχε και να κερδίσει ένα παιχνίδι σημαντικό, το οποίο του δίνει την δυνατότητα να παραμείνει στις ψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ
: Αγοράκης, Γ. Αβραμόπουλος, Κατεργάρης, Κουλούρης, Γιαννόπουλος, Ανδριακόπουλος, Σ. Κυριτόπουλος, Ν. Κυριτόπουλος (85' Σπανός), Παναγόπουλος, Σουγλέρης (60' Α. Νικολόπουλος), Ραμόπουλος

ΠΕΤΕΙΝΟΙ
: Λάιος, Πολυζωγόπουλος, Ρόσης, Κατριβέσης, Φραγκούλης, Φούφουλας, Ψιμαδάς (68' Αγγιούς), Στέλλας, Κλεισούρας, Χαλκιόπουλος (55' Κατριμπούζας), Κίτσος (58' Καλιανέζος)

Πηγή: apolloneglykadas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου